Mit szóltok az "anyu" becézéshez?
Mindenfele csak azt hallom, hogy "anya", mikor a gyerek megszólítja az anyukáját.
Az én apukám hívta a szüleit anyunak és apunak.
Szerintem aranyos. Nem fura a mai világban ha mi is erre tanítanánk a kicsinket?
Nem. Én is így hívom a szüleimet, a gyerekeim is így hívnak engem.
Nekem az fura, amikor az amerikai sorozatokban úgy szinkronizálják az anya szót, hogy Mami. Mert náluk az anya szó a Mother, és annak a becézett alakja a Mommy, amit úgy kell kiejteni, hogy Mami. De nálunk a Mami, Mama az a Nagymama. És akkor ennek mintájára az Apa becézett alakját (Daddy) nem úgy szinkronizálják, hogy Dedi, vagy Dádá (Dada), mert a Dada az a bébicsősz, óvodai dajka, stb, hanem úgy, hogy Papi. Mami meg Papi. De nálunk ez a nagyszülőket jelenti és nem a szülőket.
1.
Amerikai filemek előttről sok bp.-i ismerősöm mamázza az anyukáját.
Nekem is fura, de semmi köze Amerikához.
Nekem a gyerekeim anyanya anyu-znak
Èn “anyukám” -nak hívom az anyukámat..
De a 3 évesem van, hogy édesanyának hív..
Hát én mindennek is hívom az anyukám, általában anya, de van pl anyci, anyacsek, anyácska, anyó, anycó, any, bany.
Apukámnak néha azt mondom fater, apci, apacs, apacsek, padre, babbo.
A babbo egyébként olasz nagypapa.
Talán azért voltam ilyen kis naív, mert én anyára lettem tanítva és anyának is hívom csak. Mondjuk a tesóm sokszor le "anyucikám"-ozza.:D
Amúgy nekem is van rokonom aki mamizza és papizza a szüleit.
Én anyát csak Anyának hívom, néha anyámnak. Testvérem édesanyának hívja.
Sok embert ismerek, aki anyunak szólítja az anyukáját, szóval nem lesz ez senkinek fura :)
En anyanak, apanak hivom őket. Ok anyunak, apunak a sajat szuleiket. A gyerekeimnek en is az anyat,apat fofom mondani, de nem lesz semmi,ha mas formajat használják. Egyebkent ismerek olyat aki mamanak es papanak hivja a szuleit,a nagyszulok meg nagyi, nagypapi.
#1 a mother szo valójában edesanyat jelent szerintem, ezt nem igazan használják. Inkabb a mommy, mama van ott is, ami meg ugyanigy az anya, anyunak felel meg. Szerintem semmi fura nincs ebben:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!