Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért akarnak/akartak meggyőzn...

Miért akarnak/akartak meggyőzni a nagynéném és az unokatestvérem arról, hogy milyen jó az anyaság, amikor bele vannak fásulva, és idegbetegek, kiabálnak egész nap?

Figyelt kérdés

16 vagyok. A nagynénémnél nyaraltam 10 napot. A legnagyobbik unokatestvéremnek 1 éves körüli gyereke van.

Olvastam pár kérdést, és már mindenkinek a p1csáján jön ki az, hogy gyerektelenek írnak ide kérdést, de hova írjam akkor?

Én nem akarok gyereket. Ha jobban megnézem mindegyik családot, akár a sajátomat, akár másét, akkor azt veszem észre, hogy instán, facebookon töltik fel a közös családi képeket, de a valóság az, hogy anyuka idegsokkos állapotban van 24 órából 10 órát, apuka meg menekül otthonról, mert nem akar a problémán javítani (pl.: házimunkát csinálni, többet foglalkozni a gyerekkel a játszáson, röhögtetésen kívül), de elviselni se bírja a folytonos veszekedéseket. 2-3 hétig megy ez, aztán 2-3 napig szent a béke. Majd megint 2-3 hétig megy ez, majd 2-3 napig szent a béke. Nyilván vannak olyanok, akik harmóniában élnek egymással, de a környezetemben nem ez van. Amit írtam, az az általános.

Nem kivétel ez alól se a saját anyám, se a nagynéném.

Amíg ott voltam 10 napot, sok mindent megfigyeltem.

Nagynéném délután fél ötkor hazajött, lezuhanyzott, majd beállt a konyhába főzni. Mire megfőzött, volt vagy fél hét-7 óra. Evett, elmosogatott, elindított egy mosást, közben leszedte a szárítóról a ruhát, és felpakolta a kimosott ruhát és ott volt, hogy fél 11 volt. Fél 11-kor meg már az ember mit tud csinálni? Semmit, lefekszik aludni, mert hajnali 5-kor csörög az ébresztő.

És ennyi az élete. És hétvégén is ez megy, csak megspékelve egy kis takarítással meg rendrakással.

Akiknek nagyobb gyerekei vannak, azok szerintem már belefásultak ebbe, viszont akiknek kisgyereke van, az idegbeteg.

Például unokatesóm, akinek 1 év körüli gyereke van. Alig alszik, minden az ő nyakán van, több mint 1 éve nem töltött el egy fél napot egyedül. Folyamatosan kiabál, és beszólogat a másiknak, ha olyanja van.

Aztán facebookra kirakja minden ilyen anya azt, hogy milyen áldás egy gyermek, meg úgy az egész anyaság.

Plusz folyamatosan meg akartak győzni arról, hogy gyerek nélkül nem érdemes élni, meg egyedül fogok meghalni, és mennyi boldogságot ad egy gyerek.

Nyilván ha úgy van nevelve egy férfi, akkor megcsinalja a házimunka felét és a gyereknevelésből is kiveszi a részét, és nem használja a házimunkát kifogásként, de gyakran még így is a legtöbb dolog a nőre marad. Én meg azért, hogy magamat szórakoztassam, meg ne legyen időm semmire se, azért meg nem vállalok gyereket. És én vagyok a hüly3 meg a nem normális, mert mekkora boldogságot ad egy gyerek, amikor a legtöbb párnak gyerek után semmi élete nincs, főleg anyukának. Csak annyi, hogy facebookon osztogatják a bölcsességeket.

Ha ennyire tropára mennek az anyák, akkor miért akarják meggyőzni azokat, akik nem akarnak gyereket?

2021. júl. 29. 17:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%

Mert ezek a nők semmi mást nem tudnak felmutatni, csak hogy szültek egy gyereket. Amit már bocsásson meg mindenki, de minden egészséges, méhhel rendelkező nő meg tud tenni.

Ha ezeknél a nőknél kiveszed a gyereket a képből, ott van, hogy nincs ott semmi.

És hogy miért bíztatják meg győzködik azt, aki nem akar? Rejtett rosszindulat: tudat alatt: hogyha nekik szenvedni kell és rosszul döntöttek, akkor szenvedj te is és dönts rosszul te is.

És ezek a nők miért szülnek még ezek után több gyereket is? Mert ameddig a gyerekneveléssel foglalkoznak, addig nem azon gondolkodnak, hogy boldogok-e, mert a gyereknevelés-házimunka elveszi az embernek az idejét. Na ezért.

