Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi időtök van/volt egy...

Mennyi időtök van/volt egy három-négy-öt hónapos baba mellett?

Figyelt kérdés
Tudtok mellette magatokra is időt szánni, takarítani, főzni? Kíváncsi vagyok más hogy oldja meg. Amikor alszik, szinte semmit nem tudok csinálni, mert 20-30 percnél többet nem alszik. Sőt, mindenre felkel, még arra is, ha járkálok a lakásban vagy eszek. Tehát tényleg semmit nem tudok csinálni ha azt akarom, hogy aludjon. Amikor felkel, elvan magában is, de akkor meg úgy vagyok vele, hogy inkább vele töltöm az időt, minthogy pl mosogassak.
2021. aug. 19. 12:09
 1/8 A kérdező kommentje:
Persze ha a férjem hazaér a munkából úgy már más, napközben értettem a kérdést. :)
2021. aug. 19. 12:10
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Pedig kénytelen vagy magára hagyni, ha nem akarod,hogy elússz a háztartással. Én pl amíg aludt,pihentem én is. Mikor fent volt,pihenőszékben volt vagy játszószőnyegen és én csináltam a dolgom. Délelőtt mindennel végeztem és akkor egész nap tudtam vele foglalkozni aztán
2021. aug. 19. 12:18
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
Nekem akkor volt a nyugis időszak, sokat aludt, ha fent volt, játszott, amikor mászni kezdett onnantól lett sokkal nehezebb.
2021. aug. 19. 12:37
 4/8 anonim ***** válasza:
78%
Letettem a konyhában játszószőnyegre és csináltam, amit akartam. Közben beszéltem hozzá, énekeltem, halk gyerekzenét hallgattunk, ha sírt természetesen felvettem🙂 tornáztam úgy hogy mellettem feküdt vagy már "edzett" ő is (forgott, kúszott stb). De ő nem volt egy egész nap sírós baba szerencsére. Alvásidőben én sem tudtam csinálni mellette semmit, mert 4 hónapos kora után a legkisebb neszre is felébredt, pedig előtte nem szoktattuk hozzá, hogy nappal csend van, addig csinálhattam bármit.
2021. aug. 19. 13:11
 5/8 anonim ***** válasza:
65%
Amikor annyi idős volt vittem magammal mindenhova. Szégyen nem szégyen, amikor kakiltam ott ült a kis pihenőszékben, felolvastam, vagy odaadtam mindenféle flakonokat neki. Hajmosásnál ugyan így, vagy buborékokat fújtam neki samponnal. Főzésnél a babakocsiban volt, hogy lássa mit csinálok, kapott habverőt, nasit ilyesmik. Sokszor aludt a kezemben, akkor könyvet olvastam, telefonoztam, sorozatot néztem, ez volt az “énidőm”, mert ő is felébredt azonnal ha megpróbáltam elosonni, úgyhogy arról letettem. Együtt ettünk szinte mindig, ő a kezemben, a másikkal kanalaztam én is. Később amikor bevezettem neki a szilárdat akkor is mindig belecsipegetett abba amit én ettem, nagyon jó evő azóta is. Nem voltunk egész álló nap a játszószőnyegen, nem énekeltem rekedtre magam, megittam a kávémat is, nem csak a gyerekről kell szóljon a nap. Férjemnek épp el kellett utaznia 4 hónapra akkor, úgyhogy 6 hónapos koráig kettecskén voltunk. Kemény volt, de szerintem azért éltem túl mert saját magamat sem szorítottam teljesen háttérbe. Még el lehetett vele anno menni kávézni is, tologattam a teraszokon és jókat aludt közben.
2021. aug. 19. 13:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Kérdés hogy milyen típusú a babád. Nem első gyerekem, tehát van benne tapasztalatom. Semmire nincs időm. Ő igényli hogy vele foglalkozzak. Férjem, és a nagyobb tesók segítenek. Játszanak vele, még csinálom a dolgom. Betöltötte a 6 hónapot, mostmár egyre könnyebb.
2021. aug. 19. 14:56
 7/8 anonim ***** válasza:
5ös,azért ez elég kemény hogy beengedted a gyereket a wcre 😀
2021. aug. 21. 20:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Hagytam volna kint? Pihenőszékben ült. Nem tudtam akkor csinálni semmit amikor aludt, mert arra felkelt, úgyhogy nem volt választásom.
2021. aug. 21. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!