A magyar nép mitől lett ilyen birka, szolgalelkű és megalkuvó?
Anyagi függőség. Vidéken nagyon kevés a munka, ha be állsz a sorba , akkor kapsz közmunkát , de hithű Fideszsé kell válnod. Ha vállalkozol csak akkor kapsz megrendelést az államtól, ha benne vagy a nerben, vagy valamelyik cimbije vagy ld. Boldog, mengyi, Borkai , meg a többiek.
Sokáig lehetne folytatni.
Nagyon jó a kêrdés, már terveztem hasonlót feltenni.
Szerintem elfogadóak vagyunk, ès a történelem aapján az utóbbi 100 èvben nem jól jöttek ki a lázadások. Talán tanultunk belôle, ès ezèrt nem merünk lépni.
Illetve ez a megosztottság direkt ki van élezve.
Örülnék egy komoly társaságnak, akik összefognak, sokan vannak és tesznek valamit.
Az utoldó pillanatok vannak sztem hátra, míg lépni lehet.
A kommunizmus alatt küzdöttünk keményen de túlerőben voltunk, így veszítettünk, ez pedig megtörte azokat akik még '56 után is Magyarországon maradtak. Akiben még volt "magyar virtus" az nyugatra ment hogy a saját életét építse.
A most élő idősebb generációk (amellett hogy a megtört szüleik/nagyszüleik életszemléletét örökölték) azért is megalkuvók mert '89-ben a függetlenség csak úgy megtörtént velünk, nem került személyes erőfeszítésbe mert a Szovjetunió szétesett volna mindegy mi van. Amellett hogy szerencsére nem torkollt a rendszerváltás vérfürdőbe, a békés átállásnak meg volt ez a fenti hátulütője (azon felül hogy a politikai elit átmenthette a saját vagyonát).
A szabadságnak akkor is ára van ha látszólag ingyen hullik az öledbe (talán a miénknek az hogy nem fogjuk fel milyen nehéz általában kiharcolni a szabadságot). Lehet az angolokra sok mindent mondani, de igazuk van amikor azt mondják hogy "nincs olyan hogy ingyenebéd".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!