Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy bírják azok az anyák...

Hogy bírják azok az anyák akik életük egy jelentős részét csak a gyerekeknek szentelik?

Figyelt kérdés
Azokra gondolok akik fiatalon kezdtek bele a gyerek vállalásba, van 3-4 gyerekük és akár 10-15 évet is kivesz az életükből az állandó terhesség-szoptatás-babázás. Nekem csak egy babám van aki még csak 4 hónapos de már most úgy érzem megőrülök annyira vágyom újra belevetni magam a világba annyira egyhangúak így a mindennapok. Ne értsetek félre, imádom a fiamat de most egy jó darabig nem gondolkodom újabb babán. Nektek nem hiányzik a nagybetűs Élet, a szórakozás, az őrültségek, utazások, uram bocsá egy kis italozás a barátokkal stb.?
2010. aug. 30. 01:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
bakker, de sok elírásom van! Bocsi a helyesírási hibákért, éppen csörgött a telefonom:)
2010. aug. 30. 11:15
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Minden esetre érdekes, nekem nagyon furcsa hogy vannak olyanok akiket 100%-ban kielégít hogy csak otthon vannak a gyerekekkel. Én világ életemben nagyon szabad egyéniség voltam, nagyon extrovertált, kalandvágyó, volt hogy napokra, hetekre beletemetkeztem egy újdonsült hobbimba vagy akár egy jó könyvbe úgy hogy megszűnt létezni a világ körülöttem, ezek a dolgok amik igazán hiányoznak. Én az anyaságot úgy képzeltem el hogy ez is egy része lesz az énemnek, a kiteljesedésemnek, de nem úgy hogy innentől kezdve már csak anyaként funkcionálok. Nálunk nem az életkörülményekkel van a gond, anyagilag jól állunk csak én nem találom a helyem. Talán tényleg vannak az igazi anya típusok akikben fel sem merül ilyen kérdés. Én egy szabad, őrült művészlélek vagyok.:)
2010. aug. 30. 15:22
 13/20 anonim ***** válasza:
59%
Tegnap 10:40 vagyok. Én is extrovertált vagyok és kimondottan szerettem/szeretek a társaság középpontja lenni. Lehet, hogy pont ezért jó most megpihenni és csak az itthoni dolgokra és a kisfiamra koncentrálni. Lehet, hogy benned is kialakul majd ez. :)
2010. aug. 31. 20:41
 14/20 anonim ***** válasza:
84%
Ha visszagondolok a gyerekeim előtti életemre, mindig gyönyörű emlékek jönnek elő. De! Sosem szerettem ennyire a férjem, mint most két gyerek után. Sosem éreztem magam ennyire jól a bőrömben, mint most a 3. babám várása közben. Rohadtul nem hiányzik, hogy vad idegeneknek igyekezzek megfelelni a munkahelyemen, de iszonyatosan jó érzés megtenni mindent a gyermekeim boldogságáért. Tudom, hogy az élet megy tovább, a gyerekek nagyon hamar felnőnek, és bizony 20 év múlva már nem az én társaságomra lesznek kíváncsiak (jó esetben, mert a mai világban már 12 évesen is ciki anyáékkal lógni). Én igen is ki szeretném élvezni minden pillanatát a gyereknevelésnek, utána még bőven van időm minden másra. Kár lenézni azokat, akik így gondolkoznak...
2010. szept. 2. 16:22
 15/20 A kérdező kommentje:
Félreértesz, én nem nézem le ezeket a nőket csak nem tudom megérteni. Szerintem egy ember annyira sokrétű hogy nem merülhet ki az életének egy jó része csak és kizárólag a gyereknevelésben. Nem vagyok feminista de igazságtalannak tartom hogy a férfiaktól nem várják el hogy ha gyerekük születik akkor mással már ne is foglalkozzanak, nekik ugyanúgy megy tovább az életük mint korábban. Szerintem egy nőnek is jár ugyanennyi szabadság. Legalábbis én így érzem de úgy látszik hogy sok nőnek más a véleménye és ez ami nekem furcsa.
2010. szept. 2. 17:25
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

2 pedagógus diplomám és 4 gyerekem van. 21 éves voltam, mikor az első babám született, után a 3, ill. 2,5 évvel a két kisebb. Utánuk szívesen visszamentem volna dolgozni, csak nem volt hová.. Így aztán elkezdtem még egy fősulit, hátha... Befejeztem, újra munkát kerestem... sikertelenül... Közben újra terhes lettem, hát bevállaltuk őt is (nem tervezett, fog. gátló mellett sikerült, de imádjuk!). Most 2 éves a legkisebb és legközelebb 2 év múlva várható üresedés a környékbeli óvodákban, iskolákban.. addig itthon próbálok korrepetálást vállalni... és a sajátjaimat rendezgetem. Soha nem unatkozom, pedig a munkámat imádtam, máig visszavágyom a gyerekek közé. Az én életem itthon se egyhangú, mindig akad újabb teendő, ha lazíthatok, akkor is vannak olyan hobbijaim, amik kikapcsolnak.

