Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akiknek van segítségük,...

Akiknek van segítségük, azoknak ez miért olyan természetes?

Figyelt kérdés

Korábban olvastam itt, hogy "aki akarja az meg tudja oldani", szóval ne vigye az anyuka magával a gyereket. Ezzel részben egyetértek, hogy meg kell tudni oldani, de vannak olyan helyzetek, amikor nem lehet. Akinek van segítsége, az könnyen dobálózik azzal, hogy majd a nagyszülő vigyáz rá addig.

Nekünk nincs segítségünk. A szüleink sajnos nem élnek, a férjem testvére külföldön él. 2 gyerekünk van, férjemmel ketten oldunk meg mindent.

A barátaink dolgoznak, a szomszédaink szintén és egyébként se terhelném őket azzal, hogy itt van 2 gyerek légyszi vigyázzatok rájuk.

A 2. gyereknél úgy oldottuk meg a terhesgondozást, hogy magánorvoshoz mentem, aki délután 6 után fogadott. Az ultrahangokat és a vérvételeket is magánúton csináltattuk meg. Viszont vannak, akiknek nincs pénze magánorvosra/vizsgálatokra. A férjnek pedig nincs ennyi szabadsága/csúsztatása. Persze tudom, az ilyen ne vállaljon gyereket...

Azzal is tisztában vagyok, hogy a kórházakban ez a szabály, hogy nem mehet be gyerek. A témától függetlenül mondhatnám a boltot, a postát, a bankot vagy bármely hivatalos helyet.

Szóval a kérdésem az, hogy aki le tudja "passzolni" a gyereke(ke)t a nagyszülőkhöz, annak miért kell beszólnia annak, akinek sajnos nincs ilyen lehetősége?

2021. júl. 10. 12:56
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Az egyedülállóknak minden tiszteletem. Ráadásul nekik még a bébiszitter felfogadása anyagi szempontból is nehezebb.

6-os: pont erre gondolok, amit írsz, hogy miért kell másoknak beszólni? Nyilván nekem is könnyebb lenne egyedül elmenni bárhová, de csak nem hagyhatom őket itthon.

9-es: Teljesen igaz, hogy ma már mindent lehet online intézni, de azért van, amit jobb személyesen.

A leszaladást az ilyenekre értettem, hogy kenyér, tej stb. Csak nem 1 hetes kenyeret adsz a gyerekeknek.

2021. júl. 10. 13:54
 12/22 A kérdező kommentje:
Bocsánat, 7-esnek írtam az utolsó részt.
2021. júl. 10. 13:56
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Kenyeret be lehet tenni a fagyasztóba és onnan naponta elővenni amennyi szükséges. Nem kell naponta szaladgálni. Tejből is létezik tartóstej. Jó tervezéssel egyáltalán nem kell a héti egy alkalmon kívül boltba menni.
2021. júl. 10. 13:57
 14/22 anonim ***** válasza:
77%
Én magánbölcsibe írattam a gyereket heti 3 alkalomra, én így tudom megoldani. Sokak szemében ezzel is főben járó bűnt követtem el, pedig a gyerek imádja a bölcsit. Így el tudok intézni mindent, home office-t, terhesgondozást (24 hetes vagyok most), hivatalos teendőket, bevásárlást, háztartást, egyedeket, a másik 4 napban pedig 1000%ban a családdal tudok foglalkozni.
2021. júl. 10. 13:58
 15/22 anonim ***** válasza:
38%

Hát pedig már olvasni is fárasztó a hozzászólásokat.

Én ha szeretnék több gyereket, biztos nem szülnék úgy, hogy előre tudom, nem fogom tudni hova rakni a nagyobbat. Ha a minél kisebb korkülönbséget tartanám ideálisnak, akkor is mérlegelném a dolgokat és pl. akkor jönne a második, amikor a nagy már ovis.

Én egy közepes méretű városból sok mérlegelés után hazaköltöztem kisvárosba, pont azért, hogy ne 0 segítséggel kelljen gyereket vállalnom.

Szóval szerintem a "meg kell tudni oldani dolgot" mondás a gyerektervezés időszakára is vonatkozik, nem csak amikor már megszületett.

2021. júl. 10. 14:26
 16/22 anonim ***** válasza:
39%
15 vagyok, a véleményemtől függetlenül soha nem szólnék meg senkit, semmi közöm hozzá, ki hogyan intézi az életét. Legfeljebb nem értem, vagy nem értek egyet vele, de bunkó azért nem vagyok, hogy mások képébe vágjam a véleményem (nyilván a gyakorikerdesek.hu az más tészta ;)
2021. júl. 10. 14:28
 17/22 A kérdező kommentje:
15-ös: Mi is így terveztük, hogy a nagyobb ovis lesz mire születik a kicsi. Nesze neked tervezés, bejött a COVID és a nagy még 1 percet sem járt oviba.
2021. júl. 10. 14:53
 18/22 anonim ***** válasza:
51%
#17 a covid nagyon sok szülőnek betett, ha ilyen okból nehéz valamit megoldani akkor viszont egyáltalán nem értem a beszólogatókat. Mintha tehetne az ember arról, hogy bezárták az ovikat... az ilyenek agyhalottak, azokkal nem is kell törődni.
2021. júl. 10. 15:04
 19/22 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem nincs azzal baj, ha boltba, postara, bankba stb. viszi valaki a gyereket. De az is teny, h ezeket online is lehetne intezni. Masreszt a gyereknek apja is, neki is ki kene venni ilyenkor a reszet, hogy a korhazba ne kelljen a nagyobb gyereket bevinni.
2021. júl. 10. 21:29
 20/22 anonim ***** válasza:
54%
Azért az jól látható a válaszom lepontozásából hogy az emberek nagyon messze vannak a tudatos tervezéstől és az előre gondolkodastol. Igaz, itt csak alapelelmiszerrol volt szó, de ez alapján egyértelmű, hogy konkrétan semmiben nem látnak egy napnál előrébb, ezért nem tudják a gyerek felügyeletét megoldani. Nem azért, mert nem lehet, hanem mert nem akarják, hiszen akkor előre kellene gondolkodni. 13. voltam.
2021. júl. 11. 07:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!