Anyukák! Hogyan telik egy napotok?
9kor kelek, ekkor a gyerek már oviban van, fürdés, mosakodás, smink, haj, készülődés
10:30 edzőterem
12:00 beülök valahová ebédelni
13:00 kozmetikus
14:00 körmös
Hetente egyszer utána fodrász is
15-16 körül a barátnőimmel találkozom
16:00-ra megyek a gyerekért, viszem a nagyihoz
Este 6 körül elmegyünk valahová a férjemmel, színház, bowling, vacsora vagy bármi
8kor hozzunk a gyerek, lefektetjük
Kb 9től a páromra koncentrálok, rendelünk valami finom vacsit, egy üveg pezsgő vagy bor mellett pókerezünk, beszélgetünk, összebújunk stb
Éjjel 1 körül alszunk el
A hétvége annyira változó, hogy példát sem tudok rá írni.
En komolyan válaszolok.
15 hónapos a lányom
6-fél 7 között kel általában, reggeli tápszer, én közben kávé. Majd átöltözés, beágyazás, konyhában elpakolás, reggelizünk. Elmegyünk boltba ha kell, majd főzök vmi gyorsat. Nem sokat tudok mellette csinálni, állandóan felügyelni kell és féltem is egyedül hagyni. Mosás is megy közben. Ebed fél 12 körül, utána általaban 12-14 között alszik. Ikyenkor kene sok mindent megcsinálnom, de nem szoktam. Kiteregetek max, elmosogatok. Kávézok, pihizek.
Felkel, uzsi. Majd 4 körül lemegyünk sétálni, játszótérre, boltba. 6körül haza. Vacsi. 7 után fogmosás, fürdés( ezeket férjem csinálja), majd esti tápszer, alvás 8kor legkésőbb.
Ez az átlag. Férjem 3 műszakban dolgozik, így van olyan hét mikor én fürdetek, ha éjszakás, igyekszünk délelőtt lemenni, tudjon pihenni.
7-kor kelek
7:15-kor keltem a gyereket és elkészülünk
8-ra beviszem az oviba
12-ig itthonról dolgozom (plusz közben 11 körül nekiállok főzni is dupla adagot vacsira is)
12:15-re megyek érte az oviba és hazamegyünk
13:30-kor leteszem a gyereket aludni
15:30-kor felkeltem a gyereket
18:30-ig játék, játszótér, kutyasétátatás
19-kor vacsora
19:30 fürdés
8:30-ra mese meg minden után megy aludni
Ezután ~éjfélig a férjemmel vagyok, filmezünk, romantikázunk, beszélgetünk, játszunk stb. Hétvégén mindig teljesen más.
2es vagyok még.
Ha elaludt letusolok vagy fürdök. Nézünk vmi filmet( ha itthon van a férjem) vagy olvasok, pihizek. Nem házimunkázok este. Azt csinálom amihhez nekem van kedvem. Napközben amikor itthon van a férjem rábízom, amíg megcsinálom azt, amit mellette nem tudtam.
6 körül kelünk,mert akkor kel a gyermek.
8 körül reggeli
10 körül alszik
12 körül ebéd
15 körül alszik
Este 8 körül fürdés,alvás
Az ezek közötti időszakban vagy séta,vagy játék,hiszti és ezek vàltakozása. Még épp hogy felállt,számomra ez a legrosszabb időszak mert állandóan megy és kamikáze..
Egy főzés-mosás is befér nehezen,de azok sosem fix időpontban,ahogy a férjem ráér figyelni a gyerekre.
13 hónapos a fiam
18 hónapos gyermek mellett átlagos hétköznap:
Reggel felkelünk, reggelizünk, elpakolászok. Elmegyünk a játszóra. Amennyiben kell vásárolni pár dolgot, hazafele útba esik, akkor megvesszük. Otthon 10 órai, aztán nekilátok az ebédnek. Közben játék. Ebédelünk, utána alszik.
Amíg alszik pihenek, elrámolok.
Du uzsonna aztán játszótér. Hazaérünk játék majd vacsi, fürdés, alvás.
5kor kelek, férjem elindítom a munkában
Utána visszafekszek, 7ig telefonozok.
Kávé
8fele keltem a gyereket (2 éves)
Reggelizünk.
Délelött bolt, ügyintézés.takarítás, főzés. Ezalatt fiam vagy eljátszik, vagy segít.
Delbe elaltatom, alszik 1 órát, az az énidőm, ilyenkor rituális kávézás van
Délután udvaron vagyunk, játszunk, teszünk-veszünk.
Este 7 fele ér haza apja, vacsorátunk, vagy játszunk/beszélgetünk ottbenn, vagy vissza kicsit udvarra.
8 után picivel fürdés.
Majd be a szobába tv-zni.
Fiúk elalszanak 10fele, én 11ig tvzek és alvás.
Kb 3 hét múlva borul minden, 38hetes terhes vagyok
5.00kor kelek (ekkor megy a férjem dolgozni, vele együtt ébredek, kávézunk közösen)
7.00ig általában megfőzöm az aznapi kaját, gyerek is ilyentájt ébred.
8.00 - reggeli, öltözködés stb.
10.00 - fejlesztés van, tsmt torna + specifikus fejlesztés
12.00 - lezavarjuk a boltot, sétálunk egy nagyot, ebédel a gyerek, majd alszik.
14.00 körül szokott kelni, én ebben a két órában takarítok, pihenek ilyesmi.
Ébredés után uzsi, majd jön haza az apja, ő viszi le a játszótérre. (addig tudok mobilozni 😃 illetve én tanulok is🙄)
18.00kor fürdetés, vacsora, játék
21.00kor alvás a gyereknek
Utána mi még filmezünk meg ilyesmi..
Ez alól heti egy nap kivétel, akkor én viszem a gyereket fejlesztésre és nem fejlesztő jön házhoz, az a napunk borul.
2 éves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!