Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők, titeket zavart,...

Szülők, titeket zavart, amikor szépirodalmat olvastak a gyerekeitek?

Figyelt kérdés
2021. jún. 19. 12:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
21%

Hát akkor "műveletlen" vagyok, pedig most érettsegiztem gimiben. Se a Legyek ura, sem az antigoné nem volt nekünk kötelező olvasmány.

A Romeó és Júlia sem jutott eszembe, hisz az a szerelemről szól számomra, nem az öngyilkosságról. Bevallom, ez igaz.

5voltam

2021. jún. 19. 14:29
 12/15 anonim ***** válasza:
88%

Egyrészt miért zavarna ha szereti a szépirodalmat?

Másrészt a kettes hozzászóló vegye be szájjal a talpamat!

Semmi baj nincs a szórakoztató irodalommal se! Örülök ha élvezetét leli egy-egy izgalmas könyvben, legyen ez akármilyen témájú.

2021. jún. 19. 16:27
 13/15 NTBS ***** válasza:
52%
Nem olvasson minél többet, annál műveltebbnek tartják őt.
2022. márc. 26. 10:29
 14/15 anonim ***** válasza:
Zavarni az, hogy olvassa nem. Az, hogy szenved felette az igen.
2022. márc. 26. 17:41
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem már a Vuk is fájt alsóban. Persze olyan kis cuki az a rajzfilm Dargay Attilával, de a könyv? Megölik a szüleit, a testvéreit, aztán az egész élete arról szól, hogy próbál bosszút állni, semmi másra nem gondol, egy megkeseredett személyiség (róka). Nekem nem pozitív.

Pál utcai fiúk? Nemecsek meghal egy játszótérért.

Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés? Megöl 2 asszonyt, mert azt hiszi, hogy ő kiválasztott.

Stendhal: Vörös és fekete? Vállalja a halált, mert kiábrándult az életből. Megpróbálja megölni a nőt, akit szeretett.

Petőfi: János vitéz? Rágyújtja a házat a haramiákra, és ezzel milyen jót cselekedett, mert megszabadította az emberiséget a rablóktól. Most olvassuk a gyerekkel, WTF?

Walesi bárdok, egy csomó költőt megölnek. stb, stb.

Jó, egyébként nyilván nem zavar, ha olvas, csak ezek a kötelező olvasmányok nem valami szívderítőek. Voltaképp a szépirodalmi művek közül elég kevés vidám olvasmány van, a legtöbb szomorú és letargikus.

2022. márc. 27. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!