Mi az, amiben szigorúbb vagy a többi szülőhöz képest? Mi az, amiben engedékenyebb vagy? (Megjegyzések, mondások alapján)
Nem értem, miért támadsz engem. Én így élek, így nevelem a gyerekeimet, mert így tartom helyesnek. De nem mondtam, hogy csináld te is így. Azt indokoltam meg, én miért csinálom így. Igen, érdekelnek a kutatások, mert ennyire sok képernyőnek az emberi agy ilyen korán még nem volt kitéve soha. Ahogy a cukor káros hatásai sem titok senki számára.
Belőled ez miért vált ki ilyen indulatokat?
1 éves koráig nem kapott semmit,amiben hozzáadott cukor, tartósítószer vagy színezék volt, képernyőidő nulla. Ezekért többen beszóltak. 1,5 éves korától a telefonomon szokott zene videót nézni, heti max. 5 percet. 2 éves, tévét még bekapcsolt állapotban nem látott.
Az étkezések és alvások időpontjában, hosszában vagyok rugalmas, nincs kötött napirendünk.
"Ha a nagyobb gyerek tv-zik, akkor a kicsit kizárjátok a szobából? Elviszitek onnan vagy mi?"
Nagyon egyszerű: mivel nem a kicsinél találtam ki a "szabályt", hanem a nagy is így nőtt fel, hogy 3 éves koráig nulla képernyővédő volt és utána is csak ritkán, így nem lett függő. 6 éves és eszébe se jut kérni, havonta 1-2 alkalommal néz valamit, az is ismeretterjesztő.
Egyszer jött eddig úgy haza az oviból, hogy "Elza, Anna..." - jó, akkor nézzük meg (a kicsi alvásidejében) a Jégvarázst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!