Mik a leggázabb keresztnevek szerinted? (Fiú és lánynevekre is kíváncsi vagyok.)
Én hivatalban töltöttem a nyaram nagyrészét, lakhatási és létfenntartási kérelmekhez kellett borítékot és tértit írnom.
Nagyon sok röhejes nevű gyerek volt a Krizanténtól kezdve a Napsugáron át az Antigónéig.
Volt egy család, ahol anyuka nagy turkish series fan volt.
Xy Dilara
Xy Emír
Xy Zejnep
Xy Halit
Xy Demir
Xy Szelim
Ezek engem taszítanak, de nagyon.
"Noah nem adható Magyarországon"
De igen, adható. Két celeb is ezt adta úgy, hogy se apuka, se anyuka nem külföldi.
Cintia. Főleg hogy szintinek hivatjak magukat.
Fiunevbol talán a Zsombor, zsombika mint egy zombi.
Nekem örök "kedvencem" az Amondó. Indok? Mutatkozz be ezzel a névvel...
Amúgy az összes erőltetett, magyar helyesírással átírt külföldi neveketől kapok agyf.szt.
Ma hallottam: Darren.
Borzasztó.
Benett, Noel, Zoé, mira, Zsombor, zétény, Zalán.
A nevek nagy rész az utónévkönyvben. Vannak a nyilvánvalóan idióta nevek, mint a Manó, vagy Özséb, de a társadalmilag elfogadott nevek közül utálom a Lorettát, és nem fér a fejembe miért lett felkapott a Bendegúz (vicc kategória, képzeljétek el 35 évesen orvosként Dr. Nagy Bendegúzt...), nem tetszik a Petra, meg ezek a nagyon új nevek amiket fent is említettek, de a Medox mindközül a legrosszabb.
Pocséknak tartom a magyar/magyarkodó neveket, pl Koppány, meg Vajk, illetve a Z betű divatot se értem (Zoé, Zara, Zora, Zétény, Zalán) de azt nem tartom ocsmánynak, csak fura divat.
Nem szeretem a gyerekes neveket pl Fanni, Panni amik gyereknek okésak, de felnőttnek komolytalan.
Nem szeretem az unalmas neveket sem, ami most ritkaság, de a 40-es, 50-es korosztályban MINDENKIT így hívnak, pl Katalin, vagy Sándor, vagy Ferenc.
Fiúból a Csanád, Csaba nagyon irritáló számomra, illetve az ilyen Medox kategória.
Lányból az elsőszámú név amitől egyszerűen borsódzik a hátam az a Rebeka és a Boglárka, ökölbe szorul a kezem tőlük de komolyan, borzasztóak. Ami szintén irritál és egyszerűen nem értem a gyakoriságát az a Luca, az hagyján hogy Mo.-n kívül mindenhol férfinév de még szarul is hangzik.
Senkit nem akarok megbántani, ez a saját szubjektív véleményem, és egyébként a saját nevemet is rendkívül csúnyának találom ha már itt tartunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!