Adnátok-e ugyanazt a nevet a gyermeketeknek, ami már van a családban, ha mindig is ez volt a kedvenc?
A sztori a következő:
A férjemmel már vagy 6-7 éve megvan a kedvenc név. A testvérem összejött kb. 4 éve egy gyerekes nővel, akinek a lányát ugyanígy hívják. Az első lányunkat ezért nem is neveztük így, de most újra babát várok és elgondolkodtunk. Nincs más, ami ennyire tetszene és már jóval előttük megvolt ez a nevünk.
Adnátok így? Ő megsértődhetne? Jogos lenne?
Nyilván velük fogjuk megbeszélni, nélkülük nem döntünk, de érdekel más véleménye is.
Szerintem sincs akadálya.
Pl ismerősi körben volt olyan, hogy 2 fiút ugyan úgy hívtak. A szülők barátok voltak.
Ha meg nincs szoros kontakt a másik családdal, akkor meg végképp tök mindegy.
Persze, miért ne?
Itt még a vezetéknév sem lesz azonos. És még csak nem is vérrokonok.
Ennyi erővel azt is kérdezhetnéd, hogy ha apukád István, akkor hozzámenj-e István nevű udvarlódhoz, mert hát ugyanaz a nevük.
Jó a viszony, de mindenki elfoglalt, így évente pár alkalommal találkozunk.
Két nevet semmiképpen sem szeretnénk.
Én arra hajlok, hogy ha elmondom neki, hogy ez mindig is így volt és nem miattuk tetszik a név, akkor megérti.
Minek magyarázkodnál?
Azt a nevet adjátok, ami nektek tetszik. Pont.
Ha megsértődik, akkor csak magát teszi nevetségessé.
Minek megbeszélni??? És ha nemet mondanak, lemondtok róla?
Én már az elsőnek azt adtam volna. Mert a szülésig amúgy van rá esély, hogy mégis kukacos a baba. 🤷♀️
Másrészt, kvázi idegen pasi lányáról van szó. Úgy idegen, hogy nem családtag. Simán szétmehetnek 1 éven belül a tesóddal, aztán nem is fogják tartani a kislánnyal a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!