Mi a véleményetek a védőnőnkről?
A kislányom 7 hónapos. Nem rég voltunk kórházban, epilepszia gyanúval vizsgálták, végül nem igazolódott, éjszakai felriadásnak mondták. Valójában kétszer volt ilyen vele éjszaka, hogy mintha nem lett volna magánál, kékült a szája. Van a családban epilepsziás, így eléggé aggódom. Aug. közepén megyünk vissza kontrollra.
Most kb. 1 hete viszont azt csinálja a kislányom, hogy nagyon megfeszíti magát, kezeit a mellkasa előtt ökölbe szorítja. Ez kb. 1-2 percig tart, közben kipirosodik az arca, magánál van. Nincs szorulása. A védőnőt felhívtam, eljött, de pont akkor nem csinálta a kislányom, így csak én tudtam neki elmagyarázni. Azt mondta, lehet, hogy a mozgásfejlődés miatt van, mert nagyon kúszna, mászna már, csak még nem tud. De azt mondta, ha nagyon aggódom, menjünk vissza soron kívül a kórházba. Ma elvittem a védőnőhöz a babát, mert reggel is csinálta ezt a megfeszítést, de persze ott a tanácsadóban megint nem. Ugyanazt mondta a védőnő, mint a múltkor. Aztán hazamentünk, újra megfeszítette magát a kislányom, felhívtam a védőnőt, aki közölte, hogy nem jön ki megnézni, mert úgyis azt mondaná, hogy vigyem el orvoshoz, és újra elmondta, hogy lássa orvos. Na most én nem szívesen viszem a háziorvoshoz, mert ez egy falusi körzet, nem igazán ért a gyerekekhez, a múltkori rohamnál is(amikor aztán bekerült a kórházba, epilepszia gyanúval),azt mondta, hogy hisztizik a kislány.
Szerintetek rendben van, hogy kihívom a védőnőt, de nem jön el?
Ez nem vèdőnői kompetencia.
Elsőre is jófej volt, hogy kiment.
Vidd orvoshoz vissza.
Egyébként szerintem is mozgásfejlődés lesz, de az epilapszia családi anamnézis miatt én is aggódnék
Tehát, ha jól értem, eddig kétszer fordult elő, nem állandóan probléma. Az első esetnél védőnő kiment hozzátok, de csak el tudtad mesélni, hogy mi történt. Másodszor te mentél el, de akkor is csak mesélni tudtál róla. Ha harmadszor is csak elmesélni tudod mi fog változni?
Teljesen egyetértek a védőnővel.
Videózd le és vidd vissza az orvoshoz.
A védőnő nem tud mást mondani akkor sem, ha látja.
"Szerintetek rendben van, hogy kihívom a védőnőt, de nem jön el?"
Ebben az esetben persze. Már kétszer elmondta személyesen és egyszer telefonba is, hogy vidd orvoshoz. Én célirányosan a gyerek-neurológushoz vinném, ha epilepszia gyanús.
Kérdező, szerinted neki csak ti vagytok az egyetlen családja nincs más? Tanácsadása sincs?
Kicsit túl nagyok az elvárásaid. Mindent megtett, sőt többet is mint az elvárható. A két kezem összetenném a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!