Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet lavirozni szülőként...

Hogy lehet lavirozni szülőként,hogy nyugodt legyél vagy jó anya/apa?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra hogy ha a gyerek igényei ki vannak elegitve akkor jó szülő valaki,de az azzal járó hogy folyton lesi mire van szüksége és körülugralja. Ugyanez a fegyelmezetten. Ha német mond a gyereknek akkor a gyerek énkép önértékelése sérül.

Ha viszont nem ugrik egyből h minden igényét kielégítése akkor nincs úgy készenlétben és nyugodtabb az élete.

Több fegyelmezessel vagy azzal hogy többször nemet mond nyugodtabb élére lesz de a gyerek úgy érzi bekirlatoztak

Nektek szokott e lenni olyan gondolat hogy nem vagytok jó anya valamivel kapcsolatban?

Van e bűntudat, zavar e ha már anya apa jobban csinálja?

Miben szeretnétek fejlődni?

2021. szept. 14. 13:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Senki?

Hát márpedig ezt nem én írtam :D

"Ha német mond a gyereknek akkor a gyerek énkép önértékelése sérül."

Abban egyetértek, hogy kár értetlenkedni ;)

2021. szept. 14. 20:55
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
9-es. félreértettél. Én azt írtam, hogy kár előjönni a mainstream liberális neveléses szitokszóval. Senki se mond olyat, hogy nem szabad a gyereknek nemet mondani.
2021. szept. 14. 22:08
 13/15 anonim ***** válasza:
76%

Bölcsiben azok a gyerekek a legfuszráltabbak akiknek ki van nyalva a s.. Ük, nem tudnak mit kezdeni magukkal, hogy nincs kit irányítsanak, elveszettek és bizonytalanok.

A korlátok és a szabályok biztonságot adnak számukra.

2021. szept. 14. 23:46
 14/15 A kérdező kommentje:

Erdekeseket írtok köszi!

Azért kérdeztem ezeket mert én egy nagyon elnyomo korlátozó családból jövök, es hát nem tett jót az enkepemnek!

Viszont azt se látom jónak ha valaki felaldozza magat a gyerekének ha nincs nyugalma.

Van olyan h az anya lepasszolja a gyereket az apjának mert egy kis nyugalmat akar?

2021. szept. 15. 01:42
 15/15 anonim ***** válasza:

Kötődöen nevelünk, ami ugye a keveset olvassottak szemében, azt jelenti, hogy nem is nevelem csak hagyom nőni mint a gombát és minizsarnok lesz belőle. Ennek valószínűleg amúgy az az oka, hogy sokan tényleg félreértik ezt az irányzatot az alkalmazók közül is.

Én attól, hogy nekem ez az irány a szimpatikus még naponta számtalanszor mondok nemet és vállalok fel egy rakás konfliktust vele. Pont azért mert nem az a lényeg, hogy mindent megengedjek. Ha hisztizik én többnyire megölelem és hagyom mérgesnek lenni. De ettől még ha azt mondtam, hogy nem akkor nem változtatok a döntésémen. De mivel még nem elég széles a szó kincse egy vitához, ezért természetes hogy sirással fejezi ki ha valami nem tetszik. Keresik a határokat és az a dolgunk hogy megmutassuk mit szabad és mit nem.

2021. szept. 15. 06:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!