Mennyit költesz a gyerekedre havonta?
Egyelőre kicsi,leginkább pelenkára meg nedves törlőre van szükség havi szinten. 20-40 ezer között ezekre.
Ruha, fürdető,néhány játék csak mikor szükséges,vagy elém kerül valahol és nem tudom ott hagyni ( tetszik vagy jó áron van).
Hát mi tartozik bele a költésbe?
Relatív. Rezsit gondolom ne számoljam, de az is megemelkedett a gyerek óta. Mosás stb miatt
De ami konkrét rá:
-Bölcsi: 22.000 ft
-Pelus: 8.000 ft
-Popsitörlő: 2.000 ft
-Kozmetikum (popsikrém, naptej, fürdető, sampon stb mikor mi fogy el) átalányban számolva kb 3.000 ft
-Vitaminja: 2.000 ft
-Kaja: napi egy joghurt minimum elfogy, plusz iszik kakaót is sokat így kap kakaóport, gyümölcs, stb néha már kisír egy Kindertojást is: kb. 20.000 ft
Ezen kívül színező, színesceruza, cumi, gyurma, hajgumik fogyóeszköz. Ezekre is elmegy pár ezer. Játékot ritkán kap inkább alkalmakra.
Ruhát is igyekszem keveset venni, de azért muszáj, most kapott egy adidas cipőt 8000ért, egy szandált nyár elején 6000ért. Most jön az ősz, kapott hosszú pizsit, 4-5 leggingset, 10 pár zoknit, fizettem 25 ezret, én igyekszem minőségi ruhákat venni neki. Nagyon más ruhát őszre nem kell neki mert még jó rá minden. Télre kell viszont kabát, csizma. A kettő lesz egy egy 20as szintén.
Ezenkívül idén kapott trambulint (40e), kapott egy kisasztalt székkel (10e) és most ágy kellene neki mert még kiságya van csak, az lesz vagy 80e.
Szóval a havi szokásos van vagy 60 ezer, plusz a többi a ruhák bútorok programok stb.
Nyáron nyilván kevesebbet, de suli közben:
Sportol. Van, hogy az ország másik felében van meccse vagy edzőmérkőzése, ami 5-7 ezer forintba szokott fájni, plusz ha nagyon messze van (Nyíregyháza, Kisvárda), akkor ott is aludnak, ami plusz 5 000. Ha egy hónapban kétszer van ilyen, akkor:
Összesen 20 000 forint, + 7 500 (az egyesületnek).
Meccsek után mindig elmennek Mekibe vagy valahova, szoktam neki adni 5 000 forintot.
Ha ott is alszanak, akkor 10 000 forintot, hogyha valami baj van, legyen nála pénz.
30-40 000.
Osztálypénz: 1 500.
Tusfürdők, hajbalzsam, hajgumi, dezodor, hajcsat, egyéb: 5 000 forint.
Gyógyszert szed, kenőcs a pattanásaira: 30 000 forint.
Ruhák: 20-30 000.
Gyógytorna: 8 000 forint/1 óra.
Egy hónapban 32 000 forint.
Apjánál alszik minden csütörtökön és pénteken, busszal megy oda is meg vissza is: 2x1855 forint,
Összesen 14 840.
Rezsit nem számoltam, arról gőzöm sincs.
Suli: 60ezer
Magántanár1: 32500
Magántanár2: 13000
Magántanár3: 50000
Bérleti díj: 40-50000
Taneszköz vásárlás: átlagban havi 20-30000 kb.
Ruházkodás: havi átlagra leosztva minimum 30000
És akkor még az itt-ott kajálás órák után nincs számolva.
Ja és ha időbe be tudjuk osztani, akkor úszás: 16000
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!