Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik fél év után visszamentete...

Akik fél év után visszamentetek dolgozni: milyen reakciót kaptatok a környezetetektől?

Figyelt kérdés
Olyanok válasza érdekel, akik Magyarországon élnek, mivel tudom, hogy sok olyan ország van, ahol ez teljesen természetes, de itthon egyelőre nem szokványos.
2021. szept. 8. 13:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
A közvetlen környezetemtől, családomtól csak támogatót. Az arctalan meg fészbúkos internet népe egy rétege megszólt, de én úgy látom egyre inkább elfogadott itthon is. Bár még mindig ott tartunk hogy alapvetően mindenki feltételezi hogy az éhenhalás megelőzése miatt mennek vissza a nők korán, tehát más okokat még nem lehet bevallani, mert rögtön bekerül az anya a s.z.a.r kategóriába.
2021. szept. 8. 13:59
 2/12 anonim ***** válasza:
33%
Ha belegondolok, hogy az egyik kollégám így jönne vissza dolgozni, akkor biztos vagyok benne, hogy semmilyen megjegyzést, gúnyolódást, pofavágást nem kapna tőlem. Az hogy mit gondolok róla, az már más kérdés. Ha az apuka elhagyta vagy elvesztette a munkáját, akkor biztos semmi rosszat, más esetben meg, hát azt most nem írom le, mert nem ez volt a kérdés.
2021. szept. 8. 15:09
 3/12 anonim ***** válasza:
70%
6hónapos korában akartam visszamenni, de nem vettek vissza, igy közössel távoztam 8 hónapos volt mikor munkába álltam -addigra találtam- engem nem érdekelt ki mit gondol, a barátaim pedig ismertek, tudták milyen vagyok, nem bírom munka, karrier nélkül.
2021. szept. 8. 17:33
 4/12 anonim ***** válasza:
78%
Hát engem biztos senki nem fog szeretni, de 8 hetes volt a fiam, mikor vissza mentem dolgozni. A férjem home Office, így megoldott volt. KB mindenki szerint egy fos anya vagyok, azt már senki nem látta, hogy meló után az összes időt a kisfiammal töltöttem.
2021. szept. 8. 17:44
 5/12 anonim ***** válasza:
71%
Ja, 4es vagyok, engem baromira nem érdekel ki mit gondol, nem várom el a ferjemtol hogy eltartson minket, közösen vallatuk a gyereket
2021. szept. 8. 17:47
 6/12 anonim ***** válasza:
26%
Kedves 5-ös, kár gúnyolódni, szülés előtt bőven megkerestem a gyes alatti kiesést is , nem kellett eltartani, sajnálom, hogy neked nem sikerült, csak a gyerek rovására, csak hogy én is gúnyolódjak. Nem baj, biztos megérti majd.
2021. szept. 8. 19:32
 7/12 anonim ***** válasza:
76%

Hatoska, örülök neki, én is , minimálbért hidd el nem mentem volna vissza, viszont azt se akartam hogy elfogyjon ami össze gyűlt.

Köszöni szépen, tápos gyerek, nem ment a rovására, hisz csak evett meg aludt. Valószínű külföldön az összes gyerek lelki nyomorék, tudod máshol 6 hét szülési szabi azt takarodj dolgozni van

2021. szept. 8. 19:45
 8/12 anonim ***** válasza:
20%
Értem, evett, aludt, nincs több kérdésem.
2021. szept. 8. 19:48
 9/12 anonim ***** válasza:
22%

Off:

Nem az a baj, hogy ti így döntöttek, hiszen mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy neki mi a jó.

De a stílusod bicskanyitogató. Hasra ne ess magadtól, amiért munka után a gyerekkel töltötted az időt. Miért mit gondolsz aki otthon van két évig az mi a jó fenét csinál? 0-24-ben szolgálja ki a gyerek igényeit, neked meg kB fogalmad sincs mit is jelent ez. Valóban csodás időszak de életem legnehezebb két éve volt. Gondolod aki 2-3 év után megy dolgozni az munka után nem a gyerekével/gyerekeivel van?

Tényleg nem ítélem el ha valaki akár 8 hetesen így dönt. Én nem tudok vele azonosulni, de el akkor sem ítélem. Én magam is sokszor szívem szerint visszamenekültem volna dolgozni. De azért vállon veregetni magad az túlzás.

Munka után gyerekkel lenni maga a csoda. Volt felnőtt idő, van szakmai siker, esetleg egy kis utazás ahol hallod a gondolataid.. na otthon egy csecsemővel, kisgyerekkel ez nincs meg. Nem véletlen, hogy az apukák sokszor türelmesebbek a picikhez, mert egyszerűen az idegrendszerük kisimutabb az által, hogy átlagosan heti 5 napon megvan a saját felnőtt ideje, míg az otthon lévő anya egész nap hallgatja a sírást és minden gondolata a mit együnk, mikor, miért sír stb.

Az feltételezni pedig, hogy aki 2-3 évig otthon van azt eltartja a férje az meg nettó butaság.

2021. szept. 9. 01:51
 10/12 anonim ***** válasza:
13%

" nem várom el hogy a férjem eltartson minket"

Akkor ne csinált volna gyereket ha ennyire nem tökös.

Az első 1-2-3evben nagyon is ez a feladata hogy eltartsa a családját és önzetlen legyen velük. Hisz az anya önzetlenül feláldozza minden idejét, energiáját, éjszakáját, a gyerekre (ha nem jó alvós)

Nekem pl. a max gyedem van,nem kell eltartani , de mi lett volna akkor ha a covid miatt pont terhességkor szűnik meg maga a munkahely? Akkor ugye nem kaptam volna semmit.. és akkor sza.r lettem volna?

Én szerencsés voltam és ne azért szeressenek vagy álljanak másképp hozzám mert van pénzem.

2021. szept. 9. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!