Mit tegyek, ha nem akarnak megcsászározni, de nincs
pénzem magánkórházra?
Figyelt kérdés
153 centi magas vagyok. 4 kilós a baba. Nagyon nagy hasam van, és nem akarnak megcsászározni. Kolléganőm 154 centi, 3 és fél kilós babát szült, szanaszét repedt, szakadt. Ezt akarom elkerülni.
Az, hogy mennyire szakadsz-repedsz, nem ettől függ.
Én 175 cm vagyok és a babám is csak 3 kiló volt, ennek ellenére még hüvelyfalrepedésem is lett
2021. szept. 7. 19:31
2/35 anonim válasza:
Nem eszik olyan forrón azt a kását..
Szóval az a 4kg egyáltalán nem olyan biztos.
Meg kell próbálni! Ha nem tágulsz úgy is császároznak.
2021. szept. 7. 19:32
3/35 anonim válasza:
Nem a te magasságodon múlik h repedsz e.
Egyébként a mérés nálam 1 kilót tévedett. Reggel 3800gra mérték délután 2800gos gyereket szültem.
Ne parázz. Ha eljön a nap majd a doki megítéli h hogy szülöd meg
2021. szept. 7. 19:34
4/35 anonim válasza:
A koponya körfogata a mérvadó, azt nézd meg, hogy az mekkora és mekkora ehhez képest az átlag.
2021. szept. 7. 19:36
5/35 anonim válasza:
150 cm-esen, 4 kilós babát szültem és alig kellett vágni!
A császár meg minden, csak nem jó dolog, komoply hasmütét, aminek igen sok szövödménye lehet a késöbbiekre nézve!
2021. szept. 7. 19:39
6/35 anonim válasza:
Nekem is majdnem egy kilót tévedett a szülés előtti súlybevslés.
2021. szept. 7. 19:59
7/35 anonim válasza:
*súlybecslés
2021. szept. 7. 20:00
8/35 anonim válasza:
165 vagyok, eleg széles csípő, stb... 3.2kg-al született a fiam, repedtem, vágtak.. tarolt magyarul.
Barátnőm 150cm körül van, vékony is nagyon. 3.9kgval lett meg a fia, gatvedelemmel, minden szakadás repedés nélkül...
Nem kell hisztizni előre. Ha nem megy, úgyis látni fogják, megcsaszaroznak. A szülés meg amúgy sem egy olyan dolog, amit "hibátlanul" megúszik az ember...
2021. szept. 7. 20:00
9/35 anonim válasza:
160 cm vagyok és 4500 grammos babát szültem gátvédelemmel, ici-pici repedéssel. A magasságodnak, de még a baba súlyának se sok köze van ahhoz, hogy mennyire szakadsz szét. Részben genetika, részben rákészülés, részben a baba fejének a méretétől függ. És jó részben attól, hogy mennyire hagynak saját tempódban szülni vagy éppenséggel siettetik a dolgot, vagy kinyomják belőled a gyereket erőszakkal.
2021. szept. 7. 20:01
10/35 anonim válasza:
Elhiszem, hogy aggódsz. De a testmagasságnak semmi köze ahhoz, hogy mennyire fogsz repedni. Ha hagynak a saját tempódban vajúdni, nem gyorsítják rutinból a szülést, akkor lesz ideje a testednek alkalmazkodni az adott helyzethez. (Nyilván van, amikor rá kell segíteni, de csak azért, mert 40 éve így csinálják, nem kell mindenbe beleegyezni) Helyezkedj úgy, ahogy a legkevésbé elviselhetetlen. Ugyanis ahogy az anyának a legkényelmesebb, úgy a legkönnyebb kibújni a babának. Nyugodj meg, ha szükség lesz rá, biztosan el fogják végezni a császármetszést. Rendben lesz minden, majd az adott helyzetben eldöntitek a dokival, hogy mi a legjobb neked meg a babának.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!