Mit tegyek, ha két hete öklendezek, amikor szoptatnom
kell? Fejéssel ugyanez van.
Figyelt kérdés
Szülés előtt is undorítónak találtam a szoptatást, de a rokonok, barátok, ismerősök mondták, hogy amint megszületik a baba, ösztönösen a mellemre akarom majd rakni, és azt akarom, hogy mindig szoptatva legyen. Hát ez nem így lett. Azóta akárhányszor szoptatnom kell, a sírás jön rám, meg a hányinger. Hiába nem nézek oda. Fejéssel próbálkoztam, de 1. Nem jött annyi. 2. Attól is öklendeztem. Egyszer hánytam is. Abban gondolkozok, hogy abbahagyom a szoptatást és inkább tápszerezek, mert már nem bírom tovább. Szerintetek?
egyébként érdekes lehet, hogy mitől alakulhat ez ki
2021. jún. 22. 06:42
2/11 anonim válasza:
Tápszer. Lehet lepontozni, én állatias dolognak tartom a szoptatást. Sajnos a kórházban erőltették, de így sem lett tejem, otthon azonnal tápszert adtam a kisfiamnak, ahogy hazaértünk. Nem beszélve arról, hogy baromira fájt az egész, olyan méh összehúzódásokat okozott, hogy az csak na, a bimbóim meg sebesek lettek. Kicsit sem élveztem az egészet. Nem akartam, hogy mindig a mellemen legyen, aztán meg csak mellen aludjon el, ott nyugodjon meg, aztán meg szenvedjek a leszoktatással évekig.
2021. jún. 22. 07:16
3/11 anonim válasza:
Állj át a tápszerre, ennek semmi értelme így. Ettől függetlenül sose fogom megérteni az ilyen mértékű viszolygást.
2021. jún. 22. 07:48
4/11 anonim válasza:
"Nem akartam, hogy mindig a mellemen legyen, aztán meg csak mellen aludjon el, ott nyugodjon meg, aztán meg szenvedjek a leszoktatással évekig."
Mindenkinek a maga dolga, hogy szoptat vagy sem. Senkinek semmi köze hozzá. De amit leírtál az csak hiszti. Nem csak az iskolakezdésig cicin lógó szélsőséges eset van aki letépi a köztéren az anyja pólóját és vergődve, üvöltve kéri.
A legtöbben 1-1,5 éves korig szoptatnak és szép fokozatosan jönnek le róla. Szóval azt csinálsz amit akarsz, de tudd, hogy az utolsó mondatod egy előre magadban bebeszélt és felhergelt állítás ami bullshit.
2021. jún. 22. 07:52
5/11 anonim válasza:
arról nem beszélve, hogy igen, azért fáj az elején, mert ez a szerepe, hogy összehúzódjon a méh.
2021. jún. 22. 08:11
6/11 anonim válasza:
Tápszerezz! Nekem is kínszenvedés volt az egész, lelkileg is, meg nálunk sok más tényező is a tápszerhez vezetett. Azóta élvezem az anyaságot.
2021. jún. 22. 08:25
7/11 anonim válasza:
Állj át a tápszerre. A szoptatásnak az a lényege, hogy babának IS meg anyának IS jó legyen. Ne kínlódj :)
2021. jún. 22. 08:32
8/11 anonim válasza:
Jah igen, méh összehúzódás. Hát nem véletlenül alkotta így a természet.
2021. jún. 22. 08:51
9/11 anonim válasza:
Szoptatás nélkül is összehúzódott a méhem. Köszi jól van.
2021. jún. 22. 08:54
10/11 anonim válasza:
Ismerős.. bár nekem még nincs gyerekem de már a gondolatától is rosszul vagyok hogy ott lógjon a melleimen meg amikor hallom hogy valaki csak nyugtatás képpen szokta rárakni meg stb. .. pedig vágyom arra hogy legyen majd 2-3 év múlva szóval nem az van hogy nem szeretnék vagy bármi, sőt.. (Egyébként az nem zavar ha más szoptat)
Én ha magamból indulok ki (mivel ugyanaz a 'fóbiánk') akkor ahogy most te is megpróbálnám, de ha ilyen szintű rosszul lét gyötörne közben mint téged biztos átállnék a tápszerre. A párodon kívül más nem is muszáj tudja az okát ha nem akarok a kioktatásokat hallgatni, annyit mondasz hogy nincs tejed és kész.
Nyilván egészségesebb az anyatej, ezt mindenki tudja de ha ennyire szenvedés akkor ez van.. hidd el később sem az fog számítani a gyereknek hogy na most te szoptattál-e engem meg nem is ettől lesz valaki jó anya hanem majd ha a gyereke évek múlva is boldogan rá nyitja az ajtót :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!