Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy Apának megmaradhat a régi...

Egy Apának megmaradhat a régi életéböl valami ha gyereke születik?

Figyelt kérdés

En es a parom most tervezunk gyereket es bar naggyon szeretem ot es szeretnek tole gyereket is, viszont a mostani eletemet is szeretem. Nagyon rendmanias vagyok. Szeretem a csendet es a harmoniat. Vannak szokasaim amikbol nem szeretnek lejjebb adni. Szeretek aludni es estenkent nyugtato videokra alszom el.

Neha csak gyonyorkodom a magamkoruli dolgokban.

Szeretem a kitakaritott, hangulatvilagitott szobamat.

Szeretek netezni es zenet szerkeszteni a gepemen.

Szoval szeretnek gyereket de ebbol az eletvitelembol, szokasaimbol meg tudok majd tartani vagy menteni valamit?

Vagy legyek erelyes es legyen ez egy kikotesem a gyerekemmel szemben, hogy Apanak kell egy nyugalom sziget ahol neha visszavonul es magaval foglalkozik? 33F

2021. aug. 26. 00:22
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, neked nem való még gyerek. Majd ha ő fontosabb lesz, mint saját magad. El is válnék, ha a férjem amikor épp nyűgösebb napja van a gyereknek elvonulna mert neki ez sok és nyugalom kell. Képzeld, én is szeretek(szeretnék) aludni meg én is szeretem a rendet..
2021. aug. 26. 08:39
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
miért gondolom azt hogy a pároddal még együtt sem élsz?
2021. aug. 26. 09:31
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig az első pár évben egy valami biztos: MINDENBŐL lejjebb kell adni. Ha hisztis, sírós babátok lesz, nem adhatod vissza, hogy köszönöm mégse, inkább zenés videókat szerkesztek :D Amúgy ezt olvasva inkább egy 16 évest képzeltem el, nem 33 éves férfit. Egyelőre szerintem te várj még a gyerekkel, nagyon nem állsz készen rá. Amivel nincs baj, csak fel kell ismerni.
2021. aug. 26. 10:08
 14/38 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha csinálsz valahová egy gyereket, akivel esetleg hétvégente találkozol és szerveztek közös programokat 3-4 éves korától kezdve, akkor persze. De ha vele együtt élsz, akkor ezek nem azt mondom, hogy abszolút kivitelezhetetlenek, de nem állandóan és nem minden nap.

A gyerekvállalás alapjaiban változtatja meg egy pár életét. Egyénileg is. Én is szeretnék sokat aludni (vagy legalább egybefüggően), és nagyon örülnék neki, hogy ha miután feltakarítottam, 5 perccel később nem nézne ki úgy a lakás, mintha semmit se csináltam volna. De ez ilyen, ezzel egy ideig együtt kell élni, amíg a gyerek nem tanul meg nyugodtan aludni vagy rendet tartani maga körül (vagy legalább csak lokálisan rumlit csinálni). Viszont a párom segítségével van lehetőségem a hobbimra, néha elvonulni, feltöltődni, szóval nem lehetetlen megtartani pár dolgot a régi életedből. Pl a zeneszerkesztés az simán megvalósítható. Csak nem minden este és nem sokáig. De heti pár nap 1-2 órára simán összejöhet. A férjem szeret PC-n játszani, csomó játékot végigvitt már, mióta megszületett a lányunk (13 hónapja), csak nyilván nem tud annyit játszani, mint mielőtt szültem volna. De van rá lehetőség, persze.

A csend és nyugalom viszont egy olyan utópia, amiről sokáig le kell mondani, ha gyereket szeretnél. Ha esetleg többet is, akkor aztán főleg.

2021. aug. 26. 10:09
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

Megmondom mi bajom van ezzel a kérdéssel: nem szól másról, csak ÉN, ÉN, ÉN és ÉN. Holott már egy párkapcsolatnak is MI-ről kellene szólnia, családról nem is beszélve.

Amit te leírtál kérdező, azok nem különleges kívánságok, mindannyian erre vágyunk. Én is szeretek aludni sőt, az alvás eleve fiziológiás szükséglet, a legtöbb embernek KELL a napi 8 óra alvás, ráadásul mivel van egy saját bioritmusa az embernek, emiatt az sem teljesen mindegy, hogy mikor és hogyan sikerül ez az alvás. Biztos lehetsz benne, hogy a feleségednek is van rá igénye, még ha most neked úgy is tűnik, hogy esetleg kevesebb alvással is beéri, vagy nem zavarja a koránkelés, de mikor majd ott lesz egy újszülött és reggel 9-kor tart a nyomorult 3,5 óra alvásnál 4 szekcióban, akkor hidd el, meg fog ragadni minden egyes pillanatot a pihenésre. Igen, akár annak az árán, hogy nem lesz kitakarítva, vagy nem lesz házi nokedli az asztalon, vagy nem tartja oda a s3ggét este neked. Itt jössz képbe majd te, aki azért kialudtad a fiziológiásan eleget, de a lustálkodásból visszaveszel és kezedbe veszed te magad a porszívót, vagy átveszed addig a csecsemőt, ameddig a feleséged alszik. Az első hetek eleve arról szólnak a nőnek, hogy a fiziológiás szükségletei teljesüljenek, de ehhez te is kellesz, még pedig úgy, hogy lejjebb adsz azon igényeidből, amiket fentebb felsorolnál. Én is azt szeretem, ha enni lehet a padlóról, ha le van törölve a konyhabútor, én is szeretek vasárnap 10-ig lustálkodni. és nekem is vannak hobbijaim. De ezek csak úgy valósíthatóak meg, ha komolyan átszervezi az ember az életét ÉS igenis valamiről ideig óráig le KELL mondani. Ez nem jelenti azt, hogy a hét végére nincs mégis kitakarítva, de lehet, hogy a hét elején egy pár napig szemezgetni fogsz a porcicákkal a sarokban, főleg ha te munka után hazaérve csak ülsz a kanapén és gyönyörködsz és eszed ágában nincs ezeket a dolgokat megcsinálni.

