Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Férjem kaphatja a felügyeleti...

Férjem kaphatja a felügyeleti jogot arra hivatkozva, hogy ő maradt 3 évig gyerekkel, és ő hozza-viszi az iskolából?

Figyelt kérdés

3 hónapig maradtam otthon, vissza kellett mennem dolgozni. Addig a férjem maradt a gyerekkel és vitte a háztartást. Óvodába és iskolába is ő hozta-vitte, mert én korábban megyek, és 4-kor végzek, nem érek oda a sulihoz, csak fél 5-re.

A családja nagyon összezár, nagyon akarják a gyereket.

2021. szept. 1. 17:08
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
89%
És hogy oldanád meg a gyereket ha eddig nem sikerült?
2021. szept. 1. 17:13
 2/29 anonim ***** válasza:
97%
Igen. Kaphatja. De ha te kapnád, akkor hogy oldanád meg h hozd és vidd? Ez sokat számít
2021. szept. 1. 17:13
 3/29 anonim ***** válasza:
97%
Elég valószínű. De nem azért, mert ezeket ő csinálja, hanem ha ilyen a beosztásotok, akkor a gyerek valószínűleg a férjedhez kötődik jobban. Keress egy ügyvédet.
2021. szept. 1. 17:15
 4/29 anonim ***** válasza:
94%
Egyezzetek meg a közös felügyeleti jogban, úgy, hogy nála lesz elhelyezve. Beszéljétek meg a kapcsolattartást. A gyereknek az a legjobb, ha meg tudtok egyezni, később pedig rugalmasak vagytok! Ha normális egyezséget köttök, azt a bíróság jóvá hagyja. Ha marakodni kezdetek, akkor elhúzódik az egész, ti is megsínylitek és a gyerek is.
2021. szept. 1. 17:27
 5/29 anonim ***** válasza:
65%
Mi itt a probléma ? A férjed ezek szerint szerető, gondoskodó, mondhatnánk "anyaszívű" apa. Nyilván nem korlátozná a láthatásodat. Ha meg még a családja is "akarja" a gyereket, akkor a gyerek jó körülmények között fog felnőni. Neked meg sanyarú sorsod volt: 3 hónap után "vissza kellett menned" dolgozni, a gyereknek se az óvodába, se az iskolába vinni és hozni nem fért bele az időrendedbe.
2021. szept. 1. 17:35
 6/29 anonim ***** válasza:
60%
5-ös, azért ne ítélkezzél már ennyire! Ha 3 hónap után vissza kellett mennie dolgozni a kérdezőnek, akkor az valószínűleg azért volt, mert a gyerek apja nem keresett eleget, sőt, én fogadni mernék rá, hogy elvesztette az állását. Valószínűleg azóta sem dolgozik teljes munkaidőben, hiszen akkor nem tudná a gyereket hozni-vinni.
2021. szept. 1. 17:40
 7/29 anonim ***** válasza:
34%

Hát az lenne mindenkinek a legjobb ha közösen meg tudnátok egyezni a gyerek érdekében. Azzal semmi gond nincs ha besegítetek egymásnak hozni vinni.

Attól hogy nem tudod hozni vagy vinni közös felügyelet még simán lehet. Lehet a tiéd is ha engedélyezed hogy hozza vigye.

Alapvetően anya felé hajlanak, de ahhoz nagyon nagy nyűgöt kell találni hogy az apának ítéljék teljesen.

Az nem róható fel semmilyen körülmények között sem hogy dolgozol. Annak időbeosztása sem, mert ezek nem tőled függenek. Persze figyelembe fogják venni ha az időbeosztásod nem engedi.

Félt 5? Meddig vannak bent a suliban? Tudom nekünk oviban 6 ig voltak de fél 5 kor már csak a takarító nő és az én gyerekem volt az oviban és kaptam is mindig szúrós megjegyzéseket az ügyeletes óvó-nénitől, megint nem tetszett időben jönni. Aztán megharagudott hogy mondtam neki nekem 4 ig van munkaidőm én 5 ig ide tudok érni ezért jó hogy ön meg itt van délután 6 ig ügyeletben, és nem hagyja egyedül a gyereket a takarítónővel.

Ez mellék szál. Meddig vannak a suliban?

Más hozzátartozó barát nem tudna segíteni iskolába hozni/vinni?

Anno rendszeresen megszerveztük szülőkkel oviban/suliban egymás között ha valakinek valami közbe jött, lepasszoltuk egymáshoz a gyereket reggel aztán más vitte be az oviba/iskolába, esetleg ment is érte. Ha egy valakit kísérget az ember akkor már olyan mindegy hogy van még egy vagy kettő. Persze ha gyalog elérhető közelségben van.

Azt meg kell érteni mindenkinek hogy a gyerek érdeke lenne a fontos, nem a szülők vágya. Első sorban legfontosabb szerepe a nőnek van egy gyerek életében, másod sorban az apjára is szükség lenne. Folyamatos vitában a gyerek élete fog tönkremenni. Ehhez sajnos elégséges az egyik fél kompromisszumképtelensége is. Ezért dönt a bíróság vita esetén csak az egyik szülőnek felügyeleti jogot.

Gyermek érdeke hogy iskolába menjen, sőt kötelező is. Ha meg tudja szervezni akár apjával akkor ez nem fog gondot okozni a felügyeleti jog kérdésében.

2021. szept. 1. 17:44
 8/29 anonim ***** válasza:
95%

"Első sorban legfontosabb szerepe a nőnek van egy gyerek életében, másod sorban az apjára is szükség lenne."

Első sorban a legfontosabb szerepe az anyának és az apának van a gyerek életében, másodsorban a nagyszülőkre is szükség lenne.

Nincs ilyen, hogy egyik fontosabb, mint a másik.

2021. szept. 1. 18:10
 9/29 anonim ***** válasza:
15%
Pedig de ez van, van sorrend. Ha külön fognak élni akkor meg dönteni kell, nincs mese. Az nem működik hogy az egyik fél akar valamit a másik meg azzal tölti az idejét hogy ezt megakadályozza mert neki ez nem tetszik.
2021. szept. 1. 18:16
 10/29 anonim ***** válasza:
91%

Nézd a gyereked érdekeit és ne önmagad.

Te nyílván nem tudnád megoldani ahogy eddig sem, így nem hiszem, hogy a gyereknek rád lenne jelenleg nagyobb szüksége.

A gyereknek stabilitás kell, állandóság.

2021. szept. 1. 18:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!