Ha nem alussza végig az éjszakát és még olyan 95% anyatejen él a gyerek, próbálkoznátok már a tesóval?
Kislányom most 1 éves, nagyjából úgy szerettem volna, ha mostanában kezdünk el próbálkozni a tesóval. Hát, csak ugye ez a terv ez akkor fogalmazódott meg bennem, amikor még kb újszülött volt a lányom, nyilván azzal együtt, hogy mostanra már nem szopizik, vagy max csak reggel/este, és éjszaka is felébred max 2x és ennyi. Na, ehhez képest nem éppen így alakult :D
Emiatt ti eltolnátok az újabb babával próbálkozást, vagy hogy döntenétek?
Az a baj, hogy a lányomra is 9 hónapot vártunk, míg megfogant, semmi sem garantálja, hogy másodszorra gyorsabban összejönne, mi meg fiatalabbak már nem leszünk, hogy arra várjunk, mikor lesz "könnyebb" két picivel a babázás. És az oké hogy egyébként is egyik kicsi, másik pici alapon borzasztó nehéz ez az időszak, de utána annyival több előnye van a kis korkülönbségnek, hogy én még bevállalnám ezt a nehézséget, csak így, hogy éjszakánként átlag 4-5x ébred a lányom még mindig, és enni se nagyon eszik kb semmit (mármint mindent megkóstol, de két falat után repül minden szerteszét), így kicsit félnék belevágni.
Ti hogy döntenétek?
(nem az alapján kezdünk el próbálkozni, hogy interneten idegenek mit mondanak, csak érdekel, hogy hasonló helyzetben mások hogy gondolkodnának, mit tartanának fontosnak, stb)
Köszönöm a választ előre is :)
Hát akkor én akkor hagynám abba a védekezést, ha már megy a reggel-este szopi.
Mi is ilyen megfontolásból hagytuk abba nem egész másfél éves gyerek mellett a védekezést ( ő akkor már nem szopizott sajnos) és hihetetlen módon rögtön sikerült, így kicsi lett a korkülönbség. Nem bánom, nem volt vészes, csak az altatások, de egyébként minden klassz volt.
Férjemre abszolút számíthatok és segítségem is akad. De szoptatni meg éjjelente felkelni potenciálisan egyszerre két gyerekhez nem a nagymama fog, akármennyire is segítőkész és ő lenne a legboldogabb, ha bejelentenénk az újabb jövevényt.
Jajj, ez annyira nehéz kérdés, kb nem érzem azt, hogy lenne egy konkrét jó válasz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!