Vállalnátok így babát?
A párommal szóba került, hogy kibővítjük a családunkat.:)
Én szívem szerint szeretnék már egy babát másrészről pedig félek tőle.
Az ok: anyagiak.
Most vettünk egy házat így ott a lakáshitel (20 év) illetve van még egy személyi kölcsönünk is (7 év), ez a kettő kb 100 egybe, plusz rezsi, két kutyus, két autó és azért legyen mit ennünk, öltözködnünk és még egy babát is ellátnunk.
Szerintem ez így nagyon nehéz lenne.
Együtt 5-600 ft-ot kapunk havonta..
Így bele mernétek vágni vagy jogos a félelmem?
7: A kelengyére fel lehet készülni. Lehet rá spórolni vagy ha nem jelent problémát, használtan is lehet venni.
Mi minőségi babakocsit vettünk (3in1 új ára 200.000) 20.000ért mert heggeszteni kellett egy ponton a vázát (10.000 volt a javítás).
Tápszer: az én fiam receptre kap tápszert, ami 2 doboznyi adag, 2400,- (Milumil AR optima) egy havi adag 4800,- szerintem nem nagy összeg.
Pelenka: 50-60ft/db áras pelenkákat veszünk, legutóbb 3 hónapja vettünk egy nagyobb adagot, azóta nem kellett új.
Mint mondtam, bármit meg lehet oldani. Minden attól függ, hogy a családnak mire van igénye.
Ezzel az erővel senki ne vállaljon gyereket, aki nem áll úgy, hogy havonta ki tudna fizetni többszázezer forintot gyógykezelésre.
Nem lehet mindenre felkészülni. Amíg készül a baba, addig célszerű kicsit félretenni, mert tuti hogy lesznek anyagilag nehezebb hónapok, de nem gondolnám, hogy csak többmilliós tartalék mellett szabadna belevágni a gyerekvállalásba. Már kihalt volna az emberiség akkor.
Kérdező, esetleg a babaváró hitelt felvettétek? Ha nem, azzal ki lehetne váltani a személyi kölcsönt. Kamat és törlesztő tekintetében is kedvezőbb lenne.
Nem, nem kedvező.
A mi hitelünket sem váltottuk ki vele, mert azt legalább tudjuk, hogy 20 évig ugyanazt fizetjük. A babaváró törlesztése viszont nem fix, bármikor ingadozhat.
Nem vettük fel a babavárót és nem is tervezzük. :)
Gondoltam rá én is, de ahogy kikalkuláltam a törlesztőt kb ugyan ott vagyok vele mint a személyi kölcsönnel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!