Felkeltek órákkal korábban, mint a gyerek, hogy elvégezzétek a dolgotokat?
áááá nagyon nagy elmaradás kellene ahhoz!
mi olyan 10-11 óra előtt nem fekszünk le, általában együtt, mert a babám cicivel alszik el, közben én is "bekómálok" és nemigen kelek már fel utána. de ha valami nagyon elmaradt, nem evett a kutya, nem mosogattam el, akkor előfrodul, hogy leteszem és még megcsinálom. reggel olyan 7-8 között kelünk, vagyis először ő, és én is lustizom, míg nem kell tényleg felkelni.
hajnalban csak akkor keltem, amikor vizsgára kellett tanulnom, ez eddig a 7 hónap alatt 1x fordult elő. világ életemben ilyen bagoly típus voltam. a házimunkát meg úgy időzítem, hogy amíg alszik, megcsinálom pl. a vasalást vagy a főzést, ha porszívózok, kiteszem a teraszra a babakocsiban, mert fél a hangjától, a többinél meg vagy jön velem, vagy addig elvan a szőnyegen. többnyire végzek mindennel. sőőőt, néha még netezni is marad időm!
Én általában 5-kor felkelek és így reggel 8-ra mindennel kész vagyok. Persze hangosabb dolgokat nyilván akkor csinálok, amikor a gyerekek is fennt vannak.
Viszont nekem este 8-kor már alszanak, így este van időm a férjemmel filmet nézni stb. 10 körül pedig mi is lefekszünk és így is 7 órát tudok aludni, több nem is nagyon kell.
Én régebben is ilyen voltam, úgyhogy már megszoktam a korán kelést. Este viszont már nem tudnék nekiállni a házimunkának.
Változó, ahogy bírok.
Ha apa megy dolgozni, általában felkelek a motoszolására.
Én szeretek/szeretnék felkelni, mert ez az egyetlen időszak, amikor egyedül vagyok. Kávé, net, ha van munka akkor az is jöhet, de a házimunkát nappal vagy a gyerek déli alvása alatt végzem. Reggel sosem.
De ezt csak úgy 10 hónapos korától tudom megtenni, amíg éjjel szopizott addig K.O. voltam. És a korai kelés csak akkor megoldás, ha este időben mész aludni. De én este szoktam vasalni.
Mivel en alapban kolan kelo tipus vagyok, igy igen. Nekem az este szent, van egy 20 es egy 6 honapos fiam, de max fel 9re alszanak, utana a ferjemmel vagyok, de 10kor fekszem le aludni, nagyon max 11kor. Este en semmilyen munkat nemvagyok hajlando csinalni, csak pihenunk.
Viszont reggel fel hattol, hattol nem tudok agyban lenni. A nagyobbik gyerek 8kor ebred, a kicsi 6 korul, addigra megkavezom, fel 7re a picit megetetem, o akkor altalaban visszaalszik, azutan takaritok, vasalok, fozok, hogy szinte minden kesz legyen, mire a nagyobbik ebred.
Hozzateszem, hogy ket ilyen pici mellett napkozben nincs lehetosegem munkalkodni, oket nem lehet egyedul hagyni egy percre sem, mert a kicsi is mar maszik, a nagy viszont veszelyes sajat magara es a kicsire nezve.
De mindegy, mert en akkor is ezt csinltam, amikor gyerekem sem volt, csak szabadnapos voltam, minel hamarabb vegeztem a kotelez dolgokkal, annal tobb idom maradt masra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!