Akik fél év után visszamentetek dolgozni: milyen reakciót kaptatok a környezetetektől?
Szeretném megkérni azokat, akik nem a kérdésre válaszolnak/ nem érinti őket egyáltalán a szituáció (a kérdésből egyértelműen kiderül, hogy ki a célközönség), azok inkább görgessenek tovább.
A kettes válaszolóra akartam már tegnap reagálni, de végül elvetettem, de mivel látom kicsit elharapózott a témakör, ezért mégis csak reflektálok: elítélni azt, vagy bármilyen negatívat gondolni arról, aki fél év után visszamegy dolgozni pont olyan előítéletes, mint mikor más meg azt gondolja, hogy aki 2-3 évig otthon van a gyerekével, az egész nap a s3ggét vakarja.
Sok olyan munka van, ahol nem nagyon lehet éveket kimaradni. Gondolom senki nem örülne annak, ha a gyereke egy olyan sebész keze alá kerülne, aki az elmúlt mondjuk 5 évben gumikesztyűt csak budipucoláshoz vett fel. Hogy egy példát mondjak csak. Nálunk a munkám egy részét a férjem vette át, és ugyan sokan úgy gondolják, hogy az első években a gyereknek apára szüksége nincsen, én őszintén azt gondolom, hogy a gyerek nevelése 60 %-ban az anya, de 40 %-ban az apa feladata. Ez nálunk nehezen valósult meg, mivel mint írtam, átvette a munkám egy részét. Ezt én most visszavettem, egy nagyon laza, részmunkaidős állás, amikor a babámmal a férjem van, nem egy vad idegen. Nem gondolnám, hogy attól lesz valaki jó anya, ha ő van a gyerekével 24/7.
Önmagában az, hogy valaki otthon marad a gyerekével éveket, nem jelent semmit. Lehet, hogy közben egész nap a telefonját nyomkodja, vagy Bogyó és Babóca maratont nézet a fél éves gyerekével (ezt éppenséggel itt olvastam, hogy valaki ezt csinálja). Olyanok is vannak sokan, ahol anyuka bele lóg ki, mert a kedves apuka kamionosként melózik, 3 hetente egyszer hazaesik, amikor persze mindenki legyen kussban, mert apa pihen. Számtalan olyan szituációt fel tudnék sorolni, ahol a tény, hogy anyuka otthon van valójában káros mindenki pszichéjére. Én azt látom, hogy ami nálunk történik, az pont, hogy mindenkinek nagyon jót tesz. Ettől függetlenül nagyon érdekel, hogy másnál hogy alakult. Annál, aki szintén ilyen szituációban volt, nem annak a véleménye érdekel, aki "nem tud vele azonosulni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!