Akiknek van segítségük, azoknak ez miért olyan természetes?
Korábban olvastam itt, hogy "aki akarja az meg tudja oldani", szóval ne vigye az anyuka magával a gyereket. Ezzel részben egyetértek, hogy meg kell tudni oldani, de vannak olyan helyzetek, amikor nem lehet. Akinek van segítsége, az könnyen dobálózik azzal, hogy majd a nagyszülő vigyáz rá addig.
Nekünk nincs segítségünk. A szüleink sajnos nem élnek, a férjem testvére külföldön él. 2 gyerekünk van, férjemmel ketten oldunk meg mindent.
A barátaink dolgoznak, a szomszédaink szintén és egyébként se terhelném őket azzal, hogy itt van 2 gyerek légyszi vigyázzatok rájuk.
A 2. gyereknél úgy oldottuk meg a terhesgondozást, hogy magánorvoshoz mentem, aki délután 6 után fogadott. Az ultrahangokat és a vérvételeket is magánúton csináltattuk meg. Viszont vannak, akiknek nincs pénze magánorvosra/vizsgálatokra. A férjnek pedig nincs ennyi szabadsága/csúsztatása. Persze tudom, az ilyen ne vállaljon gyereket...
Azzal is tisztában vagyok, hogy a kórházakban ez a szabály, hogy nem mehet be gyerek. A témától függetlenül mondhatnám a boltot, a postát, a bankot vagy bármely hivatalos helyet.
Szóval a kérdésem az, hogy aki le tudja "passzolni" a gyereke(ke)t a nagyszülőkhöz, annak miért kell beszólnia annak, akinek sajnos nincs ilyen lehetősége?
Köszi a válaszokat.
Az egyedülállóknak minden tiszteletem. Ráadásul nekik még a bébiszitter felfogadása anyagi szempontból is nehezebb.
6-os: pont erre gondolok, amit írsz, hogy miért kell másoknak beszólni? Nyilván nekem is könnyebb lenne egyedül elmenni bárhová, de csak nem hagyhatom őket itthon.
9-es: Teljesen igaz, hogy ma már mindent lehet online intézni, de azért van, amit jobb személyesen.
A leszaladást az ilyenekre értettem, hogy kenyér, tej stb. Csak nem 1 hetes kenyeret adsz a gyerekeknek.
Hát pedig már olvasni is fárasztó a hozzászólásokat.
Én ha szeretnék több gyereket, biztos nem szülnék úgy, hogy előre tudom, nem fogom tudni hova rakni a nagyobbat. Ha a minél kisebb korkülönbséget tartanám ideálisnak, akkor is mérlegelném a dolgokat és pl. akkor jönne a második, amikor a nagy már ovis.
Én egy közepes méretű városból sok mérlegelés után hazaköltöztem kisvárosba, pont azért, hogy ne 0 segítséggel kelljen gyereket vállalnom.
Szóval szerintem a "meg kell tudni oldani dolgot" mondás a gyerektervezés időszakára is vonatkozik, nem csak amikor már megszületett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!