Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet túlélni a testvér...

Hogy lehet túlélni a testvér balhékat?

Figyelt kérdés
Szóval eljutottam arra a pontra,hogy fáradt vagyok és kiabálok csúnyán beszélek velük. Nem nem ez vagyok. Egyszerűen besokaltam kivagyok és úgy érzem kicsúszik a kezem közül ez a gyerekneveléses dolog. 1,5éves fiam folyamatosan az a játék kell ami a "nagynál "(3,5éves )van.A nagy érzékeny fiú a kicsi meg az ellentéte. A semmiből "odacsap " ,harap.1 pohár miatt harcolnak ki igyon belőle és mindig mindig vagy az egyik sír vagy a másik de sírás a vége.Hogy lehet ezt túlélni ?Nálunk ma EGÉSZ NAP ez ment . Hogy kell ezt jól kezelni?
2021. aug. 9. 22:52
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
26%
Meg kell őket nevelni. Tekintélyed van egyáltalán? Kiabáltál már velük? Vagy azt nem szabad, mert kijön a gyamhatóság, a TEK meg az AVO?
2021. aug. 9. 22:55
 2/20 anonim ***** válasza:
73%
Pl. Akkor egyik sem kapja AZT a poharat ha első keresre nem hagyják abba. Vagy 5 perccel kevesebb lesz a mese/játék idő ha nem állnak le stb.
2021. aug. 9. 22:56
 3/20 anonim ***** válasza:
23%
Pont másfél éves a lányom. Kb heti kétszer van közösségben, és már tudja, hogy nem minden az övé, és ha kérik vissza a játékukat, akkor visszaadja nekik. 🤷 Csak el kellett jó párszor magyarázni, és nem, nem kiabáltam vele érte...
2021. aug. 9. 23:03
 4/20 A kérdező kommentje:

1 Hogy nevelsz egy túlérzékeny kisfiút ?Ne sírj ,mert a 100adiktól felmegy a pumpám ?

1,5évesem meg harapással reagál. Képzeld el nevelem .

2021. aug. 9. 23:11
 5/20 A kérdező kommentje:
3 szuper ,hogy te nem kiabálsz . Tényleg ...de nem arról van szó ,hogy nehezemre esik elmagyarázni ha kell sokszor,hogy ne vegye el és vagy adja vissza. Hanem hogy sírás van egész nap.Vagy az egyik vagy a másik ,hogy soha nem jó semmi.
2021. aug. 9. 23:31
 6/20 anonim ***** válasza:
55%

Mondjuk pohárnál legyen mindegyiknek saját pohara, és mindegyik csak a sajátjából igyon.

De egyébként értem a problémát. Ezt megoldani nem lehet, csak elviselni. A kicsi most van abban korban, hogy már szinte mindent elér, de még szinte semmit sem ért meg. Magyarázni nem érdemes neki.

Két év múlva már könnyebb lesz. Nem könnyű, de könnyebb.

A harapást mindig azonnal felháborodottan állítsd le. De utána érezze a kicsi, hogy nem őt utasítod el, csak a rossz viselkedést.

2021. aug. 9. 23:53
 7/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Ezt jó volt olvasni. Ezt is elfelejtettem ,hogy ne őt minősítsem. Megfogadom
2021. aug. 10. 00:02
 8/20 anonim ***** válasza:
70%
Átérzem.Igaz nekem csak egy van,másfél éves.Sokszor vele sem bírok.Szerintem még kicsi ahhoz hogy akkor egyik sem játszik vele.Ki kell bírni ezt az időszakot szerintem.Most terhes vagyok és előre félek az ilyenektől.
2021. aug. 10. 07:27
 9/20 anonim ***** válasza:
85%
Én várok. Előbb-utóbb elmúlik ez az időszak. Ha balhé van, szétszedem és külön-külön foglalom le őket. Persze 5 perc múlva kezdődik elölről a cirkusz. Sokat vagyunk játszótéren, strandon. Ott kevesebbet gyepálják egymást, mert más gyerekekkel vannak elfoglalva. A kicsi kis hiján 5 éves. Bő 13 év és világgá mehetek. Bennem ez tartja a lelket. Meg a hímzés.
2021. aug. 10. 07:38
 10/20 anonim ***** válasza:
32%

Az a baj,hogy te innen nézve az a siránkozós fajta vagy ahelyett hogy gondolkoznál.Nem bántás akar lenni,tényleg.

Pohár,játék,bármi amiből 1 van..

1.Miért kaphatja meg bármelyik gyerek is,ha veszekednek rajta? Konkrétan megadod nekik a lehetőséget,hogy 'leboxolják' kié legyen.Ez nem normális dolog.

Vagy legyen egyformán mind a kettőnek,vagy egyik se kaphassa meg,ha veszekednek rajta.

2.Mi az,hogy a kisebb elveszi a dolgokat csak úgy a nagyobbtól (vagy épp fordítva)? Hol vagy te ebben a helyzetben,és miért nem avatkozol közbe? Miért nehéz annyi mondani,hogy Pistike ne vedd el,hanem kérd el a tesótól? Elkérni el lehet mindent a másiktól,egy 1.5 éves már legalább mutogatással tud kommunikálni.Főleg ha akar valamit.A nem az nem,a játszótéren se vehet el más gyerektől csak úgy valamit.Tudomásul kell vennie azt,ha valaki nemet mond.De ugyan így a másik testvérnek is néha tudnia kell osztozkodni,és ha tesó elkéri szépen a kezében lévő dolgot akkor egy kicsit oda kell adni azt a tárgyat.Egy 3.5 éves ezt már bőven fel kell,hogy fogja.

Nem tanítod őket az egymás iránti tiszteletre ami nagyon fontos dolog.Előbb vagy utóbb ez nem veszekedés lesz,mert a sírósabb gyerek se fogja sokáig tűrni (főleg ha rájön,hogy aki nagyobb az erősebb is),hogy csak úgy bele harapjon,bele csípjen,vagy bárhogy bántsa a kisebbik..

2021. aug. 10. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!