Szerintetek jó beszoktatási módszer, ha az üvöltve síró gyereket letépik az anyjáról "beszoktatás" címen?
Idő van, menni kell, a gyerek nem nyugszik meg, ezért a vadidegen pedagógus leválasztja az anyjáról és elhúzza magával, miközben a gyerek küzd az anyjáért, kapálózik és torkaszakadtából ordítja, hogy "Anyaa!"
Aki szerint nem, az milyen más módszert tud helyette?
Én kicsit szomorúan olvastam a válaszokat. Szerintem nem normális a “letépés”, és miért volna hiszti, hogy az anyadtol elvisz egy vadidegen? Abszolút jogos a tiltakozása.
Attól is szomorú vagyok, hogy az emberiség kitalált egy csomó hülye dolgot, amitől legtöbben szenvednek, és elnyomják a valódi érzéseket, belső indíttatást és hangot.
Gyökerestul kellene megreformálni minket, de nem hiszem, hogy valaha menni fog.
Kedves kérdező, benned természetes, amit érzel és jogos. Fogalmam sincs, hogy mit lehetne tenni a rendszer ellen…
Huh... én az első hosszászóló voltam. Iskolás??
Bölcsi vagy ovira gondoltam. Mindkét diplomám megvan ehez a két foglalkozáshoz és dolgoztam is a szakmában, de jelenleg gyermekotthonban vagyok. Ilyet még a hozzánk otthonról érkező gyermekek sem csinálnak, pedig őket tényleg elszakítják a szüleiktől, nem pedig 8 órára...
Azért, ha 1-2 héten belül nem múlik el ez a dolog én kérném a szakértői vizsgálatát. Ha a saját gyermekem lenne, akkor is. Már ha a tanárok nem fogják kérni...
Nem nagyon van más mód, esetleg lehet nyakon önteni egy pohár hideg vízzel aztán lehiggad. Láttam már ilyet.
Egyébként Leszedik a gyereket, elviszik, semmi baja nem lesz. Csak hiszti, nem szabad támogatni az ilyen viselkedést.
Először én is azt hittem hogy kis ovisrol beszélünk ,ott van beszoktatás,iskolába nem
De fiad nem iskola érett szociálisan kár volt iskolába küldeni nem oda való aki így viselkedik annak még maradnia kellet volna 1 évet oviban.
Ha covif nem lett volna se ismerte volna a tanárnéniket mert tavasszal vannak nyílt napok akkor max 1-2alkalomal láthatná őket de lehet hogy szeptemberi kezdésnél már tök más tanárnő fogadná.
Így te viselkedésedel is gond van nem is kicsit .
Aki ír, olvassa már el a többit! Délután jókedvűen jött el, de beszélt a reggeli dologról, hogy milyen rossz volt! Másnap reggel boldogan ment be! Ma is akar menni!
Egyszerűen FÉLT az ismeretlen helyzettől, hogy vadidegen helyre viszik! Másnap NEM FÉLT! És igen, láttam, hogy az életéért küzdött, kitépte magát a pedagógus karjaiból és menekült az ajtó felé, amikor felvette kapálózott és tolta el.. NAGYON durva volt. Én ÖRÜLÖK, hogy iskolás! Úgy köszöntem el, hogy biztos szuper lesz, bízom benne. Egészen addig nem borult ki, amíg az ajtóhoz nem értek, szépen sétált a sorban, majd összeomlott, kijött a rettegés.
Mondjuk a nagy gyerek erős túlzás, simán középsősnek néz ki és kicsit cikinek éreztem, de csak mert bámultak, inkább rossz volt, hogy a gyerekem fél és kapaszkodik belém, én meg nem tudok segíteni neki. Sosem volt ehhez hasonló nála, játszóházban, táborban is simán ott tudtam hagyni, mert azokat ismerte, a környezetet, az embereket, a gyerekeket.. És igen, szerintem ez beszoktatási kérdés, van e rá valami praktika, hogy az első ismerkedés jól induljon(csak ebéd után vannak bent első héten, beszoktatás miatt, nem egész nap)
Olvassátok már el, hogy másnap nem volt semmi, egyáltalán semmi gond, egyszerűen megviselt az első napja és őt is. Nem szokott ennyire kibukni, látni kellett volna. Ez nem tudatos hiszti volt, FÉLT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!