Mi alapján döntsünk, hogy melyik gyerek menjen a kisebb és a nagyobb szobába?
Mivel a nagylány alkalmi jelleggel van csak ott, szerintem fölösleges a nagy szobát neki adni. Én neki osztanám az egyik kicsit. A két kicsinél pedig, ha magunkból indulok ki (6 éves lány, 2,5 éves fiú van nálunk) a lánynak adnám a nagyobbat, mert a lányomnak rengeteg szirszarja van, a fiamnak kevesebb jóval.
De ezt csak ebben a felállásban. Én igazából nem foglalnék el nagy szobát, azt csinálnám, hogy a szülőké és a nagylányé a két kisebb szoba, és mivel a kisgyerekeknek sok a játékuk, ami helyigényes, inkább nekik adnám a két nagyobbat.
Bírom a sok birka lepontozót. 😂
Úgy csináltok mintha a nagylány nem tartozna a családba.
De a csaladhoz tartozik valamennyire. Vegulis az apa lanya.
DE alkalmi jelleggel tartozkodik ott. Nem lakik ott allandoan. Igy felesleges egy kihasznalatlan magyobb szobat tartani neki. Raadaskeppen egy picinek sokkal tobb dolga van mint egy tininek. A jatekok plane h fiu/lany paros sok helyet foglalnak el. Tobbet mint egy heti par napot ott alvo tininek.
A vendegszobak alt kisebbek mivel nem allando hasznalatra vannak.
1.
Nagyszoba - két kicsi
Kisszoba - nagylány
Kisszoba 2 - anyu hobbiszobája (jógaszoba, varrószoba...) :D
2. Nagyszoba - két kicsi
Kisszoba - nagylány
Kisszoba 2 - apu hobbiszobája (zeneszoba, kütyüszoba, barkácsszoba...) :D
3. Nagyszoba - nagylány
Kisszoba - két kicsi játszószobája később tanulószobája
Kisszoba 2 - két kicsi alvószobája
4.
Nagyszoba - nagylány
Kisszoba - kislány
Kisszoba 2 - kisfiú
Amúgy az jutott eszembe, hogy a két kicsi szívesen alszik külön, vagy már ezt szokták meg? Mert nálunk pl. a három kisfiú ragaszkodik a közös hálószobájukhoz egyelőre! Így a nappali lett a közös szobájuk, s van külön tanulószoba. Később majd felmehetnek az emeletre külön szobákba - ezek most le vannak addig zárva.
Köszönöm a válaszokat mindnekinek, mindnek nagyon örültem. A két kicsink kezdetektől külön szobában van, így most nem lesznek egyben, a lányom nem is szeretné, szereti, hogy van külön tere.
Az egyik válaszoló azt írta, hogy kérdezzem meg a nagylányt. Megkérdeztem, de nem úgy, hogy szeretné e a nagyot, hanem hogy melyik szimpatikus neki? Azt mondta, hogy mindenképpen az egyiket szeretné (az egyik kicsit), ami amúgy elég távol van a többi szobától meg a nappalitól, gondolom picit jól esik neki elszerpálódni plusz imádja, hogy ott olyan "kiülős" az ablak, azt mondta, mindg ilyenre vágyott, úgyhogy ez akkor rendben is. Sőt még azt is mondta ő is, hogy a nagyobbik legyen a kislányomé, mert nemsokára úgyis iskolás lesz és kell neki a nagy tér, sok a játéka. Úgyhogy ez eldőlt azt hiszem, a páromnak is tetszik így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!