Nekem ilyet mondott volna a férjem, az konkrétan válóok lett volna. Igen, én voltam úgy az első hetekben, hogy alig alig aludtam néhány órát éjszaka, hogy nappal 3x mentem ki a babám szobájából (ebből egyszer budira, egyszer enni, a harmadikra nem emlékszem) és mindháromszor úgy rohantam vissza a síró gyerekre, konkrétan a s3ggem kitörlése hangos babasírás mellett zajlott. Ha erre a férjem, aki éjszaka aludt egy huzamban 8 órát azt mondja, hogy ő még szeretne kicsit szundizni, meg ő most elvonul a magányába, hát nagyon igyekeztem volna, hogy jól a szájában maradjon az íze, amikor én konkrétan az ájulás szélén állok.

A család MI. És nem TE. És ha megszületik a gyereketek, akkor elmondom mi lesz a sorrend a feleségednek: első helyen a baba, 2. helyen ő és esetleg te lehetsz 3. helyen. Ha ez nem tetszik, akkor nem tartasz még fejben gyerekvállalásnál, de még talán egy párkapcsolathoz is éretlen vagy.

2021. aug. 26. 11:28
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
Amit leírtál, gyerek mellett lehetetlen. A gyerek fenekestül felforgatja a szülők életét, soha többé nem lesz olyan, mint előtte volt. Ha szereted a rendet, a nyugalmat, a privát szférádat, felejtsd el a gyereket, mert többet az életben nem lesz nyugtod. Ha megpróbálnád a "nyugalomszigetedet" visszaszerezni, a feleséged idegrohamot kapna, mert az egész őrültekháza az ő nyakába szakadna. Az igényeiddel nincs semmi baj, teljesen érthető, de ez az életforma meg egy visító poronty nem kompatibilisek egymással.
2021. aug. 26. 12:36
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

Te nem gyereket akarsz, csak a tudatot, hogy van gyereked, aztán ennyi. A kis életed ne háborgassa. Megsúgom egy normálisan működő gyerek nem ilyen. Egy gyerek fenekestül felforgatja az életet. Ha ez nincs meg és nem tudod elfogadni, akkor inkább ne legyen még gyereked.

Egyébként mielőtt csak a kérdést olvastam, kifejtés nélkül, azt gondoltam, hogy olyasmire gondolsz hogy hobbi vagy sport. Az én férjem ultrákat fut 50-100 kmes versenyei vannak. Azokat simán tudja csinálni és a felkészülést is, ami mondjuk heti 12 óra edzést jelent kb. De aztán elolvastam, hogy mire gondolsz és felszaladt a szemöldököm. Te még nem láttál közelről, huzamosabb ideig kisgyereket, ugye?

2021. aug. 26. 12:52
 18/38 anonim ***** válasza:
89%

Élvezed a csendet, rendet, nyugalmat? Gondold el hogy 6 év múlva, ha végre egy hétre ottalvósra megy (persze még csak nagyihoz) akkor hogy fogod élvezni. Hidd el az élvezet azon fokát még megközelítőleg sem érted el.

Nekem a nagyobb most 12, most nyáron történt először, hogy mire felébredtem tojásrántottával várt. Majdnem elsírtam magam a gyönyörűségtől. Ebbe a tojásrántottával 12 év kemény melónk volt. És elértünk. Szerető, gondoskodó, okos, szép és isteni tojásrántottát csinál.

Na ilyen katartikus élményekkel lehet jó zenét szerkeszteni, amit most alkotsz ilyen élettel a langyos víz lehet max.

Te döntesz, szerintem itt mindenki az igazságot írta le. Nem muszáj gyerek, ha még nem nőttél fel.

2021. aug. 26. 12:54
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez a kérdés trollkodás vagy egy tini fiú aggyal rendelkező "férfi" írta ki.

Neked nem való gyerek,legyen de semmi közöd hozzá a nő dolga úgy vagy vele

2021. aug. 26. 13:21
 20/38 anonim ***** válasza:
82%
Azért most így ennyi válasz után érdekelne a kedves kérdező véleménye is. Megkaptad a választ a kérdésedre? :D
2021. aug. 26. 13:28
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!