Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a másfél éves...

Mit tegyek, ha a másfél éves gyerekem mindenhol lefekszik a földre és vergődik?

Figyelt kérdés

Ha otthagyom a földön és tovább.megyek, akkor jön utánam és ott előttem lefekszik a földön.

Ha felveszem, rángatózik és üti az arcom.

Ha megfogom a kezét, akkor visít és húzatja magát.

Már lassan nem is merek vele kimenni az utcára, meg úgy sehova se, mert mindenki minket néz, és rohadt idegesítő.

Ne jöjjön mindenki azzal, hogy "jaj, az enyém is ilyen", meg "majd elmúlik". Megoldásokat szeretnék. És nem kell kioktatni, hogy nekem mosolyogva kellene ehhez viszonyulnom és milyen anya vagyok, hogy nem csattanok ki az örömtől, hogyha a boltba vagy buszmegállónál lefekszik a gyerekem hisztizni, és ordít, mint aki most tudta meg, hogy lemészárolták a fél családját.

2021. jún. 21. 10:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Nem vagyok mindenki :) szerencsére, úgyhogy én még leírhatom: mi van, ha tényleg csak annyit tehetsz, hogy kivárod a "majd elmúlik" idejét?
2021. jún. 21. 10:52
 2/11 anonim ***** válasza:
36%

Biztos hogy elverném.

És nem, nem mind ilyen.

Hidd el a többi embert 100x jobban idegesíti mint téged

2021. jún. 21. 11:02
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Esetleg próbáld ki, hogy ilyen tolható, tekerhető triciklivel mentek. Neki nem kell annyit sétálni, arról lehet nem pattan le fetrengeni.
2021. jún. 21. 11:19
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
Hát én egyszer egy ilyennel elvesztettem a kontrollt, lefeküdtem melle és ugyanazt csináltam, amit ő. Kb azonnal befejezte és onanntol nem is történt ilyen többet. Mondjuk ehhez vagy az kell, hogy le láss a dühtől és ne gondolkozz, vagy simán xarni kell a körülötted levőkre, akik változatos módon reagálnál egy ilyesmire. Nekem anno pár lenéző pillantás jutott a Tescoban érte, de gyorsan túltettem magam rajta.
2021. jún. 21. 11:24
 5/11 anonim ***** válasza:
91%

Nem verném el, de talpra állítanám és tovább vinném, akár vonszolva is. A gyerek érezze azt, hogy a te akaratod érvényesül, te vagy a "falkavezér", nem ő.

Ha üti az arcodat, azonnal lefogod, erősen szorítva, hogy érezze rajtad a határozott erőt és az eltökéltséget.

A nézőközönséggel ne törődj, ők továbbállnak, te viszont most rontanád el a gyerekedet egy életre.

2021. jún. 21. 11:28
 6/11 anonim ***** válasza:
94%
Mindig más jön be, van, hogy csak a vállamra csapom, mint egy zsák krumplit, és viszem tovább. Néha elég, ha csak kivárom, amíg befejezi. Nem tud még hosszasan sétálni, könnyen elfárad, így a babakocsit visszük magunkkal. Ha gond van, beültetem, onnan elégedetten nézelődik, máskor meg ő tolja. A boltban volt, hogy a bevásárlókocsinak az ülésére tettem, de kimászott, beraktam a kosárba, és onnantól fogva rendben volt, lefoglalta magát a cuccokkal. Van, hogy elég az is, hogy megölelem, és megnyugszik. Mikor mire van szüksége... Az biztos, hogy ha kiabálsz, abból nem tanulja meg, hogy hogy kezelje az indulatait, mert rajtad is csak a kétségbeesést látja.
2021. jún. 21. 11:44
 7/11 anonim ***** válasza:
44%

Miért engedik szülők, hogy a gyerek kezet emeljen rájuk?

Sajnállak, el se tudom képzelni, mit tennék a helyedben.

A következetesség esetleg megoldás lehet.

2021. jún. 21. 11:44
 8/11 anonim ***** válasza:
80%

Ignorálni kell, hagyni kell megnyugodni. Ha felveszed a hisztit, el fog vele mindent érni. Legyél következetes, határozott. Ha a buszmegállóban lefekszik, szó nélkül felveszed és hagyod hogy kibőgje magát. Ne legyél nyámnyila, te vagy az anyja, állj a sarkadra :)

Szintén 1.5 éves anyukája.

2021. jún. 21. 12:11
 9/11 anonim ***** válasza:
83%
Nekem a 2 évesem lett ilyen egyik napról a másikra. Igaz ő nem csapkod,csak eldobja magát mikor fogom a kezét meg ilyenek. Nálunk beválik a kizökkentés
2021. jún. 21. 12:16
 10/11 anonim ***** válasza:
58%

YouTube-on fent van a Szuperdada első évada.

Én most fogom megnézni újra az egészet. Pont az ilyen esetekkel foglalkozik.

Ovisokkal és tinikkel is gyakorlatoztam egyetemen és használtam a technikákat.

Abszolút beváltak azok, amiket alkalmaztam. A nagyoknál én voltam az egyetlen gyakornok, akire hallgattak és nem kellett hívnom soha az igazgatót, hogy nem bírok velük.

2021. jún. 21. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!