Miért ilyen szolgalelkűek a nők? Miért nem állnak a sarkukra a gyerekeik apjával szemben? Nem szégyellik magukat, hogy ezzel rosszat tanítanak a lányaiknak?
A környezetemben élő legtöbb családnál az az állás, hogy gyerek előtt is mindent a nő csinál, pedig ő is dolgozik. Gyerek után mindent ő csinál a házimunkában és a gyerekkel való teendőkben, míg a férfi hazajön a munkából, gügyög 5 percet (vagy még annyit se) a gyereknek, telefonozik, TV-zik, majd alszik. Amikor 3 év múlva a nő visszamegy dolgozni, akkor munka mellett övé 100%-ig a gyerekkel való foglalkozás, a házimunka, csekkek, ügyek intézése, és a szabadnapjuk se szabadnap, sose pihennek. 20 felé szakadnak, és csak panaszkodnak, az eszükbe se jut, hogy a férjüket megkérjék valamire.
Igaz a mai friss családoknál ez még mindig nagyon jellemző, de már nem annyira, mint régebben
Nekik így jó. Nem tudom, minek kell mindenkit kényszeresen megmenteni saját magától. Neked nem tetszik? Akkor te nyilván másmilyen férjet keresel.
Nyilván neked is vannak olyan szokásaid vagy döntéseid, ami miatt meg más mondhatja, hogy te rossz példakép és lúzer vagy.
Nálunk is úgy van, hogy én hazaérek délután 3kor, max fél4.
Parom meg 7-8 között. Akkor varjam meg a 8 órát és mondjam neki , szivem ma te vagy a soros főzz valamit. Értelemszerű, hogy én vagyok otthon hamarabb és ezért én csinálom meg, mert nekem van rá időm. Ez miért szolgalelkűség? Egyébként már félve írom le, de ő is cégvezető, ez azzal jár, hogy sok a felelősség, sokat dolgozik, nem az van,mint nekem, hogy 3kor munkaidő vége és onnantól szia másnapig. Persze ez a fizetésen is meglátszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!