Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek nincs segítsége, az...

Akinek nincs segítsége, az hogy oldja meg, hogy minőségi időt töltsön a férjével /feleségével?

Figyelt kérdés

2,5 éves gyerkőc, munka, egyetem mellett hiányzik az együtt töltött idő.

Nagyszülők egyrészt dolgoznak még, másrészt nem igazán érdeklődők sajnos a kisfiunk iránt.

2021. júl. 27. 21:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
58%
Az keres segitseget. A segitseg ugyanis nem azonos a nagyszulovel. Van bebiszitter, keress egyet.
2021. júl. 28. 06:37
 12/17 anonim ***** válasza:
70%

#4-es vagyok. Igazán kíváncsi vagyok, hogy mi abban a helytelen/sértő/rossz dolog, hogy kevesebbet alszunk vagy, hogy 2 havonta megkérünk valakit, hogy vigyázzon a gyerekre, ameddig mi elmegyünk vacsorázni/színházba? Miért kellett lepontozni a válaszom ennyire?

Itt elsősorban nem a szexről van szó, mert talán arra a legkönnyebb időt találni, hanem a minőségi randikról, amikor anya és apa újra embernek, nőnek és férfinak érezheti magát. Vannak olyan szülőpárosok, akiknek nincs igényük a kettesben külön töltött időre, de vannak olyanok is, akiknek van. Ettől egyik se jobb vagy rosszabb másiknál.

2021. júl. 28. 08:26
 13/17 anonim ***** válasza:
54%

12!

Hát én felpontoztalak. Gondolom akinek nem telik bébiszitterre, az ingyen nagyi meg nem ér rá, az nyomja a pirosat.

2021. júl. 28. 08:29
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekunk hala a csodas nagyszuloknek van segitseg,DE! Ha nem lenne ilyen segitokesz csaladom biztos kertem volna bebiszitteei segitseget,mert becsavarodtam volna a nalvas es faradtsagtol. Vagy a ferjem mebt volna el tappenzre,nem tudom,de nem birtam volna ki egyedul. A nagyszulok orommel unokaznak,nem jarunk a nyakukra,de mindig erdeklodnek hogyan aludtunk,hogy vagyunk,felajanljak a segitseget. Ugyanis 3 honapja alig alszunk...rengeteg a feszko emiatt,de igyekszunk megoldani a ferjemmel,de olykor "lepasszoljuk" a gyereket. Ferjem hajnaltol este 6-ig melozik. A gyerek pont akkor alszik el,amikor a ferjemnek is "kell"mennie a korankeles miatt. Ha ritkan elalszik hamarabb,akkor van egy kis ido,illetve pentek-szombat este vqgy ha alszik. Anyos nem messze lakik,o segit rajtunk,hogy pihenhessunk. Vasarnap eloszor hagytuk nala tobb orara es elmentunk a baratokkal moziba. Szuper volt,de a legjobb ajandek,ha alhatok ejszaka....
2021. júl. 28. 09:07
 15/17 anonim ***** válasza:
65%

Hát ez az "alvás után" csak akkor működik, ha alszik a gyerek. Nálunk a nagynál könnyű volt, mert aludt szépen 3 hós korától némi fogzást leszámítva este 8-től másnap 7-ig, így tele voltam szabadidővel, a kicsi bezzeg még 3 évesen is 4-5x kelt éjszaka és max. 2 órát aludtam egyben, ha tudtam, meg két évesen már napközben sem aludt... és dolgoztunk mindketten... tiszta KO volt minden, mintha valami folytonos szédülésben éltem volna. Ha megkérdezte volna akkor egy jótündér, hogy aludni akarok 10 percet vagy koncertre, étterembe menni pár órát, tuti az előbbit választom. Érdekes módon akkor váltunk el apjukkal, amikor már sulisak lettek, és bőven volt időnk egymásra és mentünk is ide-oda, csak ő az egyre több "túlórát" és végül ott másik nénit választott (akinek szintén volt gyereke)... aztán én is találtam mást. Szóval 20 év szerelem és túlélt mindenféle korszakok után most mozaikcsaládozunk.

Na de ha segítség kell és nincs ingyen, akkor fizetni lehet érte. Vagy össze lehet barátkozni segítőkész szomszéddal vagy más kisgyerekes szülőkkel bölcsiben, játszótéren és felváltva vigyázni egymás gyerekeire.

2021. júl. 28. 09:13
 16/17 anonim ***** válasza:
21%

Este mi is, de 10 körül alszanak és éjféltől a kisfiam már nem tolerálja, ha nem vagyok mellette.

Nagyobb baj hogy valamelyikünk általaban elalszik az altatás alatt, illetve van mindkettőnknek számítógépes plusz meló.

Most itt a párom nagy fia, igy este az ő közős idejük van.

Meg az en tornaidőm is neha estére csúszik.

De azért 2 hetente kb szoktunk egy kis filmet nézni. Gyorsabb együttlétre a delutáni alvasuk is alkalmas, párom valtott műszakol.

2021. júl. 28. 09:20
 17/17 anonim ***** válasza:
43%

12. Semmi rossz nincs benne. Ha már elalszanak nelkülem, mi is ezt fogjuk tenni.

A védőnénink nyugdíjba megy, vele kezdtem egyeztetni alkalmi vigyázásról majd.

2021. júl. 28. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!