Miért jó manapság minden babás témában ez a rohanás?
Minél előbb hozzátáplálás, igyon rögtön pohárból, másfél évesen már legyen szobatiszta, trenírozzuk bilire, 1 évesen már sétáljon kilométereket, mindent minél gyorsabban. Szinte már verseny, hogy ki dobja el hamarabb a babakocsit, kinek a gyereke eszik hamarabb kiflicsücsköt, kézzel-lábbal főzeléket, mert a kanalat még nem tudja megfogni, stb. Nyilván egy kis túlzással, de ezeket olvasom itt mostanában.
Miért nem jobb kivárni, amíg eljön a dolgok saját ideje?
Én is azt látom, hogy inkább egyre későbbre tolódik minden. Saját tapasztalataim szerint:
Igyon rögtön pohárból: mivel képes rá, miért ne? Legalább megspóroljuk a cumisüvegről leszoktatást. Első gyerekkel szívtam ezzel eleget, a másodiknak rögtön poharat adtam, sokkal könnyebb volt így az élet.
Hozzátáplálás szintén, ma sokkal lassabb, mint régen.
Babakocsi: ez is, inkább az a vicc, hogy 3 évesek még mindig nem képesek a saját lábukon járni.
Szóval szerint rosszul látod, ma épp hogy később csináltatnak mindent.
Másfél évesen legyen szobatiszta: ma pont az ellenkezője van, 3 évesen tök természetes a pelenka, egyre több, aki 4 évesen hagyja el. Még 10 éve se volt ez (nekem akkor voltak kicsik)
De most épp megint a hozzátáplálási ajánlás, hogy mindent kaphat kb.
A 9 hónaposom már szinte mindent eszik, de nem siettem vele, csak egyrészt ő olyan, hogy nem fogadja el ha etetik es ha mást kap, mint mi; másrészt más egy étkezés ha már a kisebbik gyerek és látja a nagyot.
Én pont úgy indítottam őt is mint az előzőt, alma 4 nap, barack 4 nap stb
De aztàn kiderült hogy neki nem így tetszik és már nem is ez az ajánlás.
A nagyot kanállal etettem és egyedileg főztem-sütöttem neki kb egyéves korig.
Ez van.
Pont hogy minden kitolódott.
A szoptatás, a szobatisztaság, a hozzátápláláa, a kortárs kapcsolatokkal való dolgok, az önálló evés, önálló öltözés, a járás, a beszéd.
Hát abból kiindulva, hogy engem mindenki vegzált a hozzátáplálással amikor 3-4 hónapos volt a lányom meg nemrégiben megkaptam egy idősebb rokontól, amikor pár képet küldtem neki, hogy "látom, még mindig pelenkás" (13 hónapos), én úgy gondolom, hogy nem éppen a felgyorsulás idejét éljük.
A babakocsit én amúgy azért sietnék eldobni, mert a lányom gyűlöli, 20 percnél tovább kellene benne ülnie üvölt mint akit nyúznak, szóval én már várom, mikor fog tudni komolyabb távokat megtenni a saját lábán (mert most természetesen nem az az alternatíva, hogy ő jár, hanem viteti a kis popókáját).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!