2021. júl. 29. 17:41
 2/13 anonim ***** válasza:
63%

Miért nem tőlük kérdezed, miért akarnak rábeszélni?!

Mi honnan tudjuk?!

Egyébként azert mert a környezetedben csak ilyen családok vannak, egy az, ez nem azt jelenti neked is ilyen lesz, 2 hidd el, nem mindenhol megy ez így... én pl ilyen befásultakat, instán mutogatósakat nem ismerek...

Nem akarsz gyereket, szíved joga... 16évesen ne is akarj...

Én 23 éves koromig meg voltam győződve, nekem nem lesz az életben gyerekem. Aztán 24évesen szültem, tervezetten...

Most 27 vagyok, a második babánkkal heteim vannak csak vissza...

2021. júl. 29. 17:43
 3/13 anonim ***** válasza:
18%

#1 vagyok:

És jól mondod, hogy vannak olyan családok, ahol teljes a harmónia, de az tényleg ritka.

És ha jól megfigyeled, akkor a legtöbb nagymama és apuka egy szinten van: csak a jót kapják a gyereknevelésből. És valamilyen szinten él minden ilyen nőben a tudat, hogy egyszer majd a sok munka kifizetődik, mert lesz unokája, akiben nem csak a problémákat és egy kis kevés jót lát (ami eltörpül a sok rossztól), hanem több lesz a jó, mint a rossz.

2021. júl. 29. 17:45
 4/13 anonim ***** válasza:
94%

Nekem egy ilyen család sincs a közelemben jelenleg, ha volt is ilyen idegbeteg anyuka, akkor azzal megszakítottam a kapcsolatot, mert nem voltam rá kíváncsi.

De átlagban az összes kisgyerekes ismerősöm kiegyensúlyozott, ott persze a legtöbbet, ahol a család is segít, úgy könnyebb. Nagyszülők, keresztszülők, stb. Rendszeresen járok át több helyre is ahol kisbaba, vagy óvodáskort még nem elért kisgyerek van, és teljesen okés mindenki, nem szokott kiabálás lenni, vagy panaszkodás, semmi ilyesmi. Mindenki szereti a gyerekeit, és az én ismerőseim még facebookra se szoktak posztolgatni.

Nyilván van akinek ez az élete, és bele van fásulva, de abban igazuk van, hogy ahogy nő a gyerek, úgy térnek vissza szépen a hétköznapok a régi kerékvágás közelébe, egy idő után minden rutinos lesz már. Végsősoron elég sok nőt kikészítenek a kisbabás hónapok, évek, de érthető. Fáradtak ugyanis. Amikor nagyok lesznek viszont a gyerekek, egy szülőtől hallottam eddig kb, hogy nem vállalná be újra a gyerekeit, mert közben és később meg annyi annyi örömöt adtak az életükbe. Az összes többi el se tudná NAGY család nélkül képzelni az életét. A férje/felesége és a gyerekeik nélkül.

Nem baj, ha te jelenleg vagy később is nem akarsz gyereket. De ettől még az ő életüket nem kell firtatni, kiteregetni, meg fújjogni rá. Majd meglátod 30 évesen, hogy hogy lesz.

Nekem nincs gyerekem, mégsem csinálok semmit. Dolgozok, haza jövök, bevásárolok, főzök, takarítok és akkor lesz kb este hat óra. Szóval ha a nagynénédnek ez 11 ig tart, akkor ő csinál valamit rosszul. :D De este hat után is tudod mit csinálok? Sorozatot, filmet nézek, videójátékot játszok. 17 vagy, persze, hogy nem érted, milyen a felnőtt élet. Hidd el, te is leleszel szívva munka után úgy, hogy csak befeküdnél az ágyba és ki se kelnél belőle másnap reggelig.

17 évesen nekem is könnyű volt ám az élet.

2021. júl. 29. 17:56
 5/13 anonim ***** válasza:
71%

16 éves vagy, feltűnhetetett volna, hogy ezek nem rossz anyák, nem az anyasággal van gond, hanem a kapcsolatukkal. Ha valaki frusztrált, persze hogy kiabál. Gyerek nélkül is egy csomó dolga lenne az idióta férjével. Egyedül meg jól elvannak..