Nem igazán járunk a férjemmel bulizni, de sok barátunk van így is, vagy ők jönnek hozzánk, vagy mi járunk el hozzájuk. 39 évesen nem hiányzik már a nagy "ereszd el a hajamat"... inni soha nem ittam, tehát abból se kell kimaradnom a gyerekek miatt. Utazni régen is csupán évente jártunk, ez máig a gyerekekkel is megvan (igaz, idén kimaradt, de csak, mert másra kellett a pénz). Szóval nekem is hiányzik néha az, hogy mindennap el kelljen menni dolgozni, végezhessem a hivatásomat,. de a saját gyerekeim kárpótolnak sok mindenért, a világért se csinálnám másképp az életem, ha újrakezdhetném :) Majd, ha a most 2 éves picit nagyobb lesz, remélem, újra dolgozhatok, de addig se sajnálom magam, hogy nekem ez jutott :)

2010. szept. 2. 17:28
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is diplomás vagyok,4 gyerekkel,8 éve itthon velük.Én élvezem ezt a helyzetet,szerintem aki nem tud mit kezdeni magával otthon,annál nem a gyerek a probléma.Persze az is igaz,h van aki bírja,van aki nem...én rengeteg mindent csinálok a gyerekek mellett,új dolgokat tanulok,kreatívkodok,van egy kis "bizniszem",ruházok,járunk mindenfelé ahova csak lehet,kirándulunk,nem érzem úgy,h lebutított,bezárt a gyereknevelés.Pedig én az a típus vagyok,aki azt vallja,az első pár éveben a gyerek a főnök,neki vagyok "alárendelve".A nagy már 8 éves,néhány év,és örülök ha szóba áll velem.:DDD

De az is igaz,h én 30 fölött szültem,addigra megjártam minden őrült helyet,kibuliztam magam,éltem a nagy betűs Életet.Nem hiányzik,mert ami érdekel,az megnézem,meghallgatom,italozni is lehet a barátokkal,mindent meg lehet oldani.Engem nem érdekel a karrier,ezt mindig is tudtam magamról,szerettem a munkám,jól is csináltam,de mindig tudtam,h nem az az életem értelme és célja-csak egy eszköz,h elérjek más célokat.Boldog vagyok így,ill még el akarok indítani egy kis üzletet,olyant,amilyent régóta szeretnék,és akkor tökéletes lesz minden.:)

2010. szept. 2. 17:33
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is diplomás vagyok, 33 éves, egyelőre csak 1 babám van, 14 hónapos, de szeretnék még egyet. Én csodálkozom a legjobban magamon, hogy nem hiányzik a meló, sem a szórakozás. Nagyon menő manó voltam világ életemben, nem bírtam a kötöttségeket soha. Aztán most meg még egy délutánra is sajnálom a nagyira bízni, mert annyira szeretek vele lenni. Persze kikészít néha, de akkor is. Mindig arra gondolok, hogy soha az életben nem jön vissza ez az időszak, hogy így együtt lehetünk egész nap, csak ez a 2 év van, aztán dolgozhatok még vagy 30 évet.

Nem tudsz egy kis segítséget kérni? és kiszabadulni egy picit? ha szükséged van rá old meg valahogy hogy utána jobban érezd magad a bőrödben

2010. szept. 2. 17:48
 19/20 anonim ***** válasza:
Azért ez a nagy kötöttség csak az első egy másfél évben ilyen kemény, idővel lazább lesz. Amikor már nagyobb a gyerkőc, mások is ki tudják elégíteni az alapvető igényeit (pl. a nagyi is tud kenni egy szelet vajas kenyeret, míg megszoptatni bajosan), ill. a kicsivel is többet lehet majd kimozdulni. Szóval aki 10-15 évig otthon van pl. 4 gyerekkel akkor az 4*1-1,5 évig van "bezárva" úgymond. Plusz szerintem mindenkinél más, hogy mennyi idő alatt áll át az új életvitelre. Nekem is elég hosszú időbe telt amire már nem "lázadtam" a sorsom ellen. Szerintem próbáld kihasználni azokat az időszakokat amíg alszik a babád egy kis alkotásra, ill. nem tudom így van-e, mert én földhözragadt személyiség vagyok, de sok művész pont az ilyen nehéz élethelyzetekből merít ihletet. Ill. ha van segítőkész családtag vagy anyagilag belefér bízd kicsit másra a babát és mozdulj ki, vagy csak légy otthon egy fél napot kötöttségek nélkül. Tényleg nagyon jót tesz a léleknek :). Szerintem jó dolog hogy nem akarod teljesen feladni önmagad azért mert anyuka lettél. Én úgy gondolom hogy nem is szabad, csak az első időszakban átmenetileg többet kell feláldozni önmagunkból. Fontosnak tartom, hogy akkor is legyen majd mihez nyúlni, amikor a gyerekek már kevésbé igénylik majd a szolgálataimat. Legyen az munkahely, hobbi, sport, bármi amivel azonosulni tudok.
2010. szept. 3. 14:23
 20/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Örülök hogy átérzed a helyzetet és igen, valóban így van ahogy te írod, most még túlságosan rám van szorulva, nem nagyon tudom másra rábízni. Nagy gondot jelent hogy habár már 4 hónapos így is elég gyakran van hogy szinte óránként kér szopni és emiatt nem tudok pár órát sem lazítani, mással foglalkozni. Néha úgy érzem beleőrülök a szopi-pisi-kaki körforgásba.
2010. szept. 3. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!