Mi szàmìt züllèsnek? Aki bulizni, parkapcsolatot kialakìtani, mèrtèkkel inni nem hagyja, az tùl szigorù. Aki drogozni, masokat kihasznàlni, rèszegen fetrengeni, autòversenyezni, vandàlkodni nem hagyja, az jòl teszi.
2021. szept. 27. 15:39
5/13 anonim válasza:
Ezzel az a baj hogy a nagyon szigorú szülők is azt állítják hogy csak nem hagyják elzülleni a gyereket. Csak az ő fejükben ha egy 17 éves szakadt farmert visel, négyest kap matekból és pasija van akkor már züllött semmirekellő aki semmit nem fog elérni az életben és innen egyenes út vezet oda hogy az aluljáróban fog kikötni. Szóval bővebben?
2021. szept. 27. 17:32
6/13 anonim válasza:
Ne haragudj, de ez meg miféle kérdés már? Mégis ki akarja direkt hagyni, hogy elzülljön a gyereke? A nagy baj az, hogy a gyerek ehhez ritkán kér engedélyt, és nagyon gyakran pont az értelmetlen szülői szigor vezet a zülléshez. Ahol normálisak a szülők, és jó a kapcsolat, ott lehet, hogy a gyerek kipróbál ezt-azt, de tartósan nem fog elzülleni.
2021. szept. 27. 18:03
7/13 anonim válasza:
Ez egy nyagyon irányított kérdés, mert erre normális embernek csak a "nem" a jó válasz.
Ennél azért sokkal összetettebb egy ilyen probléma: Mit érez a szülő züllésnek? Hogyan van az a "nem hagyja"? Milyen fokú a züllés? Milyen korszellem szerint "züllik" a gyerek?
Üdv. :)
2021. szept. 28. 07:30
8/13 anonim válasza:
Ha úgy nevelted a gyereked eddig ,hogy ne legyen vevő az "elzüllésre", akkor nem kell félned. Az én szüleim soha nem korlátoztak semmiben, egy időpontot sem mondtak soha amire haza kellett volna érnem, nem mondták hogy ne drogozzam, ne igyam,ne cigizzem szét az agyam, ne verekedjek, ne lopkak, mégsem tettem egyiket sem, mert tudtam hogy csalódnának bennem, pedig lett volna lehetőségem ilyenekre bőven. Szóval ha értelmes , és érett gyereked van arra kérlek hogy ne korlátozd és tedd tönkre a fiatalkorát. Csak megutáltatod magad vele, és épp azért is megfogja csinálni azt amit te épp megtiltasz neki.
2021. szept. 28. 21:51
9/13 anonim válasza:
8 ez egyáltalán nem történik mindig így, személyiségfüggö is és más dolgok is befolyásolják, pl. történik valami amit negatívan él meg a fiatal, ha teljesen szabadjára van engedve, nem biztos, hogy, a legjobb döntéseket fogja hozni mivel még nem felnőtt, nincs tapasztalata sem. Persze nem kell teljesen leuralni sem. Nekem hagytak mindent, züllöttem is rendesen, sok dologtól megvédett volna, ha kapok valami iránymutatást. Korábban nem volt jele annak, hogy nem tisztességes polgári értékrend szerint fogok élni.
2021. szept. 28. 22:01
10/13 anonim válasza:
Úgy érzem ez a kérdés egy
szülő-gyerek vita után született, ahol a szülő nem engedte meg a gyerekének hogy csináljon valamit, ezért összevesztek. A szülő haragában nyugtatgatja magát hogy ő csak védeni akarja a gyerekét ,meg akarja óvni az elzülléstől. Itt felmerül a kérdés, hogy jogos-e az a felvetés ,hogy a gyerek elzüllene ha a szülő "hagyná". Gondolom nem arra kért épp engedélyt tőled hogy kristály methet vegyen. A másik opció az hogy az elzüllés alatt azt érted hogy pl rosszak a jegyei, cirkusz van a szobájában, nem tisztálkodik, fekszik egész nap , nem akar semmit csinálni. Ebben az esetben nem számítasz szigorú szülőnek akkor sem ha kihúzod a netet addig amig rend nem lesz nála és meg nem tanul.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!