Mit tegyek, ha a másfél éves gyerekem mindenhol lefekszik a földre és vergődik?
Ha otthagyom a földön és tovább.megyek, akkor jön utánam és ott előttem lefekszik a földön.
Ha felveszem, rángatózik és üti az arcom.
Ha megfogom a kezét, akkor visít és húzatja magát.
Már lassan nem is merek vele kimenni az utcára, meg úgy sehova se, mert mindenki minket néz, és rohadt idegesítő.
Ne jöjjön mindenki azzal, hogy "jaj, az enyém is ilyen", meg "majd elmúlik". Megoldásokat szeretnék. És nem kell kioktatni, hogy nekem mosolyogva kellene ehhez viszonyulnom és milyen anya vagyok, hogy nem csattanok ki az örömtől, hogyha a boltba vagy buszmegállónál lefekszik a gyerekem hisztizni, és ordít, mint aki most tudta meg, hogy lemészárolták a fél családját.
Biztos hogy elverném.
És nem, nem mind ilyen.
Hidd el a többi embert 100x jobban idegesíti mint téged
Nem verném el, de talpra állítanám és tovább vinném, akár vonszolva is. A gyerek érezze azt, hogy a te akaratod érvényesül, te vagy a "falkavezér", nem ő.
Ha üti az arcodat, azonnal lefogod, erősen szorítva, hogy érezze rajtad a határozott erőt és az eltökéltséget.
A nézőközönséggel ne törődj, ők továbbállnak, te viszont most rontanád el a gyerekedet egy életre.
Miért engedik szülők, hogy a gyerek kezet emeljen rájuk?
Sajnállak, el se tudom képzelni, mit tennék a helyedben.
A következetesség esetleg megoldás lehet.
Ignorálni kell, hagyni kell megnyugodni. Ha felveszed a hisztit, el fog vele mindent érni. Legyél következetes, határozott. Ha a buszmegállóban lefekszik, szó nélkül felveszed és hagyod hogy kibőgje magát. Ne legyél nyámnyila, te vagy az anyja, állj a sarkadra :)
Szintén 1.5 éves anyukája.
YouTube-on fent van a Szuperdada első évada.
Én most fogom megnézni újra az egészet. Pont az ilyen esetekkel foglalkozik.
Ovisokkal és tinikkel is gyakorlatoztam egyetemen és használtam a technikákat.
Abszolút beváltak azok, amiket alkalmaztam. A nagyoknál én voltam az egyetlen gyakornok, akire hallgattak és nem kellett hívnom soha az igazgatót, hogy nem bírok velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!