Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elfogadnátok más babakocsiját,...

Elfogadnátok más babakocsiját, babakádját, gyerekének kinőtt ruháit ingyen?

Figyelt kérdés
2021. aug. 12. 17:23
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
56%

Érdekes különben, hogy használt ágy, babakocsi, ruha, kád, cumisüveg biszbasz tök oké. De ha valaki nem csináltat Nifty-t vagy tetszőlegesen behelyettesíthető tesztet, mert se az uh se a kombinált teszt se az orvos véleménye nem indokolja, az a gyereken akar spórolni és csóró élettelen szar.

Holott az új bútor vagy csak maga a babakocsi sokkal drágábbak mint az ilyen tesztek.

2021. aug. 12. 21:12
 22/56 anonim ***** válasza:
53%

A felsorolt tesztek azt sem tudom micsodák.Fel sem vetették sosem orvosi vizsgálatokon,talán mert nem magánorvoshoz jártam vagy a családban sem volt trombózist leszámítva semmilyen beteg.

És egyébként..ameddig meg nem született a fiam azt sem tudtam mi az a magánorvos,vagy hogy van.Tudtam,hogy hol a kórház,a gyerek és a felnőtt orvos,és mivel kellett egyszer tudtam a fogorvos is hol van.Szökőévente ha egyszer voltam bármelyikben,gyerekként sem voltam szinte orvosnál sose.Újdonság volt kb minden terhességnél is,kissé zavaró is hogy tényleg A-tól Z-ig mértek rendszeresen.

Van olyan cuccunk is amit kaptunk.Nem tudom mennyi ideje voltak megvéve,azt sem hogy mennyit voltak használva előtte.De nem is érdekelt,ami kellett és jól jött használtam.(például álványos kád,nem tudtam hogy kell.én valami kis fektethető kádba rakható akármit vettem)

Mégsem érzem magam kevesebbnek,vagy rosszabb szülőnek,sőt a gyerekemet sem érzem kevesebbnek a többitől csak mert nem rohangálok 300.000-es babakocsival.Nem mintha nem tehetném meg,egyszerűen nincs rá szükségem,főleg hogy autóval mászkálok.

Pusztán a látszatért meg sosem venném meg,hogy mutogathassam mit engedhetek meg magamnak,nem vagyok ilyen.Mindig azt veszem ami praktikus,ha hoznak valamit amire nincs szükségem és már nekik sem kell csak nincs hová tenni akkor én is szólok előre,hogy köszi de tovább adom olyannak aki használja.

Vannak kismama csoportok ahol szívesen fogadják az ingyen dolgokat,de ők sem azért mert rászorulnak.Csak minek költsenek,ha van.Vesznek helyette mást.Drága ám a bababútor is,a komplett pelenkázós/kiságyas/szekrényes/kis szőnyeges szett volt 500.000 és még akkor nem festettem,nem volt babaágyneműm és ruha sem volt amit a szekrénybe tehetek.

Mindenki megszenvedi a bútorvásárlósdit is,ha van rá felesleges magas összeg ha nincs akkor is.Mert még 100.000 is mindenkinek 100.000ft.

2021. aug. 12. 22:30
 23/56 anonim ***** válasza:
72%

Ruhánk rengeteg olyan van, ami kapott, ezeket az emberek általában örömmel adják tovább, hiszen a legtöbb esetben semmi bajuk, nekik maguknak tetszett, hiszen ezért vették még, és örülnek, hogy más is még hasznát veszi. Én is így adom őket tovább.

Ráadásul abba sem árt belegondolni, hogy ezeknek az alig hordott ruhaknak a legyártása, szállítása mennyire terheli a környezetet, már csak ezért is érdemes az ép darabokat tovább adni, ennyivel is kevesebb újat vesz majd valaki más.

Használati tárgyakból mondjuk én nem szeretem a használtat, mert pár alkalommal ráfáztam már, hogy használatba vétel után derült ki valami rejtett hiba. A babakocsira pláne nagyon háklis voltam a második gyereknél, mert az elsőnél nagyon sokat szívtam a mástól kapott, első tulajdonos által istenített babakocsival, utána persze vettem újat, de az sem volt az igazi, szóval a kistesónál már nagyon pontos elképzelésem volt, hogy milyet szeretnék, így ott nem volt kérdés, hogy azt boltban veszem, hiába ajánlott fel ismerős alig használtat.

De az olyan egyszerű dolgoknál, mint a ruhák, vagy egy babakád, egyszerűen borzasztó pazarlásnak érzem nem használni azt, amit más továbbad, jó állapotú és még tetszik is. Nem a saját pénzem pazarlása elsősorban, hanem az energiaforrásoké.

