Miért nem állhat talpra egy nő szülés után? Miért várnak pár órát?
Hüvelyi szülèsnèl mèg nem is hallottam ilyenről, hogy ne szabadna felàllni. Mondjuk onnantòl, hogy a gyerek megszületik, eltelik ideàlis esetben egy òra a felkelèsig, de nem az anya miatt, hanem, hogy a gyerek szophasson. Plusz a lepenyt is meg kell szülni. Mèricskèlis, felöltöztetès a baba rèszèről, wcre menès, zuhanyzàs az anya rèszèről vàrhat addig.
Van aki pont akkor fekszik le, mikor a gyerek megszületik. Èn pl. nègykèzlàb voltam, mikor a baba kibújt, akkor feküdtem hàtra, hogy mellre tehessem. Egy òra mùlva született meg a lepèny, akkor megvizsgàltak, hogy nem sèrültem-e, ès rögtön mehettem wc-re.
Akkor nem ajánlott felkelni hüvelyi szülés után, ha volt EDA, akkor érdemes még 1-2 órát feküdni. Ha császáros szülés volt, akkor meg talán érthető, hogy miért kell feküdnie.
Amúgy én hüvelyi úton szültem, és egyből pattantam is le a szülőszékből, én toltam már át a gyereket a gyermekosztályra, szóval ez annyira nem kőbe vésett szabály.
Nekem 2 természetes szülések volt és itt ( debreceni klinika ) 2 órát kell Szűrös után a szülőszobában feküdni. Aztán ha letelt a 2 óra akkor menni kell pisilni zuhanyozni, ha sikerül osszeeses nélkül, akkor visznek gyermekosztalyra.
Haat, nekem mind a 2 szülésnél kevés volt a 2 óra. Amikor felállítottak estem is össze. Elsötétült minden. Pisilni zuhanyozni is csak nővér segítséggel tudtam. Estére jöttem rendbe mindkét alkalommal. Nemsokára jön a harmadik, gondolom vele sem lesz másként :/
A császáron kívül ilyet nem hallottam.
Mind2 gyerekkel 10 p után mentem az őrzőbe az aranyórára.
Ott feküdtem, majd utána mentem tusolni, ettem, ittam, elláttam a kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!