Mi a legszebb név (vezeték+keresztnév) amit valaha hallottál?
Figyelt kérdés
Nem a kedvenc nevedet kérdezem, hanem létező emberek nevét, akik nevére rácsodálkoztál, hogy milyen szép.2021. jún. 17. 18:37
12/30 anonim válasza:
Tudom elfogultságnak tűnik, de a szerelmem neve számomra a legszebb vezeték név+keresztnév párosítás.
14/30 anonim válasza:
Hegyi Árnika. Létező növény és egy aranyos kislány neve. Rácsodálkoztam.
15/30 anonim válasza:
Vezetéknevet nem tudok hozzá, de Bojána. Annyira jó csengése van. Már-már sajnálom, hogy nem lesz még egy gyerekem, mert ha lány lenne, megkapná.
16/30 anonim válasza:
Balatoni Napsugár és Havasi Gyopár. 😊
17/30 anonim válasza:
Avarkeszi Virág a gimiből. És Aranyvölgyi Bence az egyik munkahelyemről, bár a Bence annyira nem tetszik.
18/30 anonim válasza:
Magyar nevet nem tudnék mondani. Viszont Japánban élek, és itt találkoztam egyszer egy férfival, a neve Hidaka Tacuki. Ez így magyar fülnek persze nem hangzik jól, de az írásjelek jelentése szerint Hidaka="nap"+“magas”, Tacuki="fa". Ez így együtt számomra magyar mondavilágban is szereplô, az eget és földet összekötô "égigérô fa" képét idézte fel, és nagyon tetszett így egyben.
(Amúgy utánanézve a Hidaka vezetéknév Japánban egy helységnévbôl származik, a helységnév eredete pedig olyan hely, "ahol magasan jár a nap", vagyis egy nagy nyílt terület).
20/30 anonim válasza:
Hipp Leó
Magyar katona volt, az első világháborúban halt meg.
A veszteségi adatbázisban láttam a nevét
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!