Szigorúnak számít az a szülő, aki nem hagyja a gyerekét (vagy gyerekeit) elzülleni?
Személy szerint ez egy jó kérdés. Nekem szinte semmi sincs megengedve, szóval csak felületesen értem az elzüllés téma határát. Tehát jelen állás szerint nekem az van tanítva, hogy buli egyáltalán, max ha családi, alkoholt nem ihatok, este 6-ra általában itthon kell legyek, telefont este 8-ig használhatom, sérülésemig edzésre csak úgy mehettem, ha jött velem unokatesóm stb,párkapcsolatról meg álmodozni se merjek:)
Így gimis fejjel azt gondolom anyuék túl szigorúak, de mivel így vagyok nevelve, nem nagyon bánt, csak ha a barátaimmal mennék valahova, stb.
De a lényeg. Szerintem normális, ha a szülő félti a gyerekét, hiszen nem akarja, hogy rossz jövője legyen, de azért a féltésnek is van határa.
16/L
Mit jelent az, hogy "elzülleni"?
Nagyon nem mindegy. Bizonyos szülők annyira maximalisták a gyermekükkel szemben, hogy már egy-két rossz jegy az iskolában valami olyan tantárgyból ami hidegen hagyja a gyereket, vagy 1-2 magatartásbeli probléma, osztályfőnöki intő már hatalmas züllésnek minősül.
Míg más, akár 13-14 éves gyerekek már cigiznek, isznak, szívnak, stb. És nem, nem csak a lecsúszott családból származóak, sőt, sokszor pont a felső osztályok sarjai, akik pénzt kapnak bőven, nevelést kevésbé.
Nem mindegy, melyik ebben az esetben a züllés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!