Akik 45 év felett vállalnak gyereket, azok miért nem gondolnak bele, hogy mire dolgozni fog a gyerek, már majdnem 70 évesek lesznek és nem lesz annyi türelmük?
Pontozzatok le nyugodtan, de úgy gondolom hogy ennyi év felett már felelőtlenség gyereket vállalni és kiszúrás is a gyerekkel.
Gondoljunk bele, mire a gyerek kamasz lesz 57-58 évesek a szülők, mire leérettségizik 64 évesek. Ebben a korban sokan már nem annyira türelmesek, főleg nagy teher egy kamaszkor, ami ugye mindenkinél jelen van. Ráadásul nagyobb a generációs szakadék és nem értenék az ilyen korú szülők, a gyerek világát.
60 év felett már van az "itt fáj, ott faj", a sok gyógyszer.
Azért ez nem ilyen fekete vagy fehér.
Millió és egy oka lehet a késői gyerekvállalásnak.
Legfőbb az anyagi háttér. Számtalan fiatal lakik még 30 évesen is otthon, a szülőknél, lakásra gyűjtögetve, hogy a viharba vállaljon gyereket?
A másik rendkívül fontos tényező, a nők munkaerőpiaci helyzete. Ezt szerintem ragoznom sem kell.
A lényeg, hogy senkinek, semmi joga bírálni egy másik embert gyerekvállalási szokásai alapján.
37 évesen első hónapban teherbe estem, problémamentes terhesség, és egy makk egészséges kisbaba az eredmény. És nem én vagyok az egyetlen. Meséljen még valaki légyszi a leromlott termékenységemről, meg a genetikai betegségek vállalhatatlan szintű kockázatáról.
Nem azért egyre több a medő vagy nehezen termékenyülő pár, mert előbb karriert építenek, hanem azért mert a sok, például élelmiszernek csúfolt méreg hazavágja a testüket. A szerencsésebbekét később, a kevésbe szerencsésekét már tizenévesen! Persze sokszor csak olyan szinten, hogy az ne legyen látható (nem találnak orvosi okot az elmaradó gyermekáldásra), máskor meg vannak látható jelei (endometriózis, pcos, IR, életképtelen hímivarsejtek, csökkent spermaszám, tesztoszteron, stb).
Nevetséges (vagy inkább ijesztő, nem is tudom), hogy mennyi ember feljogosítva érzi magát, hogy minden szinten beleugasson mások dolgába, vagy hogy elítéljen, de legalábbis minősítsen másokat mert van pofájuk más életkorban szülni, mint ahogy ő elképzelte hogy az normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!