Adnátok-e ugyanazt a nevet a gyermeketeknek, ami már van a családban, ha mindig is ez volt a kedvenc?
A sztori a következő:
A férjemmel már vagy 6-7 éve megvan a kedvenc név. A testvérem összejött kb. 4 éve egy gyerekes nővel, akinek a lányát ugyanígy hívják. Az első lányunkat ezért nem is neveztük így, de most újra babát várok és elgondolkodtunk. Nincs más, ami ennyire tetszene és már jóval előttük megvolt ez a nevünk.
Adnátok így? Ő megsértődhetne? Jogos lenne?
Nyilván velük fogjuk megbeszélni, nélkülük nem döntünk, de érdekel más véleménye is.
Mi az a név? Nem mindegy, hogy Hanna vagy Bereniké.
Ha gyakori, akkor miért ne adhatnád.
Ha ritka, akkor már neccesebb, annak koppintás szaga lehet. De ha nem bírjátok elengedni a nevet, akkor inkább adjátok azt, minthogy megbánjátok, hogy nem.
Bocsi, akkor a pasit cseréljük ki csajra a szövegben. Igen, most olvasom, testvér + gyerekes nő... Jol átsiklottam felette, de ez igazából nem változtat semmin.
És az, hogy most jól megvannak és közös házat vettek, esetleg babát is terveznek, nem garancia arra, hogy együtt is maradnak.
11
Akkor minden azonos nevűre haragszol?
Régen egy családban minimum 2 István és János volt.
Mègcsak nem is egy korosztály, így adnám.
Egyébként nekem is szempont volt, hogy ne legyen más a családban, de nem is volt kedvenc nevünk.
Nem is értem, hogy képzeli valaki, hogy akkor a rokonságon belül ő lefoglalta azt a nevet és más ne adja a gyerekének????
Miért, kicsoda ő, hogy ezt meg meri szabni más felnőtt embereknek? A nagyszülők se szóljanak bele a névválasztásba, nemhogy távolabbi rokonok!
simán adnám. SZólnék, de nem kérdés, hanem közlés formájában.
Katika, képzeld, a második is kislány lesz, és már nagyon régóta a Lilla név a kedvencünk, Mariskának azért nem adtuk, mert a te lányod is Lilla, de most úgy gondoltuk, hogy az új jövevény csak Lillácska lenne, mert ez a kedvencünk, reméljük, nem haragszol meg érte
Erre nem nagyon lehet mást mondani, mint hogy persze, adjátok.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!