Én csak rossz házasságot ismerek, mind kijelenti, hogy imád férjnél lenni, de 30/28 pasi egy igazi rohadék, olyan, amilyet leírtál, nem érdekli a gyereke csak napi 10 perc röhögtetés, nem végez házimunkát eleget, mindenen nyafog és kerül, és kikészítik a feleségüket, akik emiatt sárkányok, és nagyrészt a gyereken vezetik le, mert egy sem akar egyedülálló anya lenni.. De már gyerek előtt is ilyenek voltak, akkor a szingli nőket szidták, meg a bulizós fiatalokat, akik semmit sem tudnak az életről, meg ilyesmi.

A kapcsolatuk rossz. Javaslom nézz meg egyedülálló anyát párkapcsolati gond nélkül, aki távol lakik a rokonaitól. Kiegyensúlyozottak. Én is imádtam a gyerekkel ketten lenni, minden más csak frusztrált.

Nem a gyerek a gond, hanem a rossz kapcsolat azokkal, akiket naponta el kell viselned. Mint a férj, vagy a nagyi, vagy a barátaid, akik annyira nem is a barátaid.. Minőségi kapcsolatok kellenek és a gyerekezés móka és kacagás.

2021. júl. 29. 18:08
 6/13 A kérdező kommentje:
És akkor miért sz0patják magukat ezerrel az ilyen nők éveken keresztül?
2021. júl. 29. 18:19
 7/13 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem a dolog nem ennyire fekete-fehér mint ahogy te látod. Látok a környezetemben olyan családot is mint amit te leirtál, meg olyat is ahol teljesen kiegyensúlyozott az egész család. Én az első babámat várom épp, és én sem szeretnék olyan anyuka lenni, aki folyamatosan idegbeteg és másnak sem él csak hogy körbeugrálhassa a családot. Lehet találni olyan pasit aki normálisan besegit a háztartásba, illetve az anyagi lehetőségektől függően lehet egyéb segitséget igénybevenni (mosogatógép, száritógép, robotporszivó elképesztő találmányok, plussz lehet takaritónőt is fogadni heti 1-2 alkalomra).

A minap volt egy kérdés hogy ki mivel könnyiti meg az életét (háztartási gépek, étel rendelés stb.) gyerek mellett, konkrétan darabokra szedték az illetőt hogy mekkora lusta disznó, hogy nem tudja ellátni a háztartást egymaga. Szerintem meg ha van lehetőség segitségre akkor élni kell vele, annál több időt tud anya a gyerekekkel játszani vagy ne adj isten pihenni.

2021. júl. 29. 18:23
 8/13 anonim ***** válasza:
93%

Ha valaki rosszul választ párt, akkor tök mindegy, hogy van-e gyerek vagy nincs úgyis rá marad minden takarítás, főzés, mosás akkor a gyerek nevelése "csak" egy plusz nekik. Arról meg nem akarnak lemaradni gondolom. Ahol normális a két fél között a kapcsolat, ott a gyerek körüli dolgokat is meg fogják osztani, továbbá meg tudják beszélni a felmerülő dolgokat.

Mondjuk a tukmálást én se értem. Nálam ugyan ez van csak 1 gyerek kontra 2 gyerek. Nekem 1 van, és olyanok próbálnak téríteni hogy igenis KELL 2.gyerek, akik kb agyfaxt kapnak otthon léhűtő apuci miatt 2 gyerekkel, vagy szimplán olyan rohanós az életük hogy saját bevallasuk szerint se jut idő a gyerekeikre. Ja, ez lehet egy dögöljön meg a szomszéd tehene is.

2021. júl. 29. 19:22
 9/13 anonim ***** válasza:

Mert félnek, hogy nem találnak jobbat, illetve a társadalmi nyomás, na meg az anyagiak, pláne a csok idején, meg ugye "a gyerek miatt"

Azt hiszik egyedül rosszabb lenne, mert még mindig bennevan a köztudatban, hogy egyedül gyereket nevelni ciki és rossz a gyereknek, és a kormány is ezt nyomatja ezerrel.. megalkusznak, mert azt ismerik, biztonságosnak és annyira nem rossznak érzik. Pedig az. Tudják is, csak ugye vannak, akiket vernek, akiknek alkesz a férjük meg ilyenek..

Majd rájössz, ha lesz kapcsolatod.

2021. júl. 29. 19:27
 10/13 anonim ***** válasza:
58%
Én sem értem miért szopatják magukat ezzel, pedig én már 40 vagyok.
2021. júl. 29. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!