Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ilyen szolgalelkűek a...

Miért ilyen szolgalelkűek a nők? Miért nem állnak a sarkukra a gyerekeik apjával szemben? Nem szégyellik magukat, hogy ezzel rosszat tanítanak a lányaiknak?

Figyelt kérdés

A környezetemben élő legtöbb családnál az az állás, hogy gyerek előtt is mindent a nő csinál, pedig ő is dolgozik. Gyerek után mindent ő csinál a házimunkában és a gyerekkel való teendőkben, míg a férfi hazajön a munkából, gügyög 5 percet (vagy még annyit se) a gyereknek, telefonozik, TV-zik, majd alszik. Amikor 3 év múlva a nő visszamegy dolgozni, akkor munka mellett övé 100%-ig a gyerekkel való foglalkozás, a házimunka, csekkek, ügyek intézése, és a szabadnapjuk se szabadnap, sose pihennek. 20 felé szakadnak, és csak panaszkodnak, az eszükbe se jut, hogy a férjüket megkérjék valamire.

Igaz a mai friss családoknál ez még mindig nagyon jellemző, de már nem annyira, mint régebben

2021. jún. 18. 15:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%

Úgy látszik, a környezetedben élő nők ezt a szokást követik, esetleg ők így akarják, vagy nem így akarják, de nem tudják, hogy hogyan változtathatnának.

Az én környezetemben élő családokban egyáltalán nem így mennek a dolgok, szóval az általánosításod téves.

2021. jún. 18. 15:57
 2/14 anonim ***** válasza:
60%

Mert ezekkel a nőkkel mindent meg lehet tenni.

A nagynénémnek van két gyereke. A lánya hétvégén ballag, a fia hetedikes. Az ő iskolájukba az a rendszer, hogy a hetedikes gyerekek és szüleik segítenek be a ballagásba. Leírom, hogy fog kinéznie a hétvégének:

- felkel 4:30-kor. Elindul a buszmegállóba 5 órakkor a fiával, hogy elérjék az 5:15-ös buszt. Hat órára kell menni pakolni, díszíteni. 8 órakkor végeznek. Elmegy fodrászhoz, lefürdik, átöltözik, még főznie is kell. 10-kor kezdődik a ballagás. Hazamennek, esznek, "buliznak", mire elmennek a vendégek, délután 6 óra. Elmegy megfürdik, lefekszik aludni. Majd vasárnap egész álló nap takarítani fog. Hétfőn meg elmegy dolgozni.

Eszébe nem jutna, hogy a férjét ugrassza a gyerekkel 4:30-kor, vagy hogy a férjének kellene főznie.

2021. jún. 18. 15:57
 3/14 anonim ***** válasza:
56%
A kérdésedben ott a válasz: mert szolgalelkűek. Nemrég volt itt egy kérdés, hogy ki mit csinál a gyerek körül. 90 %-ban mindent anya csinált. A férfiak 10%-át meg komolyan se lehet venni, mert olyanok voltak, hogy fürdetés, esetleg fürdés után felöltöztetést. De programokat nem tartanak fejbe, orvoshoz a gyerekekkel nem mennek, nem kelnek hozzájuk.
2021. jún. 18. 16:01
 4/14 anonim ***** válasza:
70%

Én nem érzem magam szolgalelkűnek egyáltalán, de...

Férjem egész nap fizikai munkát végez, este 7kor hazaér, nem fogom odaállítani a mosogató mellé, hogy tedd a dolgod, mosogass. Tett ő eleget értünk egész nap.

Én itthon vagyok a félévessel egész nap, kitelik az időmből hogy főzök, takarítok.

Mikor dolgoztam én már szintén 4kor hazaértem, ő szintén 7kor, nyilván akkor is megcsináltam.

Viszont hétvégén nem esik le a gyűrű az ujjáról, ha segítenie kell a takarítasban. Esténként már az is segítség, ha egy órát fektetésig elvan a picivel.

Azokat a családokat én nem értem, ahol apa húzza az igát egész nap, de anyuka ki van borulva, ha éjjel soha nem kel a babához apa. Nem hát, mert ő reggel 5kor kel, és megy dolgozni. Én meg egész nap itthon vagyok, az a dolgom,hogy keljek hozzá. Napközben bármikor bepótolhatom az alvást.

Nyilván ahol hasonló munkaidőkben dolgoznak a felek, pl mindegyik 5 körül hazaér, ott van értelme számonkérni a férfit az otthoni teendőkben és a gyerekek körül. De ahol anyuka gyesen van, ott szerintem azért van otthon, hogy gyereket neveljen, háztartást vezessen.

2021. jún. 18. 16:55
 5/14 anonim ***** válasza:
67%
Nem érzem magam szolgalelkűnek én sem, de van egy felsővezető férjem, aki naponta oda-vissza 100 kilómétert ingâzik, reggel 6-kor indul, este 6-kor ér haza. Én itthon vagyok a 9 hónapos lányommal, értelemszerűen nem a férjem intézi a napi ügyeket, mert egyszerűen nincs rá ideje. Én tartom észben a nagyfiunk iskolai programjait is valóban, ez nem a férjem dolga, nem is várom el tőle. Ez a pozíció ilyen, ezt mindenki tudja, aki benne van.
2021. jún. 18. 19:28
 6/14 anonim ***** válasza:
57%

És hogyha visszamész dolgozni, akkor mi lesz? Hogy lesz? Akkor is rád marad majd minden?

2021. jún. 18. 19:46
 7/14 anonim ***** válasza:
52%

5. vagyok. Nem kötött munkaidőben dolgozom, azt ilyen beosztású férj mellett nem lehet. Egyébként emellett hétvégén mindent megcsinál itthon, amit kell, de hétköznap egészen más a dolga.

Komolyan érdekelne, hogy azért pontoztatok nullára, mert vezető a férjem? Csak mert az előttem válaszoló kb. ugyanezt írta, mégsem pontozták le.

2021. jún. 18. 20:27
 8/14 anonim ***** válasza:
57%
Az azért komolyan érdekelne, hogy például kedves 6-os, te mit tennél? Otthagyatnád a férjeddel a - gondolom nem árulok el nagy titkot- igen jól fizető állását, hogy negyedannyiért dolgozzon, de legalább fejből tudná, mikor van a szülői értekezlet? Ugyan már..
2021. jún. 18. 20:31
 9/14 anonim ***** válasza:
58%

Én nem a hatos vagyok, de én felmondatnám, ha ennek az lenne az eredménye, hogy a gyerekeknek nemcsak hétvégi apukája lenne. Vagy ha tényleg 100 km-t kellene ingazni, akkor közelebb költöznék.

A pénz nem minden. Lehet hogy jól keres, de csak egy hétvégi apuka. Hetvegi apuka meg nem apuka. És nem éri meg az a pénz, hogyha 100 km-t kell ingázni, hétköznap jóformán csak aludni jár haza, hétvégén meg eljatsza a jó apukat, és ott próbálja bepótolni az elmúlt 5 napot. Azt is csak játszással, meg tingli-tangli programokkal.

2021. jún. 18. 20:39
 10/14 anonim ***** válasza:
40%
Én akkor érezném úgy, hogy rosszat tanítok a lányomnak, ha arra tanítanám, hogy a férfiakat körbe kell ugrálni. Szerencsére ez nálunk fel sem merül.
2021. jún. 18. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!