Hány nevet élhet adni Magyarországon egy gyereknek?
Hát, pl így lehet kombinálni, én már egyszer találkoztam valakivel, aki Annamária Zsuzsanna.
Vagy pl ilyen
Hannaróza Tamara, meg ilyesmi kombók vannak.
Vagy Julianna Eszterella
Fiúneveknél szerintem nem lehet ennyire összepasszintani; de szerintem nem is kell.
Szóval alapjában véve kettő különálló keresztnév lehet. Még így összevonogatva se kéne adni 4-nél többet; mert az már sok lehet egy embernek a számára.
De még lehet pl
Kis-Kovácsné Molnár-Nagy Hannarózsa Mirabella
Na, ez így már pl lehet , hogy hosszú lenne. :):):) Picit. :):)
Köszönöm a válaszokat!
Ifj.Prof.Dr. Kis-Kovácsné Molnár-Nagy Hannaróza Mirabella,érdekes…
#5-ösnek; #3-és #4 vagyok,amúgy szerintem ha már valamilyen né, akkor lehet, hogy már nem használja az ifjabbat, mert akkor már meg van különböztetve; de mondjuk lehet akár ilyen is:D Xd Mondjuk az anyjával hogy megegyező lenne a házasság utáni felvett neve is, de mondjuk akkor valszeg nem né.
Hanem pl (nem ismerek ilyet, most a hasamra ütök)
Péteri Brigitta az anyuka, és mondjuk nem házasok az apukával, és a gyerek is megkapja az anyuka nevét, hogy
Péteri Brigitta, ja de várjál, ez így nem jó
Hát, de akkor mégis házasok az apukával, akkor pl
Kisné Péteri Brigitta, és akkor mégha ígyis az anyuka nevét kapja a gyerek...
Ja nem, akkor nem úgy vette fül az anyuka, hanem "né" nélkül
hogy
Kis Péteri Brigitta; és akkor a gyerek pedig megkapja mindkét szülőnek a vezetéknevét...
Nem is, akkor pl az anyuka nem vette föl a férj nevét, hanem ő már eleve a szüleitől kapta ezt a nevet, hogy
Kis Péteri Brigitta.
És akkor mondjuk szül egy gyereket, és akkor megkapja a gyerek is ezt a teljes nevet, hogy Kis Péteri Brigitta;
aztán az anyuka összejön egy új pasival, aki el is veszi őt feleségül,
akkor ő lesz mondjuk
Nagyné Kis-Péteri Brigitta.
a gyerek pedig marad Kis-Péteri Brigitta. És akkor ő is majd lehet, hogy pont egy "Nagy"-hoz megy feleségül, akkor végülis lehet ő is
Nagyné Kis-Péteri Brigitta.
Na, én ezt akkor kifejtettem. :):)
De mondjuk annyira hosszú variációban nem tudom, hogy lehet-e.
De és akkor szóval együtt laknak,mert nagy a ház, tud benne több generáció is együtt élni; és akkor azért ugyanúgy marad közös a postaládájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!