Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jó manapság minden...

Miért jó manapság minden babás témában ez a rohanás?

Figyelt kérdés

Minél előbb hozzátáplálás, igyon rögtön pohárból, másfél évesen már legyen szobatiszta, trenírozzuk bilire, 1 évesen már sétáljon kilométereket, mindent minél gyorsabban. Szinte már verseny, hogy ki dobja el hamarabb a babakocsit, kinek a gyereke eszik hamarabb kiflicsücsköt, kézzel-lábbal főzeléket, mert a kanalat még nem tudja megfogni, stb. Nyilván egy kis túlzással, de ezeket olvasom itt mostanában.

Miért nem jobb kivárni, amíg eljön a dolgok saját ideje?

2021. szept. 16. 16:24
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
45%
Mert így lehet villogni a gyerekkel, és ezek a szülők így többre tartják magukat azoknál, akiknek később (teljesen normális és átlagos időben/ütemben) hajt végre valamit a gyerekük.
2021. szept. 16. 16:31
 2/29 anonim ***** válasza:
50%
Én is észrevettem ezt a tendenciát. Felgyorsult világban élünk, talán ez az oka. Amúgy hülyeség siettetni, attól még kisgyerek marad, ha 8 hónaposan már kanállal eszik, (egy merő kosszal, dehát akinek van kedve takarítsa) 3 évesen ugyanolyan kisgyerek lesz, mint a többi, nem fog ettől előbb egyetemre járni.
2021. szept. 16. 17:22
 3/29 anonim ***** válasza:
74%
Soha nem kezdték ilyen későn a hozzátáplálást és a pelenkáról leszoktatást, mint most.
2021. szept. 16. 17:26
 4/29 anonim ***** válasza:
96%
Én is azt látom, hogy inkább későbbre toltak egy csomó mindent. Hozzátáplálást 6 hós kor előtt ne. Bilire szokni még 3-4 évesen is ráér. És én mindenhol még akár 5 éves gyereket is babakocsiba látok.
2021. szept. 16. 17:33
 5/29 anonim ***** válasza:
93%
Vannak gyerekek akik gyorsabban fejlődnek, vannak akik lassabban. Sajnos, akinek lassabban, de teljesen jó ütemben fejlődik a gyereke, sértésnek veszi, ha a másiké meg hamarabb kezd el dolgokat. Mindkét tábor hagyja a saját ütemében fejlődni a gyerekeit, nem kell ezen kiakadni.
2021. szept. 16. 17:51
 6/29 anonim ***** válasza:
84%

Én is azt látom, hogy inkább egyre későbbre tolódik minden. Saját tapasztalataim szerint:

Igyon rögtön pohárból: mivel képes rá, miért ne? Legalább megspóroljuk a cumisüvegről leszoktatást. Első gyerekkel szívtam ezzel eleget, a másodiknak rögtön poharat adtam, sokkal könnyebb volt így az élet.

Hozzátáplálás szintén, ma sokkal lassabb, mint régen.

Babakocsi: ez is, inkább az a vicc, hogy 3 évesek még mindig nem képesek a saját lábukon járni.

Szóval szerint rosszul látod, ma épp hogy később csináltatnak mindent.

Másfél évesen legyen szobatiszta: ma pont az ellenkezője van, 3 évesen tök természetes a pelenka, egyre több, aki 4 évesen hagyja el. Még 10 éve se volt ez (nekem akkor voltak kicsik)

2021. szept. 16. 19:12
 7/29 Derjaderja ***** válasza:
79%

De most épp megint a hozzátáplálási ajánlás, hogy mindent kaphat kb.

A 9 hónaposom már szinte mindent eszik, de nem siettem vele, csak egyrészt ő olyan, hogy nem fogadja el ha etetik es ha mást kap, mint mi; másrészt más egy étkezés ha már a kisebbik gyerek és látja a nagyot.

Én pont úgy indítottam őt is mint az előzőt, alma 4 nap, barack 4 nap stb

De aztàn kiderült hogy neki nem így tetszik és már nem is ez az ajánlás.

A nagyot kanállal etettem és egyedileg főztem-sütöttem neki kb egyéves korig.

Ez van.

2021. szept. 16. 19:46
 8/29 anonim ***** válasza:
56%

Pont hogy minden kitolódott.

A szoptatás, a szobatisztaság, a hozzátápláláa, a kortárs kapcsolatokkal való dolgok, az önálló evés, önálló öltözés, a járás, a beszéd.

2021. szept. 16. 20:10
 9/29 anonim ***** válasza:
83%

Hát abból kiindulva, hogy engem mindenki vegzált a hozzátáplálással amikor 3-4 hónapos volt a lányom meg nemrégiben megkaptam egy idősebb rokontól, amikor pár képet küldtem neki, hogy "látom, még mindig pelenkás" (13 hónapos), én úgy gondolom, hogy nem éppen a felgyorsulás idejét éljük.

A babakocsit én amúgy azért sietnék eldobni, mert a lányom gyűlöli, 20 percnél tovább kellene benne ülnie üvölt mint akit nyúznak, szóval én már várom, mikor fog tudni komolyabb távokat megtenni a saját lábán (mert most természetesen nem az az alternatíva, hogy ő jár, hanem viteti a kis popókáját).

2021. szept. 16. 20:19
 10/29 anonim ***** válasza:
79%
#9 plusz gondolat: amúgy anyukám mesélte, hogy a nagymamám apámat 6 hónapos korában, amint magától felült, már bilire trénelte (hozzákötözte, aztán addig ott hagyta sírni, amíg nem produkált valamit), ilyet manapság kb senki sem csinál (remélem). Manapság egyre elterjedtebb az EC, mint gyermekgondozási módszer, de az nem egyenlő a szobatisztasággal, egyrészt, másrészt meg kb a csapból is az folyik, hogy ezt nem szabad erőltetni, hagyni kell amíg megérik rá a gyerek, szóval sokszor még oviba is pelusosan mennek a kicsik.
2021. szept. 16. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!