Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves koráig kell szülői...

Hány éves koráig kell szülői felügyelet egy gyereknek?

Figyelt kérdés
[link]
2010. aug. 31. 15:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Míg kiskorú sztem addig a szülő felelőssége bármi történik vele.
2010. aug. 31. 15:23
 2/17 A kérdező kommentje:
Úgy értem: mikortól lehet egyedül hagyni?
2010. aug. 31. 15:27
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Sztem 14 évtől, de lehet rosszul gondolom.
2010. aug. 31. 15:29
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon kezdő anyuka vagyok, de pedagógus is egyben. Szerintem a szülő nagyjából el tudja dönteni már később, hogy a gyermeke érett-e arra, hogy egyedül maradjon otthon. Biztosan vannak megbízható kisiskolások (Csak az iskolai viselkedésüket ismerem jobban, de ez alapján vannak komoly, érett gyerekek. De én anyaként csak 12 éves körül hagynám itthon rövid időre.
2010. aug. 31. 15:30
 5/17 anonim válasza:
100%
10 éves koromban már egyedül jöttem haza az iskolából, ami a szomszédos lakótelepen volt.
2010. aug. 31. 15:42
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
A nagyfiam 8 éves,de nem hagynám egyedül,pedig nagyon felelősségteljes,szófogadó gyerek.Én is olyan 11-12 éves korig szeretnék ezzel várni.
2010. aug. 31. 15:54
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Engem 6 évesen már egyedül hagytak, amikor beteg voltam. A szomszéd néni néha átnézett hozzám, de csak ablakon keresztül. Anyukám egyedül nevelt és nem tudott elmenni betegállományba. De telefonon mindig ellenőrzött. Magamnak mértem a hőmérsékletem, a gyógyszert magamnak adtam, stb. De teljesen megbízható voltam. Azért én is a 12 éves kort tartanám a mai világban korrektnek, de ez a gyerektől is függ.
2010. aug. 31. 16:21
 8/17 anonim ***** válasza:
65%

A szüleim mindketten tanárok. Apukám egy bentlakásos iskolában volt kollégium vezető, nekünk meg ott volt egy teljesen különálló szolgálati lakásunk. Ovis voltam akkoriban, és hétvégente sokszor volt, hogy a kollégiumban ebédeltünk, hogy anyunak ne kelljen főznie. Viszont sokszor volt, hogy ha én nem szerettem azt, ami ebédre volt, akkor én otthon maradhattam. 5 évesnél nem lehettem több.

Különben nekem 3 éves gyerekem van, és olyan nálunk is volt már, hogy én kimentem lépcsőházat takarítani, ő meg bent volt a lakásban. Persze nyitva hagytam az ajtót, de akkor sem voltam bent a lakásban. De mit tudok csinálni, három hetente én vagyok a soros, meg kell csinálni, ketten vagyunk, hát ez van. Persze nem hagynám úgy egyedül, hogy az ablakok nyitva vannak, vagy bármi veszélyes dolog elöl van, plusz hallom, ha bármit csinál (bár inkább akkor kell figyelni, ha csendben van). Én úgy gondolom, hogy ilyenkor megteszek minden óvintézkedést, de tény, hogy elég csak egyetlen egyszer hibázni, és máris megvan a baj, aminek sokszor visszafordíthatatlan következményei lehetnek.

2010. aug. 31. 22:10
 9/17 anonim ***** válasza:
21%
szerintem 15 eves kortol.
2010. szept. 13. 21:50
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
15 éves kortól, ezt komolyan gondolod? A felső tagozatos általános iskolások már egyedül járnak haza, és sok esetben egyedül vannak otthon, amíg a szülők dolgoznak, hiszen ilyenkor már nincs napközi.
2010. szept. 13. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!