Mi volt a legdurvább beszólás, amit kaptatok szülés után?
23-mas! Igen, valahogy így… miután megszültem, olyan érzésem támadt, hogy a testem mostantól egy nyilvános valami, amihez mindenkinek is joga van. Soha nem értettem, hogy mit ad hozzá a takarító lelki világához, ha tudja, hogy mennyit híztam, vagy van-e tejem.
Rengeteg kéretlen tanácsot kapok. Azt szoktam mondani, hogy 3 dolog biztos az életben: a halál, az adó és az, hogy én mindent is rosszul csinálok. Úgy még nem tudtam felöltöztetni a babámat, hogy anyósom ne visítozna, hogy még egy réteg kell; ha szoptattam, az volt a baj, mert mit kell ekkora s3gget keríteni neki, annyian felnőnek tápszeren. Ha szóba került, hogy már egy hónapja küzdünk cumizavarral és tápszer lesz a vége, akkor párom keresztanyja, aki gyerekorvos, azt mondta, hogy rossz a hozzáállásom. Ez alatt anyós lapított, mint sz@r a gazban, holott ő hangoztatta a legjobban, hogy térjünk már át tápszerre.
Párom nagymamája is gyerekorvos volt, egy másik ország másik rendszerében, ő is pörgött rajta, hogy a 3 hónapos babának miért nem adok gyümölcslevet, én meg nem értettem, hogy minek adnék? HÁt mert csak. Mert ők azt anno úgy szokták.
Annyi ilyen volt. Gonosz anyuka is voltam, attól a bizonyos nagypapától, mert nem akkor szoptattam, amikor ő kitalálta, miközben ők voltak végig azok, akik a gyerek minden sírására odaböfögték, hogy “fáj a hasa”. Mikor megkérdeztem, hogy ok, akkor arra mi a megoldás (tudom, mi a megoldás, de nem fájt neki), akkor néztek bambán, hogy semmi, el fog múlni. Jó kényelmes diagnózis, a lényeg, hogy ne kelljen a gyerekkel foglalkozni…
Igazából, ha az embernek gyereke lesz, akkor a környezetben feltámad valamiféle féltékenység és/vagy feltűnési viszketegség, emiatt kell, muszáj nekik mondani valamit akkor is, amikor senki nem is kérdezte őket, és mindennek az a csattanója, hogy te, mint friss anyuka biztosan nem csinálod jól. Mindegy mit csinálsz, nem jó és kész, mert valaki valamikor úgy emlékszik, hogy nem úgy csinálta.
19-es voltam
23
Mikor a bolt közepén ordítva kérdezi az eladó,hogy "naaa szopik a gyerek,van bőven tej?"
Nem tudtam,hogy sírjak vagy nevessek...
Masik vénasszony a főtéren " már túl nagy gyerek ugye nem szopik már? "
Komolyan azt hittem,megfejelem..
Nekem a sógorom jött úgy baba látogatóba, (szülés után 8 nappal), hogy "még mindig nem sikerült lefogyni a terhesség alatt felszedett kilókat?" mindezt úgy, hogy külön kértem, hogy az első 4 hétben ne jöjjön senki, ő pedig beállított a barátnőjével este 7kor, anélkül hogy szólt volna, és arra próbálta rávenni a férjem, hogy menjen vele iszogatni, ő meg itt hagyja nekem a barátnőt addig 😃
Illetve kaptam anyósomtól olyat, amikor elkértem tőle a fiam, mert szoptatni akartam, hogy nem adja, mert én csak pár hónapja vagyok anyuka, ő jobban tudja mi kell a gyereknek, mert ő már negyven éve anya 😃
Huh, hát van még pár, de nem tudom mennyi karaktert enged a gyk, röpke 3 év alatt gyűlt még pár, csak a családi körből 🙃
27
Jesszus.. anyuka repült volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!