Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jót tesz a kisbabának, ha...

Jót tesz a kisbabának, ha folyton hordókendőbe cipeli mindenhová az anyuka?

Figyelt kérdés
Baba-mama klubba voltam tegnap, és a legtöbb anyukán babahordó volt, meséltek hogy a gyerek napközben így alszik, vásárolni is így mennek stb. Nem izzad így meg a gyerek? A kislányom 6 hónapos, van mikor én is magamra kötöm, de sokszor könnyebb ha babakocsival sétáltatom és gyönyörködhetek benne.
2021. júl. 15. 08:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is gyönyörködtem volna a gyerekemben a babakocsiban, főleg mert nem volt olcsó babakocsi.

De a gyerekem úgy döntött, hogy utálni fogja és nem vokt gyönyörködtető látvány a babakocsiban üvöltő gyerek.

Végül mindenhová hordoztam. Teljesen egészséges 6 éves lett belőle. Viszont az én hátam már kevésbé örült a hurcizásnak. De tornával helyre hoztuk. 🙃

2021. júl. 15. 11:49
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Vanegy hordozott és egy babakocsis gyerekem, a masodik a babakocsis, az elso gyakorlatilag rajtam letezett az elso honapokban. Ismerem mindketto elonyeit es hatranyait, vegul aztan az elethelyzet es a gyerek habitusa dontott mindket esetben. Anno engem is erdekelt, hogy menbyit es hogyan kell ugy hordozni, hogy a babanak es az anyanak is megfelelo legyen. Melegben kb. minden izzaszto, egy haromretegu kotes vastag kendoben kulonosen, de pl. egy vekony karikas kendo (pl. LittleFrog Quartz), vagy halos anyagu PhysioCarrier feltekert hattal kevesbe veszes.

A testkontaktusnak augy van egy testhoszabalyozo funkcioja, ezert pl. (szamomra) meglepo modon egy lazas gyereket kufejezetten elonyos hordozni lazcsillapitas szempontjabol, mert az anya testhoje, megha csak kis mertekben is alacsonyabb, de kimeletes modon kepes a gyerek testhojet csokkenteni pl. regen hasznalt hutofurdo helyett.

Van mega hordozasnak rengeteg elonye, pl. traumatikus szuleselmeny lelki gyogyulasanak elosegitese a baba es anya szamara, idegrendszeri eretlenseg eseten is sokat segit, sok inger eri a meg magatehetetlen babat, de ha tul sok neki, konnyen elalszik altalaban igy, vagy oda tud bujni a szulohoz. Hordozva a tobbi csaladtaggal is konnyebben meg tud nyugodni a baba, ha nem tud elaludni, az altatasban rengeteget segithet, nekem a nagyobbik gyerekem a nappali alvasara velem szinte csak igy volt hajlando 2,5 eves koraig, utana pedig, mikor mar nem voltamhajlando igy altatni, elhagyta a delutani alvast...

Amellett, hogy a hordozasban rengeteg dolgot imadtam, nagy hatranya volt, hogy fajt tole a hatam, ezert nem bantam, hogy a kicsi a babakocsit preferalta. Hianyzott a hordozas, de csak rovid tavon. Uj helyre is koltoztunk, ahol marcsak 3 lepcson kellett fel-le cipelni ababakocsit, korabban ez tobb emelet volt.

2021. júl. 15. 15:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!