2021. aug. 12. 22:32
 24/56 anonim ***** válasza:
90%

Persze, de csak ami tetszik.

Kaptam is így, pedig meg tudtam volna venni.

2021. aug. 12. 22:41
 25/56 anonim ***** válasza:
72%

Persze, rengeteg mindent kaptunk kölcsönbe, vagy örökbe, nálunk családon, baráti körön belül körbejár ami használható. Minek vegyünk újat, mikor van teljesen jól használható valamiből? Nyilván nem a koszos, szakadt, leharcolt, csálé cuccot fogom ráadni a kicsire, de egy kisbaba által pár alkalommal hordott vagy csak simán atnőtt ruhát ráadok. Sőt, még az én gyerekkoromból is vannak nagyon jó minőségű ruhái a kislányomnak amiket hordott/hord. Kézzel készített, vagy nagyon egyedi darabok, akkor még magyar, jó minőségű termékek, vagy igazi retro darabok, amik nagyon menőn néznek ki.

A babakádja még az enyém volt, egy nyolcvanas években gyártott masszív darab, jó nagy is, nem a mostani rövid babakádak. Azóta a családból már 5-6 gyerek használta, és még fogja is pár.

Babakocsit vettünk, de sportkocsit kaptunk egy régit használatra, a miénket meg kölcsönadtuk a család következő legfiatalabb tagjának. Így volt praktikus.

Kiságyat csak azért vettünk, mert az én babakori rácsos ágyám épp más baba használta.

Etetőszéket kaptunk újat ajándékba, így az enyém csak akkor használjuk, ha látogatóba megyünk a szülőkhöz. Szívem szerint a régit használnám, sokkal szebb még most is a tömör tölgy, mint ez a mai műanyag rettenet.

És még sokminden babacucc körbejár, nincs ezzel baj, sőt, ez így van rendjén.

Lehet lepontozni, de nem vagyunk csórók, mindent meg tudnánk újonnan is venni, de feleslegesnek tartjuk. Magán terhesgondozásra jártam, csináltattam prena tesztet, tároltatunk őssejtet, vért és szövetet is, mindent lazán a havi fizetésemből a korábbi életszínvonal fenntartása mellett tudtam fedezni, nem kellett semmire külön spórolni, és nem a férjem vagy anyuci, apuci, bankhitel tart el mint ahogy itt szokás ezzel dobálózni. Nem is értem miért gondolja valaki hogy anyagi helyzettől függ az újrahasznosítás. Van akinek muszáj, van ahol ez egyéni döntés.

2021. aug. 13. 01:55
 26/56 anonim ***** válasza:
29%
#21 jo nagy sötét vagy!
2021. aug. 13. 06:57
 27/56 anonim ***** válasza:
67%
26. Miért is?
2021. aug. 13. 07:56
 28/56 anonim ***** válasza:
13%

15!

Magadtól vagy ilyen ordenáré bunkó paraszt? Édesanyád büszke lehet rad, az biztos. Képzeld, én megtiszteltem azzal a gyerekemet, hogy nem adtam rá használt ruhát és nem használt cuccokkal kezdte az életét. Amíg magamnak ujat veszek, addig ő is újat érdemel. Ha a te a saját gyerekednek a használt cuccot tartod megfelelőnek, az a te dolgod. Remélem kicsit értelmesebbnek és elfogadóbbnak neveled majd, mint amilyen te vagy.

2021. aug. 13. 08:01
 29/56 anonim ***** válasza:
68%

"Képzeld, én megtiszteltem azzal a gyerekemet, hogy nem adtam rá használt ruhát és nem használt cuccokkal kezdte az életét."

Jó lenne, ha inkább azzal tisztelnéd meg a gyerekedet, hogy megpróbálsz környezettudatosabban élni és azt elhasználni, amit már megtermeltünk, ahelyett, hogy a "mindenből új" elve alapján hozzájárulsz, hogy feléljük előle a fogyatkozó erőforrásokat. A te gyerekedet sem az fogja érdekelni, milyen tipegő volt rajta 2 hónaposan, hanem az, mennyi tiszta víz, levegő, olaj és egyéb energiahordozó van.

Nem is értem, hogy lehet egy ruhával "megtisztelni" egy gyereket. Annak aztán sok értelme van, hogy minden gyerek 3 hétig hordjon egy ruhát, aztán menjen a kukába. Remélem, te kicsit értelmesebbnek neveled majd a gyereket.

2021. aug. 13. 08:39
 30/56 anonim ***** válasza:
65%
Igen, természetesen, miért ne tenném?
2021. aug. 13. 08:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!