Akik fél év után visszamentetek dolgozni: milyen reakciót kaptatok a környezetetektől?
Hatoska, örülök neki, én is , minimálbért hidd el nem mentem volna vissza, viszont azt se akartam hogy elfogyjon ami össze gyűlt.
Köszöni szépen, tápos gyerek, nem ment a rovására, hisz csak evett meg aludt. Valószínű külföldön az összes gyerek lelki nyomorék, tudod máshol 6 hét szülési szabi azt takarodj dolgozni van
Off:
Nem az a baj, hogy ti így döntöttek, hiszen mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy neki mi a jó.
De a stílusod bicskanyitogató. Hasra ne ess magadtól, amiért munka után a gyerekkel töltötted az időt. Miért mit gondolsz aki otthon van két évig az mi a jó fenét csinál? 0-24-ben szolgálja ki a gyerek igényeit, neked meg kB fogalmad sincs mit is jelent ez. Valóban csodás időszak de életem legnehezebb két éve volt. Gondolod aki 2-3 év után megy dolgozni az munka után nem a gyerekével/gyerekeivel van?
Tényleg nem ítélem el ha valaki akár 8 hetesen így dönt. Én nem tudok vele azonosulni, de el akkor sem ítélem. Én magam is sokszor szívem szerint visszamenekültem volna dolgozni. De azért vállon veregetni magad az túlzás.
Munka után gyerekkel lenni maga a csoda. Volt felnőtt idő, van szakmai siker, esetleg egy kis utazás ahol hallod a gondolataid.. na otthon egy csecsemővel, kisgyerekkel ez nincs meg. Nem véletlen, hogy az apukák sokszor türelmesebbek a picikhez, mert egyszerűen az idegrendszerük kisimutabb az által, hogy átlagosan heti 5 napon megvan a saját felnőtt ideje, míg az otthon lévő anya egész nap hallgatja a sírást és minden gondolata a mit együnk, mikor, miért sír stb.
Az feltételezni pedig, hogy aki 2-3 évig otthon van azt eltartja a férje az meg nettó butaság.
" nem várom el hogy a férjem eltartson minket"
Akkor ne csinált volna gyereket ha ennyire nem tökös.
Az első 1-2-3evben nagyon is ez a feladata hogy eltartsa a családját és önzetlen legyen velük. Hisz az anya önzetlenül feláldozza minden idejét, energiáját, éjszakáját, a gyerekre (ha nem jó alvós)
Nekem pl. a max gyedem van,nem kell eltartani , de mi lett volna akkor ha a covid miatt pont terhességkor szűnik meg maga a munkahely? Akkor ugye nem kaptam volna semmit.. és akkor sza.r lettem volna?
Én szerencsés voltam és ne azért szeressenek vagy álljanak másképp hozzám mert van pénzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!