Szerintetek jó beszoktatási módszer, ha az üvöltve síró gyereket letépik az anyjáról "beszoktatás" címen?
Idő van, menni kell, a gyerek nem nyugszik meg, ezért a vadidegen pedagógus leválasztja az anyjáról és elhúzza magával, miközben a gyerek küzd az anyjáért, kapálózik és torkaszakadtából ordítja, hogy "Anyaa!"
Aki szerint nem, az milyen más módszert tud helyette?
Dehogy, én halál örültem neki, hogy már iskolás, egy rakás könyvet vettünk, rajzoltunk, beszéltünk róla és dicsértem ha épp olyan volt. Nekem biztos, hogy trauma volt, de neki is. Ez nem hiszti volt és mondom, jó, hogy nekem szólt, ki "védje meg", ha nem én?
Egyébként nem, olyan válaszokat vártam/várok, hogy van egy tuti vicces megoldás, ami segít.., vagy ezt és ezt kell mondani, és akkor rájön, hogy... , vagy ezt meg lehet előzni azzal, hogy ..,
Oviban nem volt ilyen, ott fokozatos volt, előbb velem ment be, majd nélkülem, tudta mi várja, ki várják, mi fog történni és hogy jó hely. Iskolaelőkészítőben detto, sima ügy volt. Bölcsiben meg pláne, ott boldogan szaladt be, és fel sem tűnt, neki, hogy nem vagyok ott.
Itt nem ismerte az épületet, nem voltam bent velem sem, nem ismerte a gyerekeket sem és nem ismerte azt sem, aki berángatta.(covid miatt ugye) Ez félelem volt, rettegés és igen, új nekem, nem szoktam olyan helyzetbe kényszeríteni, ahol fél. 40 percig tartott az egész, nagyon durva volt. A teremből még hallottam, hogy sír az ablakon át és mondogatja, hogy anya.
A fiamat is egyszer pontosan így szedte le rólam az óvónő és a dadus. :) Nagyon anyás típus, de amikor mentem érte, akkor meg alig akart hazajönni. :) Egyébként sokkal jobb volt a helyzet, ha nem én vittem, hanem a mama. Nála nem csinálta ezt.
Nyilván ez az élet rendje és ezt a gyermeknek is meg kell érteni, el kell fogadni, meg kell tanulnia élni, létezni az anya nélkül is, legalábbis, amikor nincs együtt a család. Viszont ahogy hazaérek, beszélgetünk, esténként pedig összebújunk. Még most is, pedig már 11 éves lesz lassan. :)
MOst látom, hogy iskolás gyerekről van szó? Ne haragudj, de ez oltári gáz viselkedés. A részedről is...
3 gyerekkel csináltam végig az ovit, sulit (eggyel még a bölcsit is). SOHA nem tapasztaltam ilyet egyetlen elsősnél sem. Délután láttam 1-2 pityergőt, akiért pár perccel később ért oda a szülő vagy nem látta meg azonnal, mikor lejöttek. De ilyen mértékű hisztériával sosem találkoztam. Hiába mondod, hogy nem hiszti. De. Az.
Iskolás?!
Te jó ég... oviban ez még elmegy...
Meg tőled is...
De egy iskolast így tuldramatizálni... na ez elég túlzás 🤦♀️
Egy ekkora gyerek, aki ráadasul már járt közösségbe így viselkedik... na ez eleg ciki
Most megkérdeztem a páromat, aki valaha tanítóbácsi volt, sok-sok évvel ezelőtt. Egy ilyen gyerekre emlékszik, de még a nevére is, pedig évtizedekről beszélünk... Zengett az iskola a gyerektől, lent a kapuban hallotta, ott mondta a kolléganője, hogy az ő osztályában van a kissrác. Mire felért a terembe, már abbahagyta.
Szerinte is inkább hiszti, felkészítési problémák lehetnek a háttérben, anyuka túldramatizál és a gyerekre átragad az idegesség. Vagy egyszerűen még nem volt iskolaérett.
Azt azért érzed, gondolom, hogy arra nincs kapacitás egy iskolában, hogy egyetlen hisztiző gyerek miatt megálljon az élet, és neki könyörögjön mindenki. A saját fejedben kéne előbb rendet rakni; nem kell rettegned, a gyerek nyilván megállja majd a helyét az iskolában. Szerintem a saját rettegésedet vetíted ki a gyerekre. Nem "elszakítják" tőled, hanem egy új közösségbe kerül ahol új ingerek érhetik, új barátokat és sikerélményeket szerezhet. Ne húzd vissza! (#14 voltam)
Iskolaérett a gyermek? Nincs semmi mentális problémája?
Ez óvodában még elfogadható lenne, de iskolában...nem is tudom elképzelni, mit szólhat a pedagógus vagy épp a sok osztálytárs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!