Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a férjrm...

Mit tegyek, ha a férjrm elperelte a gyermekünket és most azt akarja, hogy 1 év után nálam lakjon életvitelszerűen, de papíron nem mond le róla?

Figyelt kérdés
(gyerektartásról szó sem esik a családipótlékot pedig majd odadja azt mondta nem kell papír)
2010. szept. 1. 10:02
 1/9 anonim ***** válasza:
62%

Rájött hogy nem olyan jó gyereket nevelni és neveld inkább Te.

Kizárt hogy időben és rendesen fizetne ha nem akar papirt róla ha tisztességesen állna hozzá akkor hivatalosan is lemondana róla és visszaadná és fizetne utánna.

Ne menj bele rád háritja a felelősséget úgy hogy még elvárja köszönd is meg hogy visszaadja de pénzt szerintem nem fogsz látni.

(ez az én véleményem.)

2010. szept. 1. 10:04
 2/9 anonim ***** válasza:

hogy veszi már el a bíróság az anyától a gyereket? ez csak nagyon nagyon ritkán fordul elő.

a másik meg, ha tőlem a férjem elpereli a gyerekemet aztán azt mondja élhet velem én biztos nem a családi pótlékon meg a gyerektartáson aggódnék, hanem örömmel mondanék igent, akárhogy is.

2010. szept. 1. 10:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Az előbb leírtakon kívül azért is gázos minden papír nélkül belemenni ebbe,mert bármikor jelentkezhet érte,h jaj,meggondoltam magam,inkább viszem.(OFF,és semmi közöm hozzá,csak úgy tudom,nagyon ritka,h az apának ítéljék a gyereket,hogyan sikerült?Ne válaszolj ha nem akarsz.)
2010. szept. 1. 10:23
 4/9 anonim ***** válasza:

2. nak -első vok.-

akkor a nagy örömben miből tartja majd el?

Nekem ez csak egy húzásnak egy kiskapunak tünik és mindenképp megkérdeznék egy ügyvédet hogy helyes-e a sejtésem.

2010. szept. 1. 10:24
 5/9 anonim ***** válasza:
A papírok rendezése nélkül ne menj bele, az anyagiak miatt is, mert azt a gyereket igenis el kell tartani valamiből. Ne kerülj emiatt kellemetlen szituációba se, nálad a gyerek, papír nincs, illetve nem arról szól, kitalálja, hogy elraboltad tőle, vagy valami hasonló...
2010. szept. 1. 10:30
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat.Ha nem követelem tőle meg a papíron való felelősség átválalást akkor rángatja a gyereket amikor csak akarja... Most azt csinálja ép , ha teher a gyerek, v konfliktus van a párjával akkor anyámra vagy rám akarja bízni a gyereket egész nyáron is velem volt a gyermekünk aminek én nagyon örültem mert ő a mindenem , de ez így nem jó a gyereknek és az sem, ha nem láttatom vele milyen is az apja akit választott, mert nem az teljesült amivel a gyereket magához csalta, h megnyerje a pert.Hazudott nekem a gyereknek és felhasznál mindenkit a céljai eléréséhez és arra, h tönkretegyen idegileg csak azért, mert elváltam tőle.
2010. szept. 1. 10:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Igaza van az utolsónak, a hivatalos dolgok miatt is le kell papírozni,h már nálad van,mert sok helyre igazolnod kell,h nálad van elhelyezve,különben nem tudsz intézkedni.Meg ennek az ide-oda rángatásnak is csak a gyerek issza meg a levét,és bármennyire huszadrangúnak tűnik,igenis fontos,h anyagilag se kerülj hátrányba,mert a gyereknek szüksége van egy biztos háttérre.
2010. szept. 1. 10:57
 8/9 A kérdező kommentje:
ha a pénzről beszélünk gyerektartásról szó sincs arról, már lemondtam a családit kértem és azt, h mondjon le, ha azt akarja , h életvitelszerűen én neveljem tovább túl bűszke az a baj fél , h követelni fogok amit csak tudok és pereskedni... nem érti, h csak a gyerek stabilitását akarom, azt, h tudjon tanulni hétköznap velem (tanulás) hétvégén meg az apjával legyen.(peca, motorozás)Nem érti, h jót akarok nem anyagiaskodom úgy érzem magából indul ki nem őszinte ember elenben én SOHA nem vágtam át és ennek ellenére sem hisz nekem!!!
2010. szept. 1. 11:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem vagyok jogász, de ilyen esetben nem lehet újraindítani a gyerek elhelyezési eljárást? Végül is hónapok óta Te neveled, a körülmények az apa ellen szólnak, plusz gondolom a történtek után a gyerkőc is inkább veled élne. Így a bíróság szépen lepapírozna mindent.

Szerintem kérdezz meg ügyvédet vagy valami jogvédőt, érdeklődj a helyi önkormányzatnál, ott általában van ifjúságvédelmi osztály vagy ilyesmi.

2010. szept. 1. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!