Mindent a természetes szülésről csoport Facebookon. Mi a véleményetek róla?
Nem ismerem a csoportot, de mi lenne a gond vele?
Természetesen szülni még mindig normális dolog, remélem. :DDDDDDD
Én voltam a tagja egy pár hétig, de ami ott megy, azt nem sokáig bírtam...
Nekik a természetes szülés az csak az otthon szülést jelenti... Ha valakinek traumatikus szülése volt, megy az áldozathibáztatás, állandóan azt írják, hogy hát minek mentél kórházba szülni, nem kellett volna. Mindezt többnyire bábák. Arra buzdítják a kismamákat, hogy ne menjenek el semmiféle vizsálatra a terhesség alatt, minek az, nem kell háborgatni a babát... Még egy sima ctg a szülés alatt is háborgatás és felesleges.
Ez a csoport nem a természetes szülést támogatja, hanem teljesen átestek a ló túloldalára. Az orvos maga az ördög
Utoljára egy szülésfeldolgozóra keveredtem el, ahol ilyen volt a hozzáállás, nem egészséges.
Az igazság és helyes döntések, mint a legtöbb dologban, itt is az arany középúton vannak.
Sajnálom, hogy sokan ezt nem látják be, de ez is egy fejlődési ív, amin sokan átmegyünk.
Főleg, ha bántottak meg kórházban (engem is), könnyú utána átlendülni és utálni mindent és mindenkit ott.
El kell telnie egy kis időnek, mire az ember feldolgozza és helyére teszi az eseményeket, sőt, leszűri, hogy ebből mennyi volt a saját felelőssége és mennyi másoké. Ilyenkor nehéz racionálisan gondolkodni.
Higgyünk abban, hogy akik ott vannak, idővel rájönnek a saját válaszaikra és helyére tudják tenni a dolgokat.
Nyivlán, ha valakinek meg nem való, ne menjen oda. Se a csoportba, se kórházba, ha ő maga úgy dönt.
4es! A ctg felesleges? Az szép!
Az én lányom megfulladt volna, ha nincs a ctg rajtam vajúdás közben! 3x volt a nyakán a zsinór! Elszorította a nyakát,az ereket!
Ha nem lett volna ctg, azt hiszem, nem szaladtak volna velem a műtőbe.
Így is kék volt, mire kivették.
Szóval aki ennyire ellene van minden mesterséges dolognak, az a gyermeke életével játszik. Szerintem.
4-es, tök jól leírtad, ugyanezt érzem én is...
5-ös, és ezeket nem megbántott anyák írják többnyire, hanem bábák, dúlák, szülésznők. Szerintem én se sokáig leszek már tag
Az ilyen csoportok elég végletesek. Ugyanúgy, mint pl a szoptatás támogatók is.
Számomra ezért kizart, hogy tag legyek. Pedig támogatom a termesztés szülést és a szoptatást, mindkettő sikerült is nekem, de a végletességtől kivagyok.
Szerencsére sok helyen lehet már tájékozódni, így azért van lehetőség megszerezni az infókat.
Szerintem nagyon jó csoport! Babak is vannak a csoportban, evidence based dolgokat mondanak, nem az o véleményüket. Nem mellesleg, az egyik baba Hollandiában dolgozik, azért azt nem hinnem hogy o rosszul látna a dolgokat a szüléssel kapcsolatban.
A helyzet az, hogy nincsenek az anyák felkészülve majdnem semmire, utána sem olvasnak semminek szülés előtt, ezért olyan fura nekik az a csoport.
"ezeket nem megbántott anyák írják többnyire, hanem bábák, dúlák, szülésznők."
Nekik is vannak személyes tapasztalataik, anyaként, szüléskísérőként, egészségügyi dolgozóként. Én is egy vagyok (bár a csoportot nem ismerem). Nagyon nehéz olyan környezetben dolgozni, ahol elvekkel nem értesz egyet, ahol segíteni akarsz egy kismamának, de az orvos viselkedése és hozzáállása nem egyezik a tiéddel, ahol tudod, hogy ha békén hagynák a nőt, nem szorulna ennyi beavatkozásra, ahol tudod, hogy a meglódított oxitocin miatt le fog esni a baba szívhangja és látod előre , hogy 30 perc múlva műtőben lesz, és pontosan tudod hogy a főorvos fiának hamarosan kezdődik a ballagása és haza akar érni rá. Így nehéz dolgozni. Amikor pedig lehúztál egy ilyen rendszerben 20 évet, hajlamos azt hinni az ember, hogy ez mind rossz és nincs rá szükség, mert könnyebb lenne mindenkinek, ha nem lenne. Ez itt torzítás, de az is az, hogy a kórházban csak jó dolgok történnek.
Ki-ki döntsön belátása szerint, de attól, mert valaki mélyen csalódott a rendszerben, még nem lesz rossz ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!