Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves koráig kell szülői...

Hány éves koráig kell szülői felügyelet egy gyereknek?

Figyelt kérdés
[link]
2010. aug. 31. 15:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
11 éves korában maradt egyedül itthon.Persze nappal
2011. febr. 13. 20:14
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Anyaként, el nem tudom képzelni egyelőre, hogy eljön az a kor. 12 évesen talán.

Gyerekként, mivel beteg voltam, szerintem már 4-5 éves koromtól egyedül voltam otthon. De az biztos, a szüleim 6-ra jártak dolgozni, 6 évesen egyedül mentem iskolába (anyukám elkísért egy hétig)és aztán iskola után délben hazamentem és kettőig, míg megjöttek a szüleim egyedül voltam. 8 évesen már a gázt is meggyújthattam és melegítettem a kaját. De akkoriban (80-as évek) a legtöbb gyerek elmondhatja magáról ezt. Plusz egész nyáron egyedül voltam otthon, mert nem volt senki aki vigyázott volna rám.

2011. febr. 13. 20:24
 13/17 anonim ***** válasza:
69%

Szia

Hugom 12 eves.Egyedul megy haza a sulibol pentekenkent, mert akkor nayukam meg nem vegez a munkaval amikor tesom a sulival.

Anyukam minden hetvegen a nagyinal alszik, mert nagyon beteg es 24 oras felugyeletre szorul.

Ilyenkor vagy unokatesoink kozul valaki vagy noverem vigyaz ra (nagy ritkan apukam de ez kb fel evben egyszer..vagy egy evben egyszer inkabb).

Van kutyaja (francia bulldog) vele mehet setalni barmikor amig vilagos van, de ha sotetedik azonnal haza kell mennie.

A mai vilagban en egy 16-17 evest is csak ugy engednek el sotetben, hogy kap taxira penzt, hogy nehogy tortenjen valami.

Igaz en emiatt parazos vagyok, mert 18 evesen megtamadtak...ennek jo ideje mar, de ez nem mult el.

26 eves no 1 eves kislany anyukaja

2011. febr. 13. 21:15
 14/17 anonim ***** válasza:

Utolso vagyok:

az meg lemaradt, hogy a hugom nagyon komoly es megbizhato!

2011. febr. 13. 21:18
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Fiam negyedikes, rövidebb deig már maradt itthon, jövöre fog egyedül menni reggel suliba és hazajönni.

Most még itthon vagyok gyed-en, elviszem reggel és elmegyek éret du.

De betegen akkor sem fogom itthon hagyni, ha már dolgozok.

Én is ötödikes koromtől jártam haza egyedül (pedig az majdnem 30 éve volt).

2011. febr. 14. 13:51
 16/17 anonim ***** válasza:
Ez a tragédia, nagyon megrázta kis városunkat!Szerintem 14 éves kortól lehet egyedül hagyni egy gyermeket!Az anyuka ráadásul beszélgetni ment át a szomszéd lépcsőházba!
2011. febr. 14. 16:14
 17/17 anonim ***** válasza:

Ez gyerekfüggő. Van olyan barátom, akit jobb mindig szem előtt tartani, de engem pl. 8-9 éves korom óta egyedül tudnak hagyni itthon (először persze csak pár órára, mert néha még mostanában is félek egyedül), mostmár egyedül megyek reggel iskolába (15-20 perc), haza, különórákra, sőt, volt hogy éjszakára is itt hagytak, mert a tesóim táborban voltak, szüleimnek meg bálban voltak. Ez attól is függ, mennyire felelősségteljes a gyerek, tud-e gondoskodni magáról, tudja-e az alapvető szabályokat (pl. nem nyitunk ajtót idegeneknek).

11/L

2011. febr. 14. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!