Mit csináljak a hányingerrel, ha van egy kisfiam és egy lakás, amit gondoznom kell mellette?
Az első terhességnél is fél évet feküdtem a hányás miatt.
Most a lakás egy romhalmaz estére, szétpakol a fiam, mert nem járunk délelőtt játszóra. Főzésre képtelen vagyok.
Mit tehetnék, hogy ne igy teljenek még hónapok?
7 hetes vagyok
Elsőkörben kérdezd meg a dokit vagy egy rendes gyógyszerészt. Vannak homeopátiás cuccok amiket kaphatsz.
Reggel felkelés elött egyél meg egy kis gyömbéres kekszet vagy süssetek a kisfiaddal gyömbéres muffint Ő is eheti. Esetleg főzz gyömbéres teát valamilyen kellemes nyugatató teakeverékbe tegyél nagyon vékonyra gyalult és utánna megpucolt gyömbér szeleteket ezt lehütheted és reggel a férjed behozhatja neked.
ez csak egy tipp hátha beválik.
1. vagyok. Nekem is a gyömbért (és a gyömbéres cuccokat) ajánlotta a dokim, meg hogy igyak fekete teát lehűtve, kortyonként. Nekem mindkettőtől csak erősebb hányingerem lett.
Ami nekem bevált, az a pirítós és a banán volt, valamint a túrós tészta. Ezeken éltem gyakorlatilag a terhesség félidejéig, a többi minden jött vissza azonnal. A víz is.
Kedves 15:45!
Kicsit túlzol. Honnan ismered az összes nőt 1920-ból?
Azért mert Neked ezt nem kellett átélned, még együtt érezhetnél másokkal. De tényleg nem sokat segítettél a válaszoddal...
Bocsánat, nem szeretek személyeskedni, de ez felháborít. (Ez kb. olyan, mintha azt mondanád egy rákosnak, hogy kapja össze magát, és gyógyuljon már meg...)
Kedves kérdező!
Reménykedni lehet, hogy 12 hét után elmúlik. Emellett nem tudsz összefogni más kisgyerekes anyukával a környéken, hogy pár órára elvigyék a fiadat játszóra, vagy máshová?
Sajnos nekem is csak rossz emlékem van ebből az időszakból (nagy lányommal még 5 napra kórházba is kellett mennem, valahogy lett rá erőm), de valahogy mégiscsak elmúlt.
A gyömbérrel annyiból érdemes vigyázni, hogy "nagymenést" lehet tőle kapni.
Próbálj a babára gondolni, és hogy megéri!
Sok erőt!
(Eddig) két gyerekes anyuka
16:02
Nem ismerem az összes nőt 1920-ból , ez amolyan példa akart lenni hogy akkor még nem volt ennyiféle gyógymód , meg gyógyszer stb, mégis túlélték. Szerintem ne menjünk mélyebben bele ebbe a témába, mert órákig tudnék vitázni rajta, mert ahogy a te válaszodból is kiolvasható rögtön felháborodtál azon amit írtam, mert számodra az lett volna a tökéletes válasz hogy, oh igen, átérzem a helyzeted. Attól sem lesz neki jobb ha ezt írom, viszont ha már máson nem jár egésznap az agya, mint azon hogy hányni fogok, hányni fogok... akkor inkább ki sem fog kelni az ágyból.
És hogy nem érzem át a helyzetét...mivel annyira anonym itt mindenki, had mondjam el , volt már részed vetélésben? Közölte már veled az orvos hogy nem lehet gyereked már ? Nos, évekig rinyáltam én is hogy ez és ez van , aztán egyszer jött valaki és azt mondta hogy hagyjam már abba, és álljak a lábamra.
Tudom ez egy kicsit off lett, és nem igazán hasonlítható össze a két dolog. De én úgy látom nem volt túlzás az első válaszom..
16:02 vagyok
Nem, vetélésem tényleg nem volt, csak gerincbeteg vagyok, nem emelhetem a gyerekeimet és még sorolhatnám, hogy miken mentem keresztül...
Itt nem erről van szó.
Ha tudnák az orvosok a kora terhességi hányinger gyógymódját, valószínűleg nem lennének ilyen kérdések...
Különbözőek vagyunk. Van olyan nő, akinek meg sem kottyan fizikailag 6-8 gyermek kihordása, van akinek egyet is alig sikerül.
Ezt régen és ma is úgy oldják meg, hogy az anya segítséget kér a nehéz hónapokban.
Ezt javasoltam a kérdezőnek is.
Hát Kedves Kérgező!
Megértelek, de ötletem nincs. Én is mindegyik terhességemmel iszonyú rosszul voltam, fel se tudtam kelni, napi 30-szor hánytam! Kórházba voltam heteket infúzión!
Én se tudtam semmit se csinálni, átvette a család tőlem a feladatokat.
Pedig az utolsó két terhességemnél már volt 3 gyerekem, de őket se tudtam ellátni.
S egyik válaszolónak üzenem van ilyen, s nem azért mert elhagyja magát. S pl. nekem nem vetélésem volt, "csak" 36 hetes halvaszülésem, ikerszülésem, úgy hogy az egyik baba simán, másik császárral.
Tehát elég problémás terhességeim, s szüléseim voltak.
Kitartás a kérdezőnek, mást nem nagyon tudsz tenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!