Honnan érzi az ember, hogy akar-e gyereket vagy sem?
Én mindig is úgy voltam vele, hogy alap, hogy lesz gyerekem. Úgymond ez a társadalmi elvárás és a szüleim is várják már, hogy unokájuk legyen.
Öt évig voltam kapcsolatban. Beszéltünk a gyerekvállalásról, de egyikünket sem érdekelte annyira, hogy belevágjunk, illetve nem tartottuk ideálisnak a körülményeket. Kutyánk lett, hogy gyakoroljuk, milyen "szülőnek" lenni, de szakítottunk, és én egyedül maradtam a kutyával. Úgy érzem, már kutyával is nagyon nehéz az élet. Rengeteg kötelességgel, kötöttséggel jár, és így egyedül nehéz. Mi lenne egy gyerekkel? Úgy érzem, nem vagyok rá alkalmas, nem lennék jó anya.
Lehet, hogy ha rátalálok a megfelelő emberre, akkor máshogy fogom érezni?
30 éves vagyok.
" Kutyánk lett, hogy gyakoroljuk, milyen "szülőnek" lenni"
Jóságos Isten!
A gyereked EMBER, értelmes ember, és nem ösztönállat, aki ragaszkodik hozzád, mert jól idomítottad és mindent megkap tőled!
Anyai ösztön van, vagy nincs. Ritka, hogy nincs. Hagytad telebeszééni mindenféle marhasággal a fejedet. Hogy egy kutya tudja helyettesíteni
a saját gyereket. Az ember esze megáll.
Gondold el magadban, hogy végtére is mit akarsz az életeddel. Mi a célod?
És ha eléred, akkor?!
Nem azért, mert "társadalmi elvárás", és nem is azért, mert a szüleid várják az unokát (habár az a természetes).
Hanem, ha jól belegondolsz, akkor el tudod-e képzelni a saját szülötted ölelő karjait, mosolyát, hogy érte valóban van értelme élni, dolgozni, magadat és a közvetlen környezetedet, otthonodat építeni.
A gyerek boldogság az összes felelősségével együtt.
Kutyánk lett, hogy gyakoroljuk, milyen "szülőnek" lenni, de szakítottunk, és én egyedül maradtam a kutyával. Úgy érzem, már kutyával is nagyon nehéz az élet. Rengeteg kötelességgel, kötöttséggel jár, és így egyedül nehéz.
Szerintem igen is itt jó példa a kutya. Csak azzal a külömbséggel,hogy amíg a kutyát ha nagyobb magára hagyhatod pár órára addig a gyereket 1 percre sem ha nincs aki vigyázzon rá. Neked kell eldöntened (akár a kutyádból kiindulva),hogy megéri a neked a nagy felelősség a vele járó örömöket vagy sem. Jah meg persze azért azt is kalkuláld bele hogy a kutyád feltétel nélkül szeret,addig a gyerekednél már ez nem lesz 100%ig biztos
Érzem, hogy nincs rá szükségem. Párom szintúgy. Nem vonz a terhesség gondolata, a gyereksírás vagy nevetés, nem akarok legalább 20 évre elköteleződni egy gyerek miatt.
Viccen kívül kérdezem, akkor miért olvasgatsz és kommentelgetsz ebbe a témakörben?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!