Miért nézik sokan butának a saját gyereküket? Meg miért fáj ha leeszi, leissza magát?
Egy csoportban írta ki anyuka hogy az orvos nehezményezte, hogy az 1 éves nem iszik pohárból. Az anyukák 90% leírta hogy az övé sem. Esze ágában nem lenne poharat adni, úgyis csak leönti magát, majd megérik rá. Hogy? Amikor nem is engedik próbálkozni. Sokan 2 éves gyerekről írták hogy nem tud pohárból inni. Meg régebben azt láttam, hogy nem engedik egyedül enni a gyereket mert csak pacsál, koszos lesz.
A gyerekek nem hülyék csak kicsik. Persze van amihez érniük kell, de ezeket a dolgokat épp tanulni kéne.
Igazad van alapvetoen de ez nem ilyen egyszeru. Hozzateszem az en gyerekem vizet kizarolag poharbol kapott mar egy eves kora elott is (en fogtam a poharat eleinte)
Evoeszkozt is koran kapott.
De van olyan terulet ahol tudom h engedhetnem tobbet probalkozni de agyverzest kapok. Nem tudod minden teruleten birkaturelemmel ezt megcsinalni. Van gyereked? Ha van tudod milyen nehez napi 24oraban rendelkezesre allni es lehet h plusz egy oltoztetes jelenti azt h ne orulj meg teljesen!
Ez melyik csoportban volt?
Nekem kettő gyerekem van és az egyiknél én is a saját kenyelmemre mentem (első) a másodiknál hagytam.. a második eletrevalobb, de lehet amúgy, hogy eleve az lenne ha neki is kinyaltam vna a ...-ét kamaszkorig.
Ez nem a hülyeség miatt van, a pohárból ivás rendkívül összehangolt mozgás, ha belegondolsz. Ott a nagymozgás, megfogni a poharat, egyszerre emelni célzott helyre, megfelelő erővel fogni, ott a finommotorika, aprócskát dönteni rajta, hogy éppen jöjjön kicsit, de ne öntse le magát, továbbá megfelelő módon odailleszteni a száját és megtanulni nyelni és nem leengedni a többletet..
Nagyon összetett dolog, egy rendkívül értelmes gyereknek is nehéz, pláne 1 évesen. Akinek jobb a mozgása, hamarabb fogja megtanulni! És nem csak úgy lehet, hogy próbálgatja, mert a finommotorikája, nagymozgások, meg a nyelés szabályozása nem csak attól az egy dologtól fejlődik, hanem minden tapasztalás, mozgás hat rá. Lehet, hogy fél éven át kell gyakorolnia annak, aki egy évesen, kezdi, aki meg 2,5 évesen lát először poharat, másodszorra megy neki:)
Nem az értelmével van gond a gyereknek, hanem a mozgásösszehangolásnak kell fejlődnie, azt pedig minden fejleszti!
10-es vagyok
Látom nem tetszenek azok a válaszok, amik nem értenek egyet veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!