Hogy lehet lavirozni szülőként,hogy nyugodt legyél vagy jó anya/apa?
Gondolok itt arra hogy ha a gyerek igényei ki vannak elegitve akkor jó szülő valaki,de az azzal járó hogy folyton lesi mire van szüksége és körülugralja. Ugyanez a fegyelmezetten. Ha német mond a gyereknek akkor a gyerek énkép önértékelése sérül.
Ha viszont nem ugrik egyből h minden igényét kielégítése akkor nincs úgy készenlétben és nyugodtabb az élete.
Több fegyelmezessel vagy azzal hogy többször nemet mond nyugodtabb élére lesz de a gyerek úgy érzi bekirlatoztak
Nektek szokott e lenni olyan gondolat hogy nem vagytok jó anya valamivel kapcsolatban?
Van e bűntudat, zavar e ha már anya apa jobban csinálja?
Miben szeretnétek fejlődni?
Senki?
Hát márpedig ezt nem én írtam :D
"Ha német mond a gyereknek akkor a gyerek énkép önértékelése sérül."
Abban egyetértek, hogy kár értetlenkedni ;)
Bölcsiben azok a gyerekek a legfuszráltabbak akiknek ki van nyalva a s.. Ük, nem tudnak mit kezdeni magukkal, hogy nincs kit irányítsanak, elveszettek és bizonytalanok.
A korlátok és a szabályok biztonságot adnak számukra.
Erdekeseket írtok köszi!
Azért kérdeztem ezeket mert én egy nagyon elnyomo korlátozó családból jövök, es hát nem tett jót az enkepemnek!
Viszont azt se látom jónak ha valaki felaldozza magat a gyerekének ha nincs nyugalma.
Van olyan h az anya lepasszolja a gyereket az apjának mert egy kis nyugalmat akar?
Kötődöen nevelünk, ami ugye a keveset olvassottak szemében, azt jelenti, hogy nem is nevelem csak hagyom nőni mint a gombát és minizsarnok lesz belőle. Ennek valószínűleg amúgy az az oka, hogy sokan tényleg félreértik ezt az irányzatot az alkalmazók közül is.
Én attól, hogy nekem ez az irány a szimpatikus még naponta számtalanszor mondok nemet és vállalok fel egy rakás konfliktust vele. Pont azért mert nem az a lényeg, hogy mindent megengedjek. Ha hisztizik én többnyire megölelem és hagyom mérgesnek lenni. De ettől még ha azt mondtam, hogy nem akkor nem változtatok a döntésémen. De mivel még nem elég széles a szó kincse egy vitához, ezért természetes hogy sirással fejezi ki ha valami nem tetszik. Keresik a határokat és az a dolgunk hogy megmutassuk mit szabad és mit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!