Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 12 órás munka indok arra,...

12 órás munka indok arra, hogy valaki ne foglalkozzon a gyerekével?

Figyelt kérdés

Van egy fél éves gyerekünk, a párom 12 órázik.

Eleinte hazajött, fürdetett, pelenkázott. Kivette a részét a gyereknevelésből, de mióta a gyerek nyűgösebb, azóta nem.

5-kor végez, eszik, fürdik/zuhanyzik, és hétkor befekszik az ágyba, telefonozik 10-ig, aztan alszik.

Én elhiszem, hogy megterhelő 12 órán át a tűző napon dolgozni (tornateremnek a tetőjét csinálják), de annak a gyereknek apa kell. És ha visszamegyek dolgozni, akkor ezek alapján 3 éves korától se anyja, se apja nem lesz a gyereknek?

Azt gondolja, hogy én nem fáradok el, amikor napi 2 órákat alszok, mert mire visszaaludnék, addigra sír a kicsi. Nem azt várom el, hogy keljen hozzá éjszaka, de legalább 2-3 órát legyen vele, mert nem az van, hogy hazaesik, és este 7-kor már alszik, hanem 10-11-ig fent van, telefonozik, tv-zik.

Minden rám marad. Számlák fizetése, háztartás, gyerek.

Hétvégén se csinál többet, max 5 percig nevetteti a gyereket. Én tényleg normális vagyok, mindennap főzök, mert fizikailag áll helyt, főtt ételt kell ennie, erre annyit nem bír megcsinálni, hogy pár órát legyen ő a gyerekkel, vagy altassa hétvégén ő. Pedig eleinte tényleg egy aranyember volt, etette, pelenkázta, elzavart körmöshöz, fodrászhoz, mondta, hogy hívjam át a barátaimat, ő addig ellesz a kicsivel, most meg arra nem képes, hogy takarítson.

2021. aug. 20. 16:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
75%

Nem hiszem, hogy bármennyit is dolgozik egy szülő, nem tud napi egy órát a saját gyerekére szánni és hétévégén némi házimunkát vállalni. Amiket írt abszolút nem magas léces kérések, nem fog leesni tőle a tetőről. (Mellesleg a tetőfedés sem agysebészet.)

Ha meg PTSD "gyötörné", akkor nem állt volna másképp hozzá az elején. Amikor még ugyanannyit dolgozott.

Írta Kérdező, hogy mióta már nem annyira egyszerű a gyerekkel (talán szeparációs szorongás vagy dackorszakos?) azóta lett ilyen a férje hozzá(nem)állása. Lehet, csak úgy ítélte meg, hogy a gyereknek úgyis csak anya kell, anyának meg csak a gyerek, akkor ő felesleges. Csak ha a gyereknek nincs lehetősége hozzászokni az apjához, ez nem is fog változni.

A diagnózisom :) az, hogy mindkettő duzzogva várja, hogy a másik jól szeresse a folyamat kritizálás (azaz a saját igények sorolása) helyett - ami elől apa a munkába és a szobájába menekül, anya pedig a sok otthoni tennivaló és a gyerek mögé.

2021. aug. 21. 08:10
 12/15 anonim ***** válasza:
95%
Munkanapokon 2-3 óra azért sok 12 óra munka mellett. De napi egy óra mindenképpen elvárható. Lehet ez akár a napi fürdetés, hogy az mindig az ő feladata legyen, különben el fog sorvadni a kapcsolata az apjával. Hétvégén meg értelemszerűen többet kellene foglalkoznia a gyerekkel. Én úgy osztanám be, hogy hétvégén az egyik nap ő kap 4-5 óra énidőt, a másik nap te. A többi közös. Illetve legalább kéthetente kellene nektek kettesben is pár óra. Jó lenne külső segítség, nagymama, baby sitter.
2021. aug. 21. 09:08
 13/15 anonim ***** válasza:
68%
Ezt úgy írom, hogy apukám világ életében kőműves volt, a mai napig az. Ő munka után még a mai napig van úgy, hogy hazajön, megkajál és kimegy a családi kertészetbe kertészkedni, fákat ás ki, stb tehát ott sem csak gazolgat egy kisszéken ülve. Tehát: reggel ötkor elindul dolgozni, hazajön kb két órára, elmegy a “második műszakra” és van hogy éjfélre jön haza a kertészetből. Ez a mai napig akár heti háromszor a menetrendje, pedig ötvenen felül van. Nem autóval járkál, hozzáteszem, hanem mindenhova biciklizik, télen a mínusz 10 meg nyáron a 40 fokban is. Ha velük van az unokájuk simán játszik vele is akár több órát is munka után, rohangál utána stb. Nem úgy néz ki a nagyszülőzés, hogy mama fut a gyerek után apukám meg fekszik, pedig ő “csak” nagypapa. Szóval mivel gondolom a férjed még nincs 50, ha az én 50+ korú apám nem hal bele ennyi fizikai megerőltetésbe (sőt, igazából tök egészséges), nem gondolom, hogy a férjed bele fog halni abba, ha napi egy órát fetreng otthon a feltételezem még járni sem tudó fél éves gyereket mellett.
2021. aug. 21. 10:10
 14/15 A kérdező kommentje:

Drága csillag, de jó, hogy megérkeztél köreinkbe! Ez a hatalmas nagy agysebészeti lendületed olyan hatalmas erőt ad mindenkinek, hogy ma én magam megyek fel a tetőre a 40 fokba!

2021. aug. 21. 12:04
 15/15 anonim ***** válasza:
18%
Hajra kérdező! Utána menj haza a hisztis férjedhez, aki egész nap a gyerekkel volt és segíts neki, nehogy belehaljon
2021. aug. 21. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!