Miért ilyen szolgalelkűek a nők? Miért nem állnak a sarkukra a gyerekeik apjával szemben? Nem szégyellik magukat, hogy ezzel rosszat tanítanak a lányaiknak?
A környezetemben élő legtöbb családnál az az állás, hogy gyerek előtt is mindent a nő csinál, pedig ő is dolgozik. Gyerek után mindent ő csinál a házimunkában és a gyerekkel való teendőkben, míg a férfi hazajön a munkából, gügyög 5 percet (vagy még annyit se) a gyereknek, telefonozik, TV-zik, majd alszik. Amikor 3 év múlva a nő visszamegy dolgozni, akkor munka mellett övé 100%-ig a gyerekkel való foglalkozás, a házimunka, csekkek, ügyek intézése, és a szabadnapjuk se szabadnap, sose pihennek. 20 felé szakadnak, és csak panaszkodnak, az eszükbe se jut, hogy a férjüket megkérjék valamire.
Igaz a mai friss családoknál ez még mindig nagyon jellemző, de már nem annyira, mint régebben
Úgy látszik, a környezetedben élő nők ezt a szokást követik, esetleg ők így akarják, vagy nem így akarják, de nem tudják, hogy hogyan változtathatnának.
Az én környezetemben élő családokban egyáltalán nem így mennek a dolgok, szóval az általánosításod téves.
Mert ezekkel a nőkkel mindent meg lehet tenni.
A nagynénémnek van két gyereke. A lánya hétvégén ballag, a fia hetedikes. Az ő iskolájukba az a rendszer, hogy a hetedikes gyerekek és szüleik segítenek be a ballagásba. Leírom, hogy fog kinéznie a hétvégének:
- felkel 4:30-kor. Elindul a buszmegállóba 5 órakkor a fiával, hogy elérjék az 5:15-ös buszt. Hat órára kell menni pakolni, díszíteni. 8 órakkor végeznek. Elmegy fodrászhoz, lefürdik, átöltözik, még főznie is kell. 10-kor kezdődik a ballagás. Hazamennek, esznek, "buliznak", mire elmennek a vendégek, délután 6 óra. Elmegy megfürdik, lefekszik aludni. Majd vasárnap egész álló nap takarítani fog. Hétfőn meg elmegy dolgozni.
Eszébe nem jutna, hogy a férjét ugrassza a gyerekkel 4:30-kor, vagy hogy a férjének kellene főznie.
Én nem érzem magam szolgalelkűnek egyáltalán, de...
Férjem egész nap fizikai munkát végez, este 7kor hazaér, nem fogom odaállítani a mosogató mellé, hogy tedd a dolgod, mosogass. Tett ő eleget értünk egész nap.
Én itthon vagyok a félévessel egész nap, kitelik az időmből hogy főzök, takarítok.
Mikor dolgoztam én már szintén 4kor hazaértem, ő szintén 7kor, nyilván akkor is megcsináltam.
Viszont hétvégén nem esik le a gyűrű az ujjáról, ha segítenie kell a takarítasban. Esténként már az is segítség, ha egy órát fektetésig elvan a picivel.
Azokat a családokat én nem értem, ahol apa húzza az igát egész nap, de anyuka ki van borulva, ha éjjel soha nem kel a babához apa. Nem hát, mert ő reggel 5kor kel, és megy dolgozni. Én meg egész nap itthon vagyok, az a dolgom,hogy keljek hozzá. Napközben bármikor bepótolhatom az alvást.
Nyilván ahol hasonló munkaidőkben dolgoznak a felek, pl mindegyik 5 körül hazaér, ott van értelme számonkérni a férfit az otthoni teendőkben és a gyerekek körül. De ahol anyuka gyesen van, ott szerintem azért van otthon, hogy gyereket neveljen, háztartást vezessen.
És hogyha visszamész dolgozni, akkor mi lesz? Hogy lesz? Akkor is rád marad majd minden?
5. vagyok. Nem kötött munkaidőben dolgozom, azt ilyen beosztású férj mellett nem lehet. Egyébként emellett hétvégén mindent megcsinál itthon, amit kell, de hétköznap egészen más a dolga.
Komolyan érdekelne, hogy azért pontoztatok nullára, mert vezető a férjem? Csak mert az előttem válaszoló kb. ugyanezt írta, mégsem pontozták le.
Én nem a hatos vagyok, de én felmondatnám, ha ennek az lenne az eredménye, hogy a gyerekeknek nemcsak hétvégi apukája lenne. Vagy ha tényleg 100 km-t kellene ingazni, akkor közelebb költöznék.
A pénz nem minden. Lehet hogy jól keres, de csak egy hétvégi apuka. Hetvegi apuka meg nem apuka. És nem éri meg az a pénz, hogyha 100 km-t kell ingázni, hétköznap jóformán csak aludni jár haza, hétvégén meg eljatsza a jó apukat, és ott próbálja bepótolni az elmúlt 5 napot. Azt is csak játszással, meg tingli-tangli